Ms mult, dar spune mi si mie cam ce posibilitati ofera, ca vad ca e pe bani si nu prea imi permit sa cumpar 20 de programe si apoi sa ma decid. Eu am testat pana acuma IStumbler despre care pot sa spun ca e nu este prea precis cu datele care le ofera, mai ales cu puterea semnalului, si Wi fi Analyzer e cam simplut desii ofera date mult mai bune.
Vina mea, apasam alt dupa ce dadeam click. E bun si asa dar parca vreau mai mult, aici imi arata parametrii pentru fiecare retea insa daca am vreo 20 de retele pe langa e cam greu sa stau dupa fiecare sa notez canalu si apoi sa calculez eu cam pe care ar fii mai bine sa pun rooter. Ce vad eu aici face si WiFi Analyzer numai ca mi place ca mi arata in decibeli, oricum ms dar mai caut.
Vezi ca la configurarea routerului pe un anumit canal nu numai de retelele din apropiere trebuie sa tii cont, ci si de aparatele electrocasnice din apropiere care pot crea interferente. Cateodata unele canale pot fi deranjate de exemplu de un cuptor cu microunde din apropiere si in cazuri de genu se poate intampla foarte bine ca alt canal pe care mai sunt 2 retele in apropiere, sa mearga mai bine decat canalul “liber” dar deranjat de aparatele electrocasnice…
daca folosesc banda de 2.4 ghz da, deoarece cam toate echipamentele electrocasnice o folosesc, dar in 5ghz nu ar trebui sa fie o problema. Ca si canale folosesc 1 6 si 11 pentru ca nu se suprapun
daca folosesc banda de 2.4 ghz da, deoarece cam toate echipamentele electrocasnice o folosesc, dar in 5ghz nu ar trebui sa fie o problema. Ca si canale folosesc 1 6 si 11 pentru ca nu se suprapun
Și cum reușești tu să folosești doar banda de 5 GHz, că la mine “sare” mereu pe cea de 2,4 GHz ?
Sa inteleg ca tu ai setat sa ti mearga pe 5ghz dar o foloseste pe cea de 2,4 ghz? sariturile astea de care zici cand au loc imediat dupa configurarea sau aiurea?
Daca imi spui ce echipaent folosesti poate reusesc sa te ajut cu ceva.
Și cum reușești tu să folosești doar banda de 5 GHz, că la mine “sare” mereu pe cea de 2,4 GHz ?
Seteaza reteaua de 5 GHZ prima in lista (in system preferences-network-advanced in acea lista de retele wifi pe care te-ai mai conectat) o tragi sa fie prima si implicit sistemul o va lua in calcul ca si optiune principala de conectare. asa pateam si eu inainte sa aflu treaba asta, cel mai probabil o sa gasesti reteaua de 2.4 setata prima
Seteaza reteaua de 5 GHZ prima in lista (in system preferences-network-advanced in acea lista de retele wifi pe care te-ai mai conectat) o tragi sa fie prima si implicit sistemul o va lua in calcul ca si optiune principala de conectare. asa pateam si eu inainte sa aflu treaba asta, cel mai probabil o sa gasesti reteaua de 2.4 setata prima
Am făcut așa cum ai spus și se pare că funcționează (până acum). Mulțam de sfat !
Am mai cautat pe net cateva toolurile, insa cel mai bun pe care l-am si testat este KisMac. Are o multime de facilitati printre care si posibilitatea efectuarii unor atacuri
OS X Lion has a new app located into System/Library/CoreServices: Wi-Fi Diagnostics will “diagnose your wireless network, record network events, capture network traffic, and turn on debug logs”. Apple writes:
“Wi-Fi Diagnostics produces a report that can be sent to Apple for analysis.”
Monitor performance displays a graph of network signal strength, noise level, transmit power, and data rate.
Record events detects and reports dropped network connections, roaming, and other network events, such as connecting to or disconnecting from a network or network device.
Capture raw frames captures all network traffic on the Wi-Fi interface.
Turn on Debug Logs provides specific details of every wireless connection.
Select what you’d like to investigate, click Continue to continue. When you finish using Wi-Fi Diagnostics, click Report to submit the diagnostic data to Apple for analysis.