Canon 60D
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Cluj
Macuser din: 10.05.10

Salut! smile
Am vazut ca sunt si pasionati de fotografie pe aici, asa ca va cer un sfat.
Vreau sa iau un DSLR si am gasit un Canon 60D, refurbished, la doar 800$. Adica exact cat costa 600D/T3i (body). De adus, il aduce un prieten, nu asta e problema.
Va rog sa imi spuneti daca merita sa il iau, daca a luat cineva si ce experienta a avut.
“One more thing”, service Canon este la noi?
Va multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
BeatOners - 16 Iunie 2011 08:07 PM

Salut! smile

salut!

Am vazut ca sunt si pasionati de fotografie pe aici, asa ca va cer un sfat.

suntem destui, poți cere câte sfaturi vrei, condiția este să respecți rubrica de discuții wink altfel, LASER frate!!!

Vreau sa iau un DSLR si am gasit un Canon 60D, refurbished, la doar 800$. Adica exact cat costa 600D/T3i (body).

aici este un pic mai scump, dar e nou. din câte știu, și din câte ști și tu refurbished înseamnă multe, dar aparatul este în stare de funcționare garantată, dacă vrei, poți spune că este un soi de second hand mai de încredere.

Va rog sa imi spuneti daca merita sa il iau, daca a luat cineva si ce experienta a avut.

eu l-aș lua. experiențe cu aparate refurbished am avut dar nu neplăcute. cu acest tip de canon n-am lucrat. doar cu frați mai mari (1markIII ds, 5dII) sau cu frați mai mici (20D, 40D, 50D).
cred că este o sculă decentă dacă este bine stăpânită și folosită la ce poate. aceasta este o regulă generală care se aplică de la aparatele pocket până la cele cardan 18x24 mm…

“One more thing”, service Canon este la noi?

n-am avut niciodată nevoie dar am prieteni ghinioniști care au avut probleme. de la ei am aflat că nu este chiar locul cel mai fericit unde să lași o cameră. este adevărat ei veificaseră și service foto din alte țări.

Va multumesc anticipat.

atât m-am priceput, mai bine și mai multe de la alții, sunt convins că sunt mulți mai în temă ca mine.
lumină bună!

ps: recomand un grip. optică pentru full frame (L) dacă vrei să treci pe ceva mai tare în viitor, în acest fel nu vei mai alerga după optică și nu vei pierde bani din vânzare/cumpărare lentile.
un superungular pentru senzorul tău totuși nu ar strica.

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cardan 18x24 mm se va citi cardan 18x24 cm
fac referire la aparatură (planfilm) high-end destinată fotografiei de studio de mare calitate

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Am inteles de la un prieten obsedat de Canon ca e nasoala treaba cu service-ul la noi.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07

NU e chiar nasoala. Sigur nu e Canon France sau Canon USA, dar important e ca exista un service autorizat Canon. Si mai exista si alte solutii onorabile, cum e Gigi IOR.
Eu recomand tuturor sa cumpere cu garantie din Romania, fiindca mai devreme sau mai tarziu vei ajunge cu camera sau obiectivele la service…

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie

Imi cer scuze ca am postat unde nu trebuia, nu se mai repeta. wink
Singura problema este ca nu am bani sa iau body-ul si inca un obiectiv din Romania, de aceea vreau sa il iau din US.
Banuiesc ca nu voi avea garantie si in Romania, nu?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu cred că ai postat unde trebuie…
la punctul 2 este foarte ok să-l iei din state, la prețul unui body nou îți iei cameră și o sticlă decentă de acolo.
nu cred că vei avea garanție dar nu cred că vei avea nevoie prea curând, este capabil de lucru în condiții corespunzătoare de temperatură, umiditate și șoc la 100000 declanșări, le poți face în 5 ani sau într-o lună, depinde cum și ce lucrezi.
prefer o cameră mid class cu optică high decât un aparat high cu o sticlă proastă în fața lui.

fotografia este o târfă scumpă, cere timp, bani pentru multe…

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.12.10

Si eu iti recomand aparatul. Eu trag pe 500D si chiar daca am obiectiv bun, uneori tanjesc dupa niste functii mai avansate (a se citi mai comode pentru mine). Pui ceva bun in fata lui si ai un aparat foarte bun. N-am fost nevoit sa ma duc la service si sper sa nu fie nevoie deci nu am cu ce sa te ajut aici.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Eu iti recomand sa nu iei din romania decat daca vrei sa sustii industria sau nu poti din US. In cel mai rau caz vei ajunge pe la aceeasi suma daca o sa ai nevoie de garantie. Eu in 5 ani de foto am avut nevoie doar o data pentru o problema mecanica la un obiectiv care m-ar fi rupt daca-l cumparam de aici, asa am platit manopera vreo 200 lei pe care oricum o plateam pt ca nu ar mai fi avut garantie.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

NU uitati ca la pretul “de America” mai trebuie sa adaugi si TVA, pe langa transport, cel putin daca il primesti pachet si nu adus “de o matusa”.
Pe urma, (cel putin in cazul obiectivelor) daca ai nimerit cumva o “copie proasta” (se intampla din pacate din ce in ce mai des) vei suporta inca un transport dus-intors ca sa-l poti inlocui…
Cat despre service, ma bucur ca sunteti toti optimisti, eu in continuare zic ca e un lucru important.
Si da, dau si eu un vot pt EOS 60D, e un aparat foarte ok.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie

Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
In legatura cu obiectivele, eu m-am gandit sa iau kit-ul cu 18-135mm + 50mm 1.8 + filtru pentru ambele.
Voi ce ziceti? Este buna combinatia pentru inceput?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

e ok, sper sa folosesti 50/1.8 cat mai des.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Este buna in sensul ca o sa ai toate focalele si diafragmele si poti vedea ce-ti place.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Si este buna si in sensul ca vei putea observa (sau nu) diferenta intre zoom si focala fixa.
wink

Semnătură 

(((∞)))