2 din 2
2
Cum pot saluta un mac din retea?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

dupa cate stiu itunes-ul cauta automat librarii share-uite prin bonjour - asa ca ei nu trebuie decat sa dea drumul la itunes ca le apare in stanga si link-ul catre tine.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

mai baieti. sa va explic cum sta cioaca cu gasitu pe retea care de care cu lanterna in bezna [Mac userii]

01.din moment ce iti vezi “ferestrele” pe Network, inseamna ca oamenii la la workgroup seat “workgroup”
02.vb cu adminu si vezi daca exista vre-un grup definit, eu spre ex la reteaua mea am ******.NET. asa ma pup frumos cu orice calc, fie win/lin/unix/osx
03.daca tre sa bagi vre-un workgroup special, ca sa zic asa, intra in Applications/Utilities/Directory Access.app

acolo vezi o groaza de protocoale. acum pt windoze ce te intereseaza pe tine e SMB/CIFS. da click pe lacat, bagi parola ta, dupe care cand intrii in SMB/CIFS ..

TA-DA! scrie workgroup.

e acuma il poti schimb dupa bunu plac. in functie de el, o sa vezi ca in network acum se schimba “plaja” de pc-uri gasite.

*pt macuri in special e AppleTalk, tot acolo..

ciaoles!

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

a, si am uitat.
singura cale cat de cat normala ca sa “saluti” un mac, e sa stii ce workgroup are, dupa care ti-l pui si tu si o sa va apara in network la mandoi numele voastre.

se seteaza din System Preferences/Sharing si vezi acolo mare si frumos Computer Name smile

la o adica bagi acolo numele tau sau pseudonim dupa care pe “edit” si pui Mac sau.. Ibook ..sau ce dracie ai tu acolo. sa stie si omul, eventual daca stie la randul lui smile) , sa “te vada”

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

revin…
din pacate oamenii nu au deschise decit porturile apple sharing… (in chenarul rosu e unul din utilizatori; ieri mai aparuse un al 3-lea, captura e facuta azi dimineata)
am si observat dealtfel in itunes (eu am deja sharuita lista) ca nu prea e lume “activa” in zona; nu mi-au aparut decit rareori altii
ceea ce ma duce cu gindul ca metoda lui sergiu nu va da roade…
ar fi metoda plantarii unui txt in drop box dar banuiesc ca nu o sa “simta” ca au ceva acolo….

ramine metoda lui szhoul: talk to admin…  cheese

a, si ei sint pe o alta clasa de adrese, tot a lui actualbvt,  ceea ce inseamna ca nu prea sintem vecini fizic… (zona de acoperire e mare si merge si pe calea grivitei si spre titulescu… )

sa vedem daca adminu considera confidentiale datele….. in mod normal ar trebui sa o faca,  asa ar fi civilizat (ma refer la a nu divulga date despre utilizatori, ca sa nu fiu inteles gresit)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

ar mi fi o solutie… daca esti in retea de cartier ai hub de dc. daca ai hub de dc mai exista sansa ca ei sa fie acolo cu shakespeer. incearca.. un find dupa dmg sau altceva..

2 din 2
2