cine ma ajuta si pe mine putin
de cand cu iPhone legal de la Orange am cam ramas in urma cu ce se mai intampla pe tema Unlock
o amica are un 3G care initial a fost adus de afara si ca nebuna fara sa intrebe a facut update in iTunes la 4.2.1 si automat asta implica de la sine baseband 5.15.04
deci logic implica adios Unlock GSM
sti ca se poate pana urma face si asta cu BaseBand-ul 6.15 de iPad
nici la JB si nici la Unlock nu sunt nelumuriri
unde e problema mea si daca e sa citez de pe iClarified :
If you have 06.15 baseband on your iPhone you won’t ever be able to restore to stock firmware (it will fail).
You’ll need to only restore to custom IPSWs (then again, if you’re unlocker you should already be doing that).
There are reports that 06.15 may disable your GPS.
The iPhone Dev-Team is currently working on a fix.
stiu clar ce inseamna Custom IPSW si cum sa-l fac cu Pwanage Tool
dar stiu cat de important este sa folosesti varianta corecta de Pwanage Tool pentru FW 4.2.1 si nu stiu cata influenta are un BaseBand 6.15 asupra facerii de Custom IPSW
deci intrebarea e : ce varinata de Pwanage Tool trebuie sa folosesc ... sau poate stie cineva sa imi dea un link la un tutorial ceva
sincer am tot cautat pe web ceva si ce ma omoara e ca peste tot nu gasesc decat la download : iPhone 3G Custom Restore Firmware 4.2.1 8C148.ipsw
ei NU vreau asa ceva ... mie imi place si intotdeauna am facut eu acest Custom IPSW
deci ma ajuta care cu ceva informatii
PS : repet NU vreau sa ma folosesc de ce se gaseste deja facut de altii ... daca imi zice cineva ce var de Pwanage Tool pot folosi pentru 4.2.1 si poate acolo in meniu la Pwanage Tool ce bifez la faza cu activarea etc etc m-ar ajuta foarte mult
PPS : apropo cei care mai au 3G cu Unlock de genul asta adica cu BaseBand 6.15 de iPad ... ati mai auzit ceva ... s-a rezolvat problema cu GPS - ul ???
Nu am făcut niciodată asta așa că nu te pot ajuta. Îți pot spune doar că eu nu aș face-o. Prea multe riscuri. Prea multe probleme, din ce am citit.
inteleg dar ce poate face fata
sa arunce iPhone-ul 3G la gunoi
ea il vrea in continuare ca telefon nu ca iPod
acum ce sa-i fac cu sau fara probleme e singura varianta se pare
Da. Ce ai scris tu acolo este foarte corect. Nu iti fa griji ca nu o sa se mai poate face niciodata restore direct din iTunes ca oricum 4.2.1 este ultimul firmware pentru iPhone 3G. In ceea ce priveste partea cu GPS-ul unii spun ca lor le-a mers GPS dupa update la baseband de iPad altii ca nu. Mie personal nu mi-a mers pe un 3gs si nici pe 2 3g-uri. Asta inseamna ca exista riscul ca sa nu mai poate folosi aplicatii gen iGo, Navigon, etc. Aplicatia Maps va merge cu siguranta pentru ca foloseste si turnurile de telefonie mobila pentru a determina locatia utilizatorului. Daca te mai pot ajuta cu ceva nu ezita sa zici.
In situatia in care e telefonul, riscul de a pierde GPS-ul este ultima problema. Oricum nu se pune problema de iGo sau Navigon pe un 3G, nu vreau sa stiu cum merg (variantele de pe Installous le-am vazut sacadand si pe 3GS, in cazul lui Navigon, sau chiar pe i4 in cazul lui iGo - varianta mai veche, nu primo, e drept). Pentru localizare aproximativa merge si fara GPS.
Custom IPSW cu PwnageTool_4.1.3_Unlock_Edition folosind iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore.ipsw + iPad1,1_3.2.2_7B500_Restore.ipsw
apoi cu noul iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw
mi-am facut treaba si a mers totul super OK
si JB si Unlock de retea totul super ok
ce am observat insa mergea super super super sacadat
ori ca m-am obisnuit eu cu iPhone 4 si acum 3G mi se pare super lent
Nu stiu ce sa zic
in sfarsit ideea e ca am hotarat si am luat decizia sa fac din nou restore normal cu acel Custom IPSW
toate bune si frumoase am bagat iPhone in mufa am deschis iTunes am apasat option / alt + click Restore in itunes
am ales Custome IPSW ala facut de mine si asteapta
totul merge ok pana cand aproape de sfarsit sare din proces si imi da eroarea clasica si nu tragica 1015
am incercat : RecBoot_2_2 si TinyUmbrella-v5.00.00
si NIMIC nu vrea sa iasa din Recovery sau Restore Mode ... nu mai stiu clar care e diferenta ... am atasat cum arata
Buna din nou. Problema este ca tu incerci sa faci restore la 4.2.1 cu acel ipsw care are incorporat update-ul la baseband-ul de iPad. Iti recomand sa faci alt custom ipsw fara optiunea de update baseband activata. Inainte sa dai alt/option (shift) + restore foloseste redsn0w pentru Mac sau pentru Windows. Dupa ce selectezi ipsw 4.2.1 in redsn0w dai next si vei vedea ca ai o optiune jos “Just ender pwned DFU mode right now”. Selecteaz-o si urmeaza pasii. Dupa aceea incearca restore in iTunes.
ori am intrat eu in panica dar se pare ca m-am facut cu un ” iPhone / iPod ” care nu-l mai pot folosi deloc
am incercat si tutorialul de pe iClarified ala cu : How to Jailbreak and Unlock Your iPhone 3G Using RedSn0w (Mac) [4.2.1]
si a ramas blocat in ecranul ala cu cod singura varianta a fost sa dau force restart home+power
si iar revine in ecranul ala de recoveri mode cu mufa usb si itunes
Buna din nou. Problema este ca tu incerci sa faci restore la 4.2.1 cu acel ipsw care are incorporat update-ul la baseband-ul de iPad. Iti recomand sa faci alt custom ipsw fara optiunea de update baseband activata. Inainte sa dai alt/option (shift) + restore foloseste redsn0w pentru Mac sau pentru Windows. Dupa ce selectezi ipsw 4.2.1 in redsn0w dai next si vei vedea ca ai o optiune jos “Just ender pwned DFU mode right now”. Selecteaz-o si urmeaza pasii. Dupa aceea incearca restore in iTunes.
abia acum inteleg ce vrei tu sa zici ... m-am grabit cu primul raspuns
sa inteleg ca buba e atunci cand fac eu acel Custom IPSW
cu PwnageTool sa NU fac acel Custom IPSW decat cu iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore.ipsw
NU mai adaug si iPad1,1_3.2.2_7B500_Restore.ipsw
deci acel Custom IPSW care il voi folosi eu de acum incolo daca vreau sa fac restore e facut doar din FW 4.2.1 fara nimic de la iPad
acel prim IPSW care l-am folosit prima si prima data a mers doar atunci cand mi-a pus basebandul ala de iPad
dar in rest folosesc un custom IPSW facut doar cu 4.2.1
Da. Trebuie sa folosesti un custom ipsw FARA update de la baseband de iPad. Foloseste si redsn0w cum am specificat mai sus INAINTE de alt/option (shift) + restore in iTunes.
Da. Trebuie sa folosesti un custom ipsw FARA update de la baseband de iPad. Foloseste si redsn0w cum am specificat mai sus INAINTE de alt/option (shift) + restore in iTunes.
Mircea draga ... sa ai parte de sanatate si multi bani
DA a mers super fara probleme
ce chestie simplista ... sincer nicaieri NU am gasit undeva sa zica CLAR ... acel custom IPSW care il veti folosi de acum incolo il faceti FARA ipsw de la iPad
eu sunt obisnuit cu PwnageTool ... decat sa folosesc redsn0w ca sa intru in DFU mai frumos e cu PwnageTool
in schimb intradevar ... m-am obisnuit eu foarte mult cu iPhone 4 si am uitat cum era pe 3G sau 2G
mi se pare ca e cam sacadat totul cand intri in meniuri etc etc etc
merge mult mai sacadat asta ma seaca
ma asteptam sa merga putin mai finut nici ca 4 dar totusi
oare 4.2.1 e prea mult pentru 3G ?
sa incerc sa ma complic acum cu un downgrade ? la 4.1 poate ?
Nu. iOS 4.1 merge mai prost decat 4.2.1. Din pacate iOS 4.2.1 este cel mai performant firmware pentru iPhone 3gs din seria iOS 4. Daca vrei sa mearga mai bine poti pune 3.1.3. Dezavantajul la 3.1.3 este ca nu poate rula toate aplicatiile noi… Si mai sunt si unii idioti gen cei de la Yahoo care au pus requirement la Yahoo! Messenger iOS 4. Eu zic sa il lasi la 4.2.1 dar e decizia ta.