Acum cateva luni a mai fost un topic asemanator pe aici, insa de atunci au mai aparut si alte soft-uri mai noi, de aceea am zis ca cer sfaturi “mai actuale”.
Deci faza e asa: pana acuma am folosit doar Photoshop CS5 pe un Windows PC pentru a edita fotografii si imagini. Acuma din diferite motive voi avea doar un MacBook Pro la dispozitie pentru a lucra pe el, dar pe acesta inca nu am niciun program de prelucrare foto. De aceea va intreb, ce mi-ati recomanda sa cumpar? Imi trebuie un program care sa aibe atat functii de desenare, cat si functii de a marca si a taia afara diferite elemente din imagini. Pentru Mac OS as avea nevoie de un program ca Photoshop, as putea lua chiar Photoshop Elements pentru Mac OS, dar sunt deschis sa incerc si alte soft-uri daca sunt mai bune: Pixelmator sau Aperture mi-au mai recomandat unii…
Care ar fi cel mai bun soft? Pixelmator am vazut ca ii asemanator cu Photoshop. Cu Aperture inca nu am lucrat niciodata dar am auzit ca este foarte bun. Stie si Aperture tot ce stie Photoshop? Pe care mi l-ati recomanda? Mentionez ca am folosit si GIMP mult timp pe Linux, insa nu prea imi place.
Astept sfaturi / recomandari, eventual si informatii de unde as putea cumpara unul din programe mai ieftin (bundles, etc). Multumesc!