Am nevoie de niste sfaturi (Photoshop si alternative)...
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Acum cateva luni a mai fost un topic asemanator pe aici, insa de atunci au mai aparut si alte soft-uri mai noi, de aceea am zis ca cer sfaturi “mai actuale”.

Deci faza e asa: pana acuma am folosit doar Photoshop CS5 pe un Windows PC pentru a edita fotografii si imagini. Acuma din diferite motive voi avea doar un MacBook Pro la dispozitie pentru a lucra pe el, dar pe acesta inca nu am niciun program de prelucrare foto. De aceea va intreb, ce mi-ati recomanda sa cumpar? Imi trebuie un program care sa aibe atat functii de desenare, cat si functii de a marca si a taia afara diferite elemente din imagini. Pentru Mac OS as avea nevoie de un program ca Photoshop, as putea lua chiar Photoshop Elements pentru Mac OS, dar sunt deschis sa incerc si alte soft-uri daca sunt mai bune: Pixelmator sau Aperture mi-au mai recomandat unii…

Care ar fi cel mai bun soft? Pixelmator am vazut ca ii asemanator cu Photoshop. Cu Aperture inca nu am lucrat niciodata dar am auzit ca este foarte bun. Stie si Aperture tot ce stie Photoshop? Pe care mi l-ati recomanda? Mentionez ca am folosit si GIMP mult timp pe Linux, insa nu prea imi place.

Astept sfaturi / recomandari, eventual si informatii de unde as putea cumpara unul din programe mai ieftin (bundles, etc). Multumesc! smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Aperture este un iPhoto mai avansat.
Pixelmator este un Photoshop mai mic.
Uită-te la Pixelmator pe site, vezi dacă face tot ce vrei și ia-l acuma cât e la reducere în AppStore - când apare Pixelmator 2.x prețul de va dubla.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Aperture e foarte ok dar pentru ajustari,versiunea 3.0 are si un meniu de brush-uri dar nu are layere.
Pixelmator cred ca e potrivit sau poate Photoshop Elements ar fi de ajuns pentru nevoile tale.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Ia direct photoshop, nu te chinui cu toate prostioarele. Aperture, lightroom si altele de genul nu pot face modificarile pe care le vrei, sunt pt cei care se ocupa strict de fotografie, nu de manipulari.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Banuiam eu ca Aperture nu e ceea ce imi trebuie. smile Atunci intre Photoshop Elements si Pixelmator voi ce ati alege? Pe net am citit ca Photoshop pentru Mac OS are (sau a avut) niste probleme de stabilitate. A avut cineva probleme de acest gen cu el?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Eu am CS5 si merge perfect pe mac,e pe 64biti.
Eu zic ca daca ai folosit Photoshop pana acum vezi mai intai daca ai nevoie de caracteristicile de mai jos,acestea nu sunt incluse in Elements:

CMYK and LAB color modes
More tools and features that work with high-bit (16-bit and 32-bit) images
Channels Palette
Recording custom Actions (for batch processing)
Adjustments: Color Balance, Match Color
Layer Comps, and Quick Mask mode
Smart Objects, Smart Guides
Lens Blur Filter
Vanishing Point Tool
Puppet Warp
Pen tool and paths palette
Mixer brush and bristle tips painting tools
Some adjustment layers (curves, color balance, selective color, channel mixer, vibrance)
Editing History Log
Text on a path, advanced text formatting
Advanced Layer Style manipulation
Advanced Color Management
Advanced Web features (rollovers, slicing)
Customizable tool presets, keyboard shortcuts, and menus
In the features and tools that are shared, the Photoshop version usually offers more advanced options for fine tuning and control.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

Daca ai bani de Photoshop, cumpara Photoshop. Daca nu, Pixelmator e o alternativa decenta.

PS: Era sa recomand GIMP, deoarece este mai mult decat suficient pentru uz neprofesional, dar ai dreptate: implica mult timp sa inveti sa-l utilizezi la maxim si nu are versiune nativa de Mac.

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Se pot si layer-e in Aperture (onOne); insa mi se pare mult prea scump.

belasajgo, cred ca Elemets ar fi bun pentru tine.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc pentru sfaturi!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07
belasajgo - 20 Iunie 2011 05:15 PM

Pe net am citit ca Photoshop pentru Mac OS are (sau a avut) niste probleme de stabilitate. A avut cineva probleme de acest gen cu el?

Eu am CS3 și dintre toate ale lu’ Adobe, PS e cel mai stabil, n-a crăpat niciodată și nu mi-a făcut niciodată probleme. Illustrator, mai hârâie, mai cârâie și din când în când mai bârâie, dar PS… merge uns.

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard