1 din 2
1
Display pt grafica
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09

Am de gand sa trec pe mac in curand, cu un Macbook Pro de 13’‘, insa dimensiunea ecranului nu e deloc potrivita pentru design, asa ca se pune problema unui monitor. Am cautat azi destul de mult dupa monitoare IPS si LED backlight ca cele din Macuri, m-am uitat la niste dell-uri Ultrasharp, dupa care am vazut pe youtube niste cazuri de backlight bleeding, asa ca habar n-am ce-ar fi mai ok. LG au scos niste monitoare cu tehnologia IPS identica cu cea de la Apple doar ca in opinia mea sunt hidoase. Asa ca m-am gandit sa vad ce folositi voi, si ce mi-ati recomanda. Nu imi iau Cinema Display pentru ca momentan n-am bani de unul, si 27’’ e prea mare, in opinia mea, deci modelele ar trebui sa fie 20’‘-24’‘. Multumesc smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.08.09

Nu ai prea multe optiuni…
Daca vrei sa-l iei nou, la pret cat de cat decent, dell-urile amintite sunt solutia. Chestia cu vazutul pe net ca nu stiu ce…mi se par informatii nerelevante. Daca vrei sa te convingi, mergi si testeaza personal in showroom-uri.
A doua varianta este sa-ti iei un ACD la mana a doua. Daca nu e prea vechi si iti permite sa-l testezi, e o optiune demna de luat in seama.
Din cate stiu panourile de la monitoarele Apple sunt fabricate de LG. Bineinteles ca sunt de o calitate superioara fata de cele comercializate de LG sub brand propriu. Dar si banii pe care-i dai sunt altii.
Ca o concluzie, cati bani dai…atat face.
In orice caz, vei avea nevoie de un calibrator de culoare, care nu va fi ieftin avand in vedere ca va trebui sa-l folosesti la un monitor extern.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

lol thx pt raspunsul atat de rapid, eu sunt web designer, folosesc 90% Photoshop, si bugetul nu e mai mare de 1500 ron, cel putin deocamdata. Legat de calibrator: trebuie neaparat o varianta hardware, sau e de ajuns si una software?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07
enduu - 25 Iunie 2011 10:30 PM

lol thx pt raspunsul atat de rapid, eu sunt web designer, folosesc 90% Photoshop, si bugetul nu e mai mare de 1500 ron, cel putin deocamdata. Legat de calibrator: trebuie neaparat o varianta hardware, sau e de ajuns si una software?

hardware.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

bun, dar tot nu am aflat ce monitoare folositi voi pentru design: ma gandesc ca nu toata lumea are imac sau cinema display?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 29.12.10

Daca gasesti un Samsung 2343BW nu ezita sa-l iei. 23”, rezolutie - 2048 x 1152 px. Vei fi foarte incantat de el

http://www.youtube.com/watch?v=XZn9BAcxLp4

http://www.avstore.ro/monitoare-lcd/samsung-2343bw-2343bw/

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Problema e ca are display TN, nu IPS, si la pretul asta gasesc dell-ul mai sus amintit. Multumesc oricum.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Nu cred ca vei gasi la pret decent un panou pretabil pentru ce vrei tu, mai ales ca vrei sa ai control precis asupra culorii si tonurilor, din cate vad. Cel putin, eu nu am vazut niciun monitor cu imagine foarte buna pe rafturile magazinelor in ultimii 2 ani de cand am trecut pe iMac. Oricum, trebuie sa incerci sa vezi cum se impaca monitorul non-Apple cu computerul Apple. Eu am citit cu ceva vreme in urma ca se plangea cineva ca difera imaginea unui monitor legat la PC de cea a aceluiasi monitor legat la Mac. Nu pot sa confirm, insa trebuie sa probezi cumva. Poate iti vei cumpara un super monitor non-Apple, care sa te dezamageasca legat la MBP. Eu lucrez pe iMac de 24”, calibrat cu Spider 3 pro si sunt foarte multumit, inca observ ca imaginea de la noile panouri retroiluminate cu LED de la modelele de iMac mai noi, e mai uniforma, mai placuta.
Si inca un sfat: Daca monitorul nu e de foarte buna calitate, in urma calibrarii cu colorimetrul vei obtine o imagine putin cam fada, avand un gamut restrans, cu care vei putea doar evalua la modul grosier o imagine, dar nicidecum nu vei putea avea acuratetea necesara editarii ei. wink Bafta multa!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@scoro2000 Multumesc de raspuns. Ce parere ai de dell-ul asta? http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?cs=19&c=us&l=en&sku=320-8277 Din cate am citit pare foarte ok, si merge bine si pe mac daca il calibrezi.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 16.12.07

In aceasi situatie am fost si eu numai ca in loc de MBP mi-am luat un Mac Pro. Ca monitor am ales U2311H cu panou IPS, sunt foarte mutumit de el si cam acelasi raport am si eu la software 70% Photoshop CS5 si 30% Illustrator CS5. Ti-l recomand mai ales daca faci grafica pentru interfete web. Dar daca dispui de banii necesari ia-ti modelul de 24”, se simte inch-ul in plus si diferenta de rezolutie.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@hutzuleac ai avut vreo problema cu el in ceea ce priveste compatibilitatea? Fiindca am citit pe mai multe forumuri ca unii aveau probleme dupa ce il conectau la un Mac.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@maxon wow, acum chiar nu mai stiu ce sa fac, fiindca nu aveam de gand sa cumpar dell-ul dintr-un magazin, ci de la o anumita persoana, ceea ce e si mai riscant. M-am uitat si la LaCie, doar ca mai jos de 900$ nu am vazut pe site nici-un model, deci n-am cum. Pana la urma se pare ca am de ales intre un dell sau un ACD sh.

Daca ar mai fi proprietari de monitoare Dell mai sus amintite, care sa-si mai dea cu parerea, ar fi excelent. Multumesc Macuser.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07

Eu am doua ACD 23, din 2006 si 2008
Primul cu probleme (pete si ghosturi) imediat dupa garantie, se pare din cauza adaptorului de curent, pe care l-am schimbat, dar petele au ramas (!?).
Al doilea incepe si el sa arate vagi urme de oboseala, oarecum similar, dar mai acceptabil.
Cum o dai, tot nu e bine…

Am auzit insa ca din gamele vechi (daca vrei Cinema SH…) cele de 20 ar fi fost mai reusite.
(N-am avut, nu comentez.)

Poti sa mai cauti NEC Spectraview, desi sunt foarte greu de gasit.
EU am avut (am, din 2005) un NEC de 19 foarte bine calibrabil, desi nu era serie Spectraview, era ceva gen “Multimeda Display”.
Pacat ca in Romania nu se prea gasesc, afara sunt apreciate.

Despre LaCie unii zic de bine, altii sunt foarte ofticati (pe service, mai ales).

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05
enduu - 25 Iunie 2011 10:30 PM

eu sunt web designer

Lumineaza-ma, la ce iti trebuie super mega extra calibrare pentru web design? si apoi noi restul, clientul, omul de rand ar trebui sa aiba si el monitor super mega extra calibrat sa vada acelasi lucru?
Daca ce faci are legatura cu hartia sau ceva pe care sa pui mana poate, daca nu ia ce vrei ca nu conteaza oricum.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.06.07

Lucrez in departament DTP de 10 oameni, anul trecut am schimbat si noi monitoarele, si pentru ca de la apple cel de 27’’ este glossy (bleah) a trebuit sa cautam alternative. Ne-am oprit la DELL U2711 (buget, 10 bucati, ... etc). Unul a fost defect de la livrare, inca unul s-a stricat imediat la scurt timp, iar acum 2 saptamani (deci la fix 1 an de la cumparare) s-au mai defectat doua (au inceput brusc sa clipoceasca cu liniute multe orizontale).
Pro: display mare, suficient de exemplu sa-ti deschizi aproape toate ferestrele de indesign si tot sa ai loc.
- calibrare acceptabila, (si hardware si cu proof, ochiometric smile ), culoarea este ok
- bleedingul e ok

Con: nu est uniform, “e pe zone” nu am acelasi gri de la stanga la dreapta, am dungi late de diferite luminozitati si nuante (acum sa nu intelegeti ca se vad asaaaa….. asta e din cauza “ochiului” nostru de detepiZd, si sunt vizibile doar cand ai gri pe tot ecranul)
- se incinge bine, fiind si mare te bronzezi la el perfect
- TOATE sunt asa, nici unul nu este perfect
- sunt “end of line”, adica pa, la revedere! pentru cele 2 defectate recent s-a asteptat 1.5-2 saptamani.
- cam scartaie plasticul pe ele, este unul care sta stramb

si un link: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2711.htm

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 16.12.07
enduu - 26 Iunie 2011 01:36 PM

@hutzuleac ai avut vreo problema cu el in ceea ce priveste compatibilitatea? Fiindca am citit pe mai multe forumuri ca unii aveau probleme dupa ce il conectau la un Mac.

Nu am avut nici o problema cu el, se pupa cum trebuie si apropo de web-design… Te caci pe el de IPS daca mergi pe ideea ca sa se vada bine, pentru ca nu toti internautii au acasa monitoare IPS. Asa ca pune mana si deseneaza un icon in Photoshop/Illustrator… si vizualizeaza-o la mai multi prieteni respectiv pe monitoarele lor sa vezi cum nu se mai pupa cu ce ai lucrat tu pe monitorul tau, dupa scaleaza totul in mintea ta de la 32x32px la 960x960px…

1 din 2
1