Alimentare MacBook
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.11.06

Salutare!

Textul de introducere e deja cliseu, dar totusi :D ...
Proaspat aterizat pe planeta Mac, entuziasmat, dar cu o intrebare pe care, poate o veti considera prosteasca, dar avand in vedere ca este primul meu portabil (macbook) vreau sa o adresez. In ultimul timp folosesc mai mult acasa calculatorul si il tin conectat la acumulator. As vrea sa stiu daca exista riscul de a busi bateria daca il tin mai tot timpul cu cablul de alimentare in el, sau e exact invers?

Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 11.10.06

În momentul când bateria e full, nu mai e alimenată de sursă. E un circuit complicat care măsoară tensiunea, curentul, temperatura acumulatorului, iar când se atinge nivelul optim de încărcare, acumulatorul e decuplat.
    (Pe ibm-ul meu vechi puteam chiar să setez la cât la sută să oprească încărcarea )

Pentru mai multe infomații, uitete în System Profiler la Power. Acolo îți descrie toți parametrii legați de acumulator, precum și starea în care se află (AC Charger Information). Vezi exemplul in atașament.

Semnătură 

{……}

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dupa parerea mea (e o experienta personala de trei ani), e bine ca, din cind in cind, sa o lasi si sa descarce, functionind. Ce te doare ca, o data la doua-trei zile, sa-l scoti din priza si sa lucrezi pe el pina se descarca. Face bine. Am vazut prea multe baterii busite de la statul in priza ca sa nu banuiesc o insuficienta a sistemului de intrerupere, caci: daca, in priza fiind, si decuplata, bateria se descarca putin, 1%, circuitul ce face? Nu incarca din nou? Asa, in priza, poti avea o suta de incarcari intr-o luna. Si ai dat gata bateria!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc pentru raspunsuri!

Am ajuns la vorba lu bunica….aia cu calea de mijloc raspberry

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

vezi pe siteul apple cum recomanda sa folosesti bateria.
daca chiar n-ai nevoie o incarci 50% si o depozitezi.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06
iaru - 03 Noiembrie 2006 08:14 AM

Dupa parerea mea (e o experienta personala de trei ani), e bine ca, din cind in cind, sa o lasi si sa descarce, functionind. Ce te doare ca, o data la doua-trei zile, sa-l scoti din priza si sa lucrezi pe el pina se descarca. Face bine. Am vazut prea multe baterii busite de la statul in priza ca sa nu banuiesc o insuficienta a sistemului de intrerupere, caci: daca, in priza fiind, si decuplata, bateria se descarca putin, 1%, circuitul ce face? Nu incarca din nou? Asa, in priza, poti avea o suta de incarcari intr-o luna. Si ai dat gata bateria!

Gresit (nu total)! Apple recomanda ca o data pe luna sa faci discharge la baterie, dar pentru CALIBRARE (adica sa stie sistemu’ ce e aia 100% si ce e aia 0%, ca sa-ti afiseze timpul corect).
In alta ordine de idei, ca sa citez un site vazut mai demult “Li-Io and Li-Pol packs love to be connected to AC all the time”. Mai exact, solutia ideala este cea in care il tii mereu in priza (orice: telefon, calculator, PDA).
Chestia aia cu “1%” cand charger-ul face recharge este complet aiurea. CoconutBattery imi arata 17 cicluri de incarcare (bateria are 3 luni) si stau aproape 100% cu el in priza. Deci?

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Bateriile astea moderne considera un ciclu atunci cand suma incarcarilor face cat o incarcare de la gol la plin. Adica, daca bateria se descarca 1%, atunci un ciclu va fi dupa 100 de astfel de descarcari-incarcari.
Tot Apple spune ca cel mai bine e ca bateria sa fie folosita cat mai des, eventual zilnic. Ei dau exemplul navetistului, care foloseste laptopul in tren dimineata, la servici in baga in priza, apoi il mai foloseste in tren si seara. Iar calibrarea o data pe luna.
Eu am tinut prima baterie mai mult in priza si m-a tinut cam trei ani, dupa care a inceput sa cada. Iaru spunea inca ca pe el il tine foarte bine bateria de mai mult de patru ani (daca nu ma insel).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

cel mai simplu daca stai acasa si butonezi grav la el: scoti bateria frumos, lasi cablu de alimentare si gata smile cand tre sa pleci .. bagi un shut down si bagi bateria [sa nu uit sa o incarci smile ]

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc mult pt raspunsuri! smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

Salut

Desi MacBook-ul meu este nou, se pare ca s-a bulit chargerul. Stiti cumva daca garantia internationala este valabila si in Romania?Merci

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Este, daca ai factura.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

OK merci. Sa vezi ce le dau in cap cu el.

Semnătură 

There is no spoon

‹‹ Nokia PC Suite      Configurare Nokia 6021 ››