1 din 2
1
Upgrade iMac G4
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Buna tuturor. Planuiesc sa cumpar un iMac G4 cu procesor de 800Mhz, 256 ram, 60 Gb HDD si as dori sa stiu ce upgrade-uri i-as putea face in cazul in care l-as cumpara. Care este maximul de ram pe care il pot instala? Puteti sa imi furnizati link-uri de unde as putea sa cumpar? M-am gandit sa inlocuiesc HDD-ul cu un SSD. Este posibil asa ceva? Daca da va rog sa imi dati un link de unde as putea sa cumpar. Vreau un SSD pentru ca ma gandesc ca i-ar imbunatati performantele si as putea instala Leopard (si sa functioneze bine). Multumesc mult.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08

Maxim de ram poti sa pui 1 GB.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Am uitat sa spun ca Leopardul merge de la 867 Mhz la procesor official, dar il poti pune si pe procesoare mai mici, cu ceva bibiliri.  grin

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Am cautat pe internet si am aflat ca pot pune Leopard cu ajutorul unui program numit LeopardAssist care face ca installerul de Leopard sa vada ca mac-ul are peste 900 de mhz. Ce crezi? Cu 1 Gb ram si un ssd ar merge decent Leopard?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Cu 1 GB ram merge acceptabil, dar nu stiu daca poti pune SSD in el. Eu am testat leopardul si cu mai putin ram si mergea cat de cat ok. Insa depinde si ce vei face tu pe el.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Pai eu vreau sa il folosesc pentru navigat pe internet, messenger, chestii usoare. Pentru programe mai stufoase am MacBook-ul Pro quad core :D

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Pentru asta inca se descurca grin

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Din cate am mai citit despre acest iMac despre care vorbesc am inteles ca are 2 slot-uri de ram. Ca sa ii fac upgrade la 1 Gb ar trebui sa iau 2 placi de cate 512 fiecare sau doar o placa de 1 Gb (unii zic ca un slot nu ar fi accesibil)?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Am avut 2 jucarii din astea. Nu recomand SSD, e prohibitiv de scump si nu te va ajuta foarte mult (o sa ai bottleneck-uri pe procesor si pe placa video din greu daca il pui sa faca chestii serioase sau flash). Gasesti pe eMag HDD IDE de 500 Gb (Western Digital) la pret cvasi-decent (pe la 300 ron), care i-ar da un kick semnificativ (e *mult* mai rapid decat ce e stock pe el). Sper ca stii in ce te bagi, schimbatul HDD-ului e o operatiune destul de complicata smile

Doar pentru ca poti pune Leopard nu inseamna ca si merita. Tiger merge perfect si cu tenfourfox ai si un browser Ok. In fine, poti pune ambele pe partitii diferite si vezi tu care iti place mai mult. Eu le-am vandut pe ale mele (unul e din nou de vanzare), dar am pastrat si eu unul de 17” (vezi semnatura), il tin ca si bijuterie in biroul de acasa (si, culmea, mai munceste din cand in cand). Sa-l stapanesti sanatos!

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

1 slot e accesibil de user. Celalalt e instalat de fabrica.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Pai asta inseamna ca cel care este pus din fabrica este de 256 mb iar pentru a ajunge la 1 Gb ar trebui sa pun o placa de 1 Gb in slotul liber (nu cred ca este placa de 700 de mb), nu?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

In slotul liber ii pui un modul de 1 GB, s-ar putea ca sistemul de operare sa vada 1,25 GB de ram, dar nu stiu daca va folosi mai mult de 1.
Anyway, esti in avantaj daca ii pui 1 modul de 1GB, indiferent cum ar vedea.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
StefanS - 26 Iunie 2011 10:52 PM

1 slot e accesibil de user. Celalalt e instalat de fabrica.

Da, adicatelea mai ai nevoie si de o surubelnita Torx: http://www.xlr8yourmac.com/systems/iMac_g4/imacg4_takeapart.html

Really now, nu e cine stie ce chestie, dar e nevoie de un pic de atentie:
1. Citeste instructiunile. In linkul de mai sus ai un teardown destul de competent. Daca esti maniac, ai AICI manualul de service.
2. Cumpara-ti scule ca lumea. Philips, Torx, etc, the full mounty
3. Lucreaza organizat. Pune suruburile cu grija si documenteaza fiecare pas. Nu e atat de complicat ca si in cazul unui laptop (daca as avea acuma o bere pentru fiecare minut in care am cautat suruburi minuscule prin mocheta, as trage un chef monstru).
4. Cumpara-ti pasta termica. Ia ceva cat de cat decent (Arctic Silver, or something), cand scoti al doilea capac (ca sa ajungi la slot-ul “non user-replaceable”) dezlipesti, practic, logicboard-ul (si, implicit, chipurile) de pe pipe-urile de transfer termic. De aia se agita Apple cu “nu bagati mana”.
5. Pana aici e schimbatul memoriei (ma rog, a modulului de desktop, alalalt e simplu), HDD-ul e un cosmar. Eu imi propun de un an si nu m-am incumetat inca.

Ma gandesc ca stii ce memorii sa iei & stuff, daca te putem ajuta cu ceva informatii specifice, nu ezita sa intrebi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
StefanS - 26 Iunie 2011 11:00 PM

In slotul liber ii pui un modul de 1 GB, s-ar putea ca sistemul de operare sa vada 1,25 GB de ram, dar nu stiu daca va folosi mai mult de 1.
Anyway, esti in avantaj daca ii pui 1 modul de 1GB, indiferent cum ar vedea.

Eu nu am prea vazut module PC100 / PC133 mai mari de 512 MB. Dar na, poate nu m-am uitat eu unde trebe.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Din ce imi aduc aminte, vazusem undeva, dar daca nu sunt si vrea neaaparat 1GB trebuie sa umble si la al 2-lea slot.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Mircea Mihai - 26 Iunie 2011 10:55 PM

Pai asta inseamna ca cel care este pus din fabrica este de 256 mb iar pentru a ajunge la 1 Gb ar trebui sa pun o placa de 1 Gb in slotul liber (nu cred ca este placa de 700 de mb), nu?

Nu, daca vrei 1 Gb trebuie sa le schimbi pe amamdoua (ala de laptop - accesibil usor, si ala de desktop - accesibil mai greut, vezi mai sus) cu module de 512 Mb. PC100 sau PC133. Nu incerca cu PC333 ca nu vor intra fizic.

Semnătură 

1 din 2
1