2 din 2
2
Upgrade iMac G4
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

M-am mai documentat si desi vazusem pc133 sau pc100 de 1 Gb iMac G4 cu procesor de 700/800 mhz nu duce mai mult de 1 Gb. Din cate am inteles de la voi pentru al doilea slot imi trebuie si pasta termica. Ce ziceti de un SSD? Ar merge pus oare? Ma gandesc ca ar imbunatati substantial performatele.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Seek time-ul da, ar fi semnificativ mai redus. Aplicatiile se vor lansa mai rapid. Functionarea sistemului nu va suferi insa imbunatatiri spectaculoase. Nu uita ca, indiferent de viteza SSD-ului, vei fi limitat de bus-ul ATA de 100 MB/s. Un HDD IDE/PATA modern (http://www.emag.ro/hard_disk-uri/hdd-western-digital-500gb-7200rpm-16mb-ide—pWD5000AAKB) scoate cel putin 60-70% din viteza aia fara probleme. Eu nu m-as lega la cap, pe un sistem bine intretinut aplicatiile “sar” aproape instantaneu si fara SSD, iar pe un G4 nu ai workload-uri de natura sa te bucuri de SSD. Si, acolo unde conteaza (youtube, search, multimedia, etc) va contribui prea putin la performanta.

Daca pui SSD, fie gasesti unul IDE/PATA (succes), fie iei un adaptor SATA, Montajul nu ar fi asa o problema, va trebui sa lipesti cu ceva banda adeziva discul de unitatea optica, dar nu cred ca vor fi probleme la capitolul asta.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

2 din 2
2