nu stiu ce se intampla pana acum nu am avut aceasta problema
de curand datorita altor defectiuni a trebuit sa-mi reinstalez OS-ul SnowLeopard
am toate updateurile la zi
si normal ca in casa cand sunt daca vreau sa folosesc netul pe iPhone era simplu
imi sheruiam conexiunea de la RDS cu ajutorul iMac—-> AirPort—-> iPhone
pasii sunt asa din cate stiu eu
iMac :
System Preferences / Network sunt conectat la net / RDS prin PPPoE
System Preferences / Sharing / Internet Sharing (bifat) si la Share your connection from : am ales (PPPoE) ... To computers using ... am ales (AirPort) ... fara parole fara nimic
iPhone 4 :
aici clasic ma conectam la reteaua WiFi
totul a mers super bine
insa acum NU stiu ce se intampla dupa ce am reinstalat OS X-ul
fac aceeasi pasi si totusi pe iPhone ... conectat la reteaua creata de mine WiFi pe iMac ... cand incerc sa accesez o pagina web
imi sare mesajul ca nu am acces la internet
Eu nu am AirPort, am un router Linksys. Dar pasii mei sunt diferiti. Adica, am conectat routerul la RDS prin PPPoE, apoi am conectat iMacul wired (Ethernet > DHCP > Apply), MBP-ul si iPhone-ul wireless la acelas router. Acum nu stiu daca la Airport trebuie altfel.
pai asta e buba
de la RDS nu poti lua net decat prin conexiune PPPoE
deci implicit eu trebuie sa configurez / creez o conexiune PPPoE pe iMac ... si asta se face clasic pun user / pass si gata am net la iMac
acum cum il dau de la imac la iPhone asta e intrebarea
normal nu faci din cate stiu eu e sa dai share la conexiune PPPoE catre AirPort adica sa dai drumu la tzeava de net si prin AirPort
problema e ca desi fac asta pe iPhone imi vede reteau dar NU vrea sa mearga netul si in acelasi timp iPhone ul isi ia / aloca un IP de ala de retea
eu reinstalez foarte foarte foarte rar OS X ul cum e si normal
poate am uitat eu ceva
dar logic asa e si asa am gasit si pe web mini tutoriale
deci ?
ce fac eu gresit
PS : in atasament am creat si o conexiune Ethernet ... am zis ca poate NU merge doar cu PPPoE si AirPort ... dar tot nimic
PS : in atasament am creat si o conexiune Ethernet ... am zis ca poate NU merge doar cu PPPoE si AirPort ... dar tot nimic
cum adica ai creat o conexiune Ethernet? ea este creata automat…default.
cand conectezi cablul de retea la iMac, Ethernet iti apare conectat si cu un IP pe care si-l ia din mizeria de switch din casa scarii dar nu iesi pe net pana cand nu config pppoe-ul.
cum adica ai creat o conexiune Ethernet? ea este creata automat…default.
cand conectezi cablul de retea la iMac, Ethernet iti apare conectat si cu un IP pe care si-l ia din mizeria de switch din casa scarii dar nu iesi pe net pana cand nu config pppoe-ul.
scuze de intarziere am fost plecat ...
deci eu am luat-o de la zero cand am vazut ca nu reusesc nimic
am sters tot din Network si am creat doar 1 conexiune / interfata PPPoE cu care am internet fara probleme de la RDS
normal ca atunci cand creez conexiunea / interfata PPPoE e pe baza Ethernet ... vezi atasament
apoi creez conexiune / interfata AirPort ... vezi atasament
din Sharing dau internet de la PPPoE la AirPort ... vezi atasament
eu zic ca din atrasamente se vede exact ce anume fac
deci nimic mai simplu si cel putin mie mi se pare super logic asa
ce gresesc NU-mi dau seama
???
Păi da. iPhone este conectat la WiFi, dar (wifi) nu e conectat și la internet. Ceva nu faci tu bine acolo.
pai asta imi dau seama ca WiFi ... NU e conectat la internet ... am si incercuit cu rosu acest lucru
stiu clar ca nu primesc net pe AirPort ... si din toate tutorialele de pe web gasesc aceeasi pasi
am creat intai Ethernet apoi la metoda de Configure IPv4 : am ales PPoE ca altfel nu se poate face nimic la RDS ... si asa automat in creaza si conexiune PPPoE singur ... dar IP real are doar PPPoE dar Ethernet isi ia IP de retea si apoi AirPort prin share fie de la PPPoe sau Ethernet ... tot IP de retea isi ia ... m ft
deja ma face cu nervii rau de tot
ce cct se intampla
?
intrebare intrebatoare ... o fi oare din cauza asta ?
e diferenta intre : Ethernet si Built-in Ethernet
adica
cand eu am sters toate conexiunile din Network ... inapoi and am inceput sa refac conexiile / interface ... NU gasesc termenul ... Built-in Ethernet ci doar Ethernet
Follow these steps if you are using Mac OS X v10.5:
From the Apple menu, choose System Preferences.
From the View menu, choose Network
Be sure that “Built-in Ethernet” has not the status Inactive listed below the entry in the list of network ports.
Make sure Built-in Ethernet is the selected, or primary, network interface: Click the action button (gear icon) below the list of network port and choose “Set Service Order…”.Services can be dragged to change order. Services are listed with descending priority.
Select a network port in the list of port to configure it.
Click Advanced…, then click the TCP/IP tab.
Follow your ISP’s instructions for setting up this pane. For more information, see Mac OS X: How to Connect to the Internet With Cable or DSL.
Click OK when finished.
If you have made any changes, click Apply Now.
normal aici iese din discutie faza cu TCP/IP pentru ca la acel Built-in Ethernet sau poate pur si simplu Ethernet eu adaug PPPoE
Dupa ce ai facut toti pasii de acolo, incearca asa: dai click pe network, apoi pe airport apoi pe advanced apoi pe tcp/ip si in loc de dhcp pune tu o adresa ip manually gen 192.168.1.1 dai ok si apply si vezi daca merge.
Dupa ce ai facut toti pasii de acolo, incearca asa: dai click pe network, apoi pe airport apoi pe advanced apoi pe tcp/ip si in loc de dhcp pune tu o adresa ip manually gen 192.168.1.1 dai ok si apply si vezi daca merge.
Este ok daca apare IP-ul 169.254.x.x
Conecteaza-te cu mobilul la reteaua EHM’s iMac si vezi ce IP iti da. Trebuie sa fie ceva cu 10.0.X.X
Daca tot nu merge incearca sa dai share la conexiunea Ethernet, nu la PPPoE.