De aseara tot incerc sa-mi reinstalez OS X, deoarece am ajuns la versiunea 10.6.7, iar macbook-ul meu (early 2006) nu poate duce decat pana la 10.6.4. Pt. ca am unitatea optica defecta am facut o imagine boot-abila pe un usb de 8gb, toate bune, insa cand i-am dat reboot la restart pe usb imi da eroarea “Snow Leopard cannot be installed on this computer”! Am tot cautat si pe google solutii, dar nu am gasit ceva concret! Asa ca am nevoie de ajutorul vostru!
Se pare că ai o imagine de Snow Leopard “Upgrade” - care nu se instalează decât peste o instalare existentă de 10.5
Ai nevoie de un Snow Leopard “Retail” - care merge instalat și pe un HDD gol.
Nu am înțeles ce e cu “nu poate duce decat pana la 10.6.4” ...
PS: pentru ceilalți macuser care vor sări în sus: Ba da, există DVD de “Snow Leopard Upgrade” care nu vrea să se instaleze altcumva. Am unul eu acasă. Și am testat.
am ajuns la versiunea 10.6.7, iar macbook-ul meu (early 2006) nu poate duce decat pana la 10.6.4
10.6.7 contine doar mici imbunatatiri ai sistemului fata de 10.6.4 si aplicatia App Store. Nu vad ce motiv ar exista pentru care calcualtorul tau ar suporta 10.6.4 dar nu 10.6.7. Pe ce bazezi aceasta opinie?
Essentials
Family: MacBook
Codename: ?
Gestalt ID: 406 Minimum OS: 10.4.6
Maximum OS: 10.6.4
Introduced: May 2006
Terminated: November 2006
Processor
CPU: Intel Core Duo (T2xxx)
CPU Speed: 1.83/2.0 GHz
CPU Cores: 2
FPU: integrated
Bus Speed: 667 MHz
Register Width: 32-bit
Data Bus Width: 32-bit
Address Bus Width: 32-bit
ROM: EFI
RAM Type: PC2-5300 SO-DIMM
Minimum RAM Speed: 667 MHz
Onboard RAM: 0 MB
RAM slots: 2
Maximum RAM: 2 GB
Level 1 Cache: 32 kB data, 32 kB instruction
Level 2 Cache: 2 MB on-cpu
Video
Screen: 13.3” active matrix TFT
GPU: Intel GMA950
VRAM: 64 MB shared (see notes)
Max Resolution: 24 bit 1280x800
Video Out: mini-DVI
Camera: iSight
Storage
Hard Drive: 60/80 GB 5400 RPM (w/SMS) (100/120 GB 5400 rpm BTO)
ATA Bus: Serial-ATA
Optical Drive: 24x/24x/10x/8x/4x/4x CD-RW/DVD±RW
Networking
Ethernet: 10/100/1000BaseT
Airport Extreme: included
Bluetooth: internal 2.0+EDR
Miscellaneous
Power: 60 Watts
Dimensions: 1.08” H x 12.78” W x 8.92” D
Weight: 5.2 lbs.
Informatiile astea le-am gasit pe apple-history, cert este ca am probleme destul de mari cu sunetul si imaginea pe web, site-uri gen youtube, etc Urmarec un clip si la un moment dat sunetul incepe sa pararie, imaginea merge in frame-uri! Are placa video integrata cu doar 64mb shared, poate din cauza asta face fite!
apple-history.com nu a mai fost actualizat de pe vremea de când 10.6.4 era ultima versiune.
10.6.7 merge perfect pe al tău și 10.6.8 va merge și el perfect.
Fă toate acualizările la zi și instalează ultima versiune de flash de la Adobe de pe site.
Cât RAM ai ?
apple-history.com nu a mai fost actualizat de pe vremea de când 10.6.4 era ultima versiune.
10.6.7 merge perfect pe al tău și 10.6.8 va merge și el perfect.
Fă toate acualizările la zi și instalează ultima versiune de flash de la Adobe de pe site.
Cât RAM ai ?
M-am gandit si la versiunea ca site-ul sa nu mai fie updatat de la 10.6.4, insa cum nu ma pricep prea bine le-am dat credit! Am 2gb ddr2 667mghz sdram si la laptopul meu e maximul admis, nu-l mai pot upgrada! Si am verificat am ultima versiune de flash player. Cu actualizarile sunt la zi, chiar nu inteleg de unde am problema asta cu sunetul si video, am zis ca e de la boxe (nu e!!!)...
Fă un user nou pe sistem, loghează-te ca el și încearcă de acolo aceleași pagini. Face la fel ?
Văd că avatarul tău e un DJ - ai instalat cumva ceva drivere de sunet pt plăci externe sau module de mixaj sunet (gen SoundFlower) în OS ?
Sistemul tău suportă de fapt 3.3Gb de ram - poți pune 1 SO-DIMM de 1Gb și altul de 2Gb pentru un total de 3G sau două de 2Gb pentru 3.3Gb (700Mb nu îi va putea accesa controllerul de memorie)
Fă un user nou pe sistem, loghează-te ca el și încearcă de acolo aceleași pagini. Face la fel ?
Văd că avatarul tău e un DJ - ai instalat cumva ceva drivere de sunet pt plăci externe sau module de mixaj sunet (gen SoundFlower) în OS ?
Sistemul tău suportă de fapt 3.3Gb de ram - poți pune 1 SO-DIMM de 1Gb și altul de 2Gb pentru un total de 3G sau două de 2Gb pentru 3.3Gb (700Mb nu îi va putea accesa controllerul de memorie)
Scuze pt intarziere, am reinstalat din nou OS, pana la urma, il tot testez de ieri pe youtube, insa tot da semne de slabiciune ca pana acum! Da sunt DJ si producator, am intalat intr-adevar un driver de la traktor audio 6, insa acum vreo luna cand l-am cumparat, dar problemele erau dinainte! Iti dai seama ca am instalat pe el de la Ableton, Traktor, Logic si MixMaister plus sute de vst-uri si plug-inuri, pana acum am reinstalat doar DAW principale (Ableton si Logic) fara plug-inuri si Traktor si MixMaister, Sa fie oare de la astea?
Zici ca suporta 3gb de ram? Perfect, insa ceea ce vreau sa stiu este daca pot pune orice placa ram de 2gb alaturi de cea de 1gb pe care o am acum sau trebuie sa iau doua la fel 1 buc 2gb si una de 1gb aceeasi firma etc?
La unul deja instalat în Mac - în System Profiler la Memory -> viteza și eventual timpii de access
Mie îmi zice la Mac Mini că am DDR3 1067Mhz
La unele mac-uri mai zice și timpii de access - ceva gen 33030 - ultimele 2 cifre sunt CL-ul, în cazul ăsta xxx30 = CL3
La unul deja instalat în Mac - în System Profiler la Memory -> viteza și eventual timpii de access
Mie îmi zice la Mac Mini că am DDR3 1067Mhz
La unele mac-uri mai zice și timpii de access - ceva gen 33030 - ultimele 2 cifre sunt CL-ul, în cazul ăsta xxx30 = CL3