Probleme cu iphoto si clipurile h.264
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Salut,
Tocaim am realizat ca am facut niste tampenii mari de tot :(.
Filmuletele facute in ultimele luni le-am pierdut pentru ca Iphoto nu le vede la import, sunt HD in H.264. NU le vede la import, nu le ia de pe card, iar eu linistit stergeam cardul pentru sedinta foto urmatoare. Mi-am dat seama cand mi-a trebuit cu adevarat un filmulet, nu il aveam in descarcate si l-am luat manual de pe card. NIic aperture si nici lightroom nu le vad. Imovie le vede si sunt ok, dar nu le gaeste in baza lui Iphoto (pana sa le preiau cu ligtroom si sa le export prelucrate pentru iphooto, le importam cu google picasa ce lua tot inclusiv filmele).
Ce sugestii imi da-ti ?

Ca fapt divers nu am renuntat la light room desi vroiam la un moement dat pentru ca se misca mult mai repede decat aperture. Partea proasta este ca am cam 35.000 fotografii si filmulete de 180 GB, si si aperture si iphoto se misca greut. Am 2 GB de ram, dar ma uit in Inano si nu folosesc mai mult de trei sferturi din memorie in nici o circumstanta, asa ca nu mi-am pus problema upgrade-ului, mai ales ca este un upgrage nasol am 2x1 GB si imi trbi 2X2GB, si pierd memoriile existente.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Aperture si iPhoto vad H.264, cu anumite limite. Ai aici o lista cu toate formatele si carcteristicile lor.

Poti incerca sa recuperezi filmele de pe cardul sters cu ceva gen Exif Untrasher sau Photo Rescue (cauta un soft care sa vada si filmele), dar ma indoiesc ca vei reusi, dupa ce ai sters si scris de mai multe ori cardul.

Pe viitor, importa-le cu iMovie, sau copy/paste din Finder.

Fa-ti si tu mai multe biblioteci in Aperture / iPhoto si o sa se miste mai bine. Iar pentru 4 GB de RAM (sau chiar 8, daca poti) o sa-ti multumeasca tot Macul, nu numai soaftele astea.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Atunci o sa-mi programez un upgrade de memorie lu domnu’.
Aperture nu prea m-a impresionat asa ca nu am sa il folosesc mementan. Dar cum pot face mai multe biblioteci in Iphoto, credeam ca merge numai in Aperture.
Filmele nu am ce sa le mai fac pierdute, am tras multe alte sedinte de foto pe card peste. Pacat ca nu m-am trezit mai devreme :( ca nu import si filmele.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
ceoby - 24 Iunie 2011 12:13 PM

Dar cum pot face mai multe biblioteci in Iphoto, credeam ca merge numai in Aperture.

Ti apasat Option (Alt) cand deschizi iPhoto.
In Aperture nu mai trebuie sa iesi din program ca sa schimbi biblioteca.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Merci, mi-am facut deja o noua libraria dar nu am avut timp sa ma joc. Banuiesc ca export ce vreau din prima librarie dupa care le import in noua, revenind ulterior sa o sterg dupa finalizarea cu succes a mutarii. Citisem ca aperture este iphoto mult inbunatatit, nu vad unde sunt functiile pentru a face slideshow-uri frumoase, book-s, etc. Sau aperture nu e bun pentru impachterea pozelor in ambalaje frumoase smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cum sa nu vezi?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

inseamna ca am fost cam obosit, revin cu o intrebare cat se poate de simpla ca sa ma lamuresc odata, aperture are iphoto + extras sau ceva din iphoto + extras .
Merci pentru rabdare smile

Semnătură