WiFi tool
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Craiova
Macuser din: 12.03.11

Salutarea imi recomanda si mie cineva un program pentru analiza retelelor wifi si nu numai. ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.06.11

http://itunes.apple.com/ro/app/inet/id403304796?mt=12

Semnătură 

Macbook Pro 13’ early 2011 i5 - 10.8.4 - SSD 60GB / HDD 320 GB
iPhone 5 16 GB - iOS 7 GM

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Apasa ALT

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Ms mult, dar spune mi si mie cam ce posibilitati ofera, ca vad ca e pe bani si nu prea imi permit sa cumpar 20 de programe si apoi sa ma decid. Eu am testat pana acuma IStumbler despre care pot sa spun ca e nu este prea precis cu datele care le ofera, mai ales cu puterea semnalului, si Wi fi Analyzer e cam simplut desii ofera date mult mai bune.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

hamilton sigur doar alt pentru ca la mine nu merge? folosesc ultima versiune de snow leopard in caz ca te ajuta cu ceva

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

da, apasa ALT si click pe icoana de WiFI din Menu Bar smile chestia asta ii din Tiger cred deci imposibil sa nu iti mearga pe SL.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Vina mea, apasam alt dupa ce dadeam click. E bun si asa dar parca vreau mai mult, aici imi arata parametrii pentru fiecare retea insa daca am vreo 20 de retele pe langa e cam greu sa stau dupa fiecare sa notez canalu si apoi sa calculez eu cam pe care ar fii mai bine sa pun rooter. Ce vad eu aici face si WiFi Analyzer numai ca mi place ca mi arata in decibeli, oricum ms dar mai caut.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Vezi ca la configurarea routerului pe un anumit canal nu numai de retelele din apropiere trebuie sa tii cont, ci si de aparatele electrocasnice din apropiere care pot crea interferente. Cateodata unele canale pot fi deranjate de exemplu de un cuptor cu microunde din apropiere si in cazuri de genu se poate intampla foarte bine ca alt canal pe care mai sunt 2 retele in apropiere, sa mearga mai bine decat canalul “liber” dar deranjat de aparatele electrocasnice…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

daca folosesc banda de 2.4 ghz da, deoarece cam toate echipamentele electrocasnice o folosesc, dar in 5ghz nu ar trebui sa fie o problema. Ca si canale folosesc 1 6 si 11 pentru ca nu se suprapun

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 06.02.11
Aj4x - 06 Iulie 2011 08:45 PM

daca folosesc banda de 2.4 ghz da, deoarece cam toate echipamentele electrocasnice o folosesc, dar in 5ghz nu ar trebui sa fie o problema. Ca si canale folosesc 1 6 si 11 pentru ca nu se suprapun

Și cum reușești tu să folosești doar banda de 5 GHz, că la mine “sare” mereu pe cea de 2,4 GHz ?

Semnătură 

iPod 30 GB (5th generation)
MacBook Pro 13-inch,retina display
iMac 21.5 inch, mid 2010
Airport Express 2nd gen
Apple TV 3rd gen
iPad Air wi-fi 16 GB
iPhone 6S + - 64 GB
Apple watch sport 42 mm

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Sa inteleg ca tu ai setat sa ti mearga pe 5ghz dar o foloseste pe cea de 2,4 ghz? sariturile astea de care zici cand au loc imediat dupa configurarea sau aiurea?
Daca imi spui ce echipaent folosesti poate reusesc sa te ajut cu ceva.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08
dan 222 - 08 Iulie 2011 03:29 PM
Aj4x - 06 Iulie 2011 08:45 PM

Și cum reușești tu să folosești doar banda de 5 GHz, că la mine “sare” mereu pe cea de 2,4 GHz ?

Seteaza reteaua de 5 GHZ prima in lista (in system preferences-network-advanced in acea lista de retele wifi pe care te-ai mai conectat) o tragi sa fie prima si implicit sistemul o va lua in calcul ca si optiune principala de conectare. asa pateam si eu inainte sa aflu treaba asta, cel mai probabil o sa gasesti reteaua de 2.4 setata prima

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 06.02.11

Seteaza reteaua de 5 GHZ prima in lista (in system preferences-network-advanced in acea lista de retele wifi pe care te-ai mai conectat) o tragi sa fie prima si implicit sistemul o va lua in calcul ca si optiune principala de conectare. asa pateam si eu inainte sa aflu treaba asta, cel mai probabil o sa gasesti reteaua de 2.4 setata prima

Am făcut așa cum ai spus și se pare că funcționează (până acum). Mulțam de sfat !

Semnătură 

iPod 30 GB (5th generation)
MacBook Pro 13-inch,retina display
iMac 21.5 inch, mid 2010
Airport Express 2nd gen
Apple TV 3rd gen
iPad Air wi-fi 16 GB
iPhone 6S + - 64 GB
Apple watch sport 42 mm

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

atata timp cat reteaua de 5 Ghz e prima in lista, ea va fi accesata totdeauna inaintea altora wink

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Am mai cautat pe net cateva toolurile, insa cel mai bun pe care l-am si testat este KisMac. Are o multime de facilitati printre care si posibilitatea efectuarii unor atacuri

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Wi-Fi Diagnostics

OS X Lion has a new app located into System/Library/CoreServices: Wi-Fi Diagnostics will “diagnose your wireless network, record network events, capture network traffic, and turn on debug logs”. Apple writes:

“Wi-Fi Diagnostics produces a report that can be sent to Apple for analysis.”

Monitor performance displays a graph of network signal strength, noise level, transmit power, and data rate.
Record events detects and reports dropped network connections, roaming, and other network events, such as connecting to or disconnecting from a network or network device.
Capture raw frames captures all network traffic on the Wi-Fi interface.
Turn on Debug Logs provides specific details of every wireless connection.
Select what you’d like to investigate, click Continue to continue. When you finish using Wi-Fi Diagnostics, click Report to submit the diagnostic data to Apple for analysis.

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •