Sarbatori Apple
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05

Buna,

Ma tot bate gandul sa-mi iau si eu un iPod mic iar cum am mereu senzatia ca preturile oficiale in Euro sunt incredibile[1] am inceput sa stau pe forum-ul de vanzari si pe okazii. Exista niste oferte interesante (adica o economie de ~20-25% fata de magazin) .

Dar in curand vin sarbatorile de iarna. Ce va face Apple Romania iarna asta ? Reduceri/oferte interesante Apple ? O sa ia lumea iPod-uri gramada pentru cadouri ?

Mai mult, cautand pe net despre reducerile Apple de craciun am vazut ca lumea recomanda studentilor sa se foloseasca de reducerile frumoase de care au parte. Exista asa ceva in Romania ? Reducere la studenti pentru mac-uri si iPod ? Mi se pare ironic ca tocmai in State unde lumea se presupune ca are bani Apple sa aiba si preturi mult mai mici si reduceri diverse.

In momentul de fata fac niste experimente cu un Nokia 6030 pe un post de radio sa vad cam cat pot asculta / rezista cu castile in urechi. Vreau sa extrapolez cam cat voi putea folosi iPod-ul daca-l iau.

__
[1] Sau bataie de joc, depinde de punctul de vedere smile

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

http://www.apple.com/main/php/locator.php - “bucharest” - Sorry, that is an unknown location, Zipcode, or Postal code.

Cu alte cuvinte ... nu există Apple România. Există niște firme care aduc produse Apple și le vând (cu comisioanele de rigoare), dar nu sunt “Apple România”. Ca atare, nu există nici reducerile pentru cei implicați în educație (studenți, elevi, profesori), nici alte reduceri “de sezon” Apple.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 26.11.05

Hai ma, ai stricat fericirea copilului ! vroia si el un iPod de la mosu smile

Semnătură 

I wouldn’t recommend sex, drugs, or Unix for everyone but they work for me.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Cum adica nu exista apple romania smile [1]

Treaba e ca de cand cu lucrul nu prea m-am mai atuns de mac-ul meu (n-am timp) asa ca am zis ca macar un iPod sa mai folosesc. Insa 4mil pe un iPod de 512M nu prea se renteaza. Plus ca mai am 5 flash-drive-uri (128,256*3,1G) prin casa smile

_ [1] Sunt cei din tm de fapt.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Exista Apple Romania. Numele de domeniu este inregistrat de o forma din Timisoara (banuiesc ca sunt cei care au dat anunt de angajari -. S. C. NUCOSNET S.R.L.)
Ramane de vazut in ce masura “Apple-Apple” este de acord cu denumirea ce sugereaza acoperirea la nivel de tara; intamplator, am fost la standul lor - in Timisoara, complex Terra. Prezentare super profi, persoana de la stand competenta si, mail ales, AMABILA. Locatia ... fiecare firma a avut un inceput, nu?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salutare de la Timisoara
Multumesc mult pentru cronica favorabila a magazinului iar in privinta locatiei…...orice firma are un inceput.

Promotii de sarbatori EXISTA (incredibil dar adevarat) : Pana la 31.12.2005 Mac Mini vine cu un CADOU: TASTATURA APPLE SI MIGHTY MOUSE ...GRATIS!!!!

In privinta preturilor totul este relativ , in USA nu se mentioneaza ca pretul nu are taxele incluse ( care pot fi intre 7% si 25% in functie de fiecare stat) iar in Europa preturile sunt in Euro (normal) datorita taxalor de continent (asta e ) iar ca exemplu al relativitatii preturilor putem sa luam iMac de 17’‘:
- In USA 1299 $+ taxe (site oficial)
- In Germania 1349 Euro+taxe(site oficial)
- in Romania 1259 Euro+TVA…. deci ajungem cam tot pe acolo ca preturi.

Sa auzim numai de bine si de preturi in scadere

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Chiar voiam sa spun si eu de oferta asta cu tastatura + mighty mouse.

Din pacate insa cand am scris mesajul initial ma gandeam mai ales la iPod (ce-mi trebuia mie).

Lumea (care nu prea stie de Apple) se hotaraste mai greu sa ia un Mac Mini insa un mp3 player oricine poate folosi. Daca nu as sti ca-n maxim 6 luni Apple trece pe Intel mi-as lua mini-ul ala. Acum insa stau cuminte…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ca tot veni vorba de preturi:

1. In USA, in multe state nu se plateste nici o taxa gen TVA sau sales tax.
2. Daca vorbim de Apple Store Germania, toate preturile afisate acolo INCLUD TVA.

Asa ca preturile pentru un iMac de 17” sunt:
- in SUA, Massachussets: $1299 + 5% = $1364
- in Germania: €1349
- in Romania: €1259 + TVA = €1498

Nu mai zic de faptul ca in tarile civilizate este aproape sigur ca taxele de expediere sunt zero la aceste valori. So… we are the champions! Probabil ca daca ar exista filiala Apple in Romania, preturile ar fi mai mici, dar in prezent cumparatorul roman este veriga a treia sau a patra.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

care sunt sansele de liberalizare a pietei dupa 2007? cunoaste cineva?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

de ce? acum nu este liberalizata piata?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

SALUTARE
Si eu vreau o reprezentanta ADEVARATA dar….......Compania mama A PLECAT lasind in loc IRIS cu exclusivitate ca urmare nu avem de ales iar adaosul de rigoare este intre sub 9% si uneori chiar sub 5% pentru mine , ca urmare a acestui fapt cred ca o sa trec la vanzarea direct de pe site si o renunt cel mai probabil la magazin.
Asta e Romania .....traim in ea si asta ne ocupa tot timpul.
In privinta liberalizarii depinde din ce punct de vedere privesti:
-probabil din 2007 se va deschide o reprezentanta Apple altfel va fi mult mai convenabil pentru oricine sa cumpere direct din Germania sau Italia la un pret mai mic (este si acum convenabil ca ti se returneaza TVA dar dupa 2007 nu se va mai intampla acest fapt)
-preturile vor fi la fel ca cele din U.E. la orice dealer
-sper sa avem promotiile de la nivel mondial (vezi reducerea 50% la Office:mac)
-sper sa avem mai repede produsele( iPod Nano si Video nu au ajuns oficial nici pana acum : exista doar cate o bucata de expozitie.)
-si iar sper (ca de speranta moare ultima…..)ca vor exista programe educationale in scoli si universitati si mai ales reduceri pentru elevi si studenti .

Toate cele bune
Costi

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

ce bine ar fi sa se implineasca si ultima speranta…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO

da, chiar ar fi super daca din ‘07 ar incepe si astia un program educational in scoli, licee(poate prind si eu:D) si facultati. macar nu ar mai trebui sa stam sa explicam fiecarui prichindel/adolescent despre ce e vorba, ca (,) chiar exista un sistem fara virusi :D, ca e simplu… ca are interfata prietenoasa:D.

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
dacuBurebista - 29 Noiembrie 2005 05:38 PM

nu cred. sau cel putin nu total. am inteles ca din 2007 vor fi interzise chestiile de genul “unic importator”. poate vorbesc prostii…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

nici linux nu este asa de plin de virusi si totusi nu sar toti pe variantele de linux, nu? cred ca suntem cam tot pe acolo la utilizatori…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
vektor12 - 30 Noiembrie 2005 01:52 AM
dacuBurebista - 29 Noiembrie 2005 05:38 PM

nu cred. sau cel putin nu total. am inteles ca din 2007 vor fi interzise chestiile de genul “unic importator”. poate vorbesc prostii…

asta e gaselnita de marketing… nu exista unic importator, poate la un moment dat sa fii primul sau singurul intr-o perioada scurta de timp… grin