daca as mai putea. eu as lucra numai pe placi de sticla (pentru fotografii care nu au cunosct decat digitalul. era un suport folosit inaintea realizarii filmului foto). este. pe departe cel mai fidel suport. faptul ca este greu de manipulat, perisabil si greu de transportat la scos de pe piata, dar…
si acum imi aduc aminte mirosul cutiei cu sticla fotosensibila care trebuia montata in ramele de expunere (in conditii de intuneric total si curatenie extrema).
ideea e la fel de frumoasa ca si ideea pe care o aveam in anii 80 ca in anul 2000 vom zbura cu totii in elicoptere, in loc de masini.
si din pacate cam la fel de realizabila.
prezentarea de pe site e frumoasa, perfect facuta tehnic, poate un pic “prea perfect”.
nu intram acum in detalii tehnice legate de optica (cel putin asa cum o stim, azi, mai conventionala…)
daca as mai putea. eu as lucra numai pe placi de sticla (pentru fotografii care nu au cunosct decat digitalul. era un suport folosit inaintea realizarii filmului foto). este. pe departe cel mai fidel suport. faptul ca este greu de manipulat, perisabil si greu de transportat la scos de pe piata, dar…
si acum imi aduc aminte mirosul cutiei cu sticla fotosensibila care trebuia montata in ramele de expunere (in conditii de intuneric total si curatenie extrema).
Si ce avantaj ar avea niste vechituri dintralea?
Mie mi se pare fantastica inventia asta, dar cum zice si ala, pentru consumer. Din ce vad calitatea nu e prea buna.
Pagina de la Stanford care explică exact cum funcționează șmecheria: http://graphics.stanford.edu/papers/lfcamera/
Puteți vedea acolo cum arată un aparat (nu e foarte mare)
Si un PDF cu toate detaliile ( idea e că are o matrice de 292x292 de micro-lentile puse direct peste un senzor de 4000x4000 )
Picture viewing : View and interact with living pictures on the Lytro camera as well as any internet-connected computer, smartphone or tablet supported.
@Chucky - inseamna ca poti sa publici imaginea unde vrei pe internet - iar userul poate sa interactioneze cu ea, cum ar face cu un quicktime VR de exemplu. Adica publici imagini interactive.
Noutate de la Lytro: In afară că modifici focus-ul după ce ai făcut poza, acum poți modifica și perspectiva.
Nu, nu e o cameră nouă, este un update la software-ul de la cea veche.
Nu, nu e un update de firmware, este un update la software-ul de conversie care extrage informația de perspectivă din fișierul raw lytro.
Adică din clipa asta poți umbla la perspectivă și în pozele vechi, făcute înainte de apariția acestui update.
Incercați cu mâna voastră: https://pictures.lytro.com/ Click & drag pe poze.
Friggin Awesome !