Noile Airport Extreme 5th generation 2011
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.07.11

Salutare Macuseri

Numele meu este Dan si sunt nou nout pe forum. Am vazut ca au aparut si la noi noile routere Airport Extreme. Nu am gasit inca niciun review interesant despre ele. Exista diferente notabile fata de generatia anterioara? (in afara de design) smile
Folosesc un router mai vechi de la Asus si ma gandesc ca este timpul pentru o schimbare. Isi merita banutii? Pretul este premium smile

Multumesc

Dan

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Salut!

Uite aici un review comparativ între mai multe tipuri (mărci) de rutere.

Costi.

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salutare Costi

Multumesc! Bun..sa inteleg totusi ca diferente majore nu sunt. Link-ul trimis de tine are in vizor generatia anterioara de Airport Extreme. Review-urile utilizatorilor de pe site-ul Apple sunt extrem de pozitive (configurare usoara, design atragator, etc). Sunt curios cat e de rapid si daca isi merita banutii. Americanii de felul lor sunt foarte entuziasti de absolut tot ce este simplu si fara bataie de cap smile Sper ca cei de la CNET sa ii faca un review cat de curand.

Multumesc

Dan

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salutare

Dupa cercetari amanuntite pe net despre noile routere Airport Extreme am facu pasul si mi-am achizitionat o asemenea bijuterie. L-am testat si m-am gandit sa impart cu voi cateva observatii. Nu o sa ma apuc sa spun ca este cel mai extraordinar router wireless dar nici ca este de neglijat. Pretul este cel al unui router din clasa premium, poate totusi un pic mai scump. smile Design-ul este neschimbat fata de generatia anterioara, configurarea -  usoara si rapida. Drept urmare, l-am achiziționat pentru a înlocui un router mai vechi care nu funcționa foarte bine cu o conexiune PPPoE. Are 4 mufe RJ45, una pentru conectarea la WAN, restul 3 pentru conectarea la LAN. Toate 4 sunt Gigabit, probabil de aici se trage și prețul mai ridicat față de dispozitive asemănătoare. Un Linksys cu caracteristici asemănătoare intră cam tot în această categorie de preț. Am conectat la el un PC cu placa de rețea Gigabit dar și un NAS care are tot un port Gigabit. Sporul de viteza cu siguranță nu va da pe spate pe nimeni, dar avantajele acestor tip de conexiuni se simt la transferuri susținute de date (fișiere mari, contigue), la un trafic aglomerat in rețea (atunci când conexiunea nu este gâtuită de echipamentul de rețea, ci de cel mai lent echipament de pe linie: de obicei hard disk-uri mai vechi și lente incorporate în PC-uri/servere fără placă de rețea Gigabit).
Partea de wireless merge și ea impecabil, fără deconectări și cu viteze mari (în funcție de standardul acceptat de dispozitivul wireless care se conectează la AirPort).
Am conectat la Airport Extreme un HDD extern (cu alimentare proprie) și o imprimantă Canon Pixma MP 230.
Cu privire la drive sharing:
- HDD-ul extern e formatat în sistemul de fișiere HFS+, cu care routerul se descurcă cel mai bine.
- se poate formata și în FAT32. Inca nu imi este clar daca se poate formata si in NTFS.
- Rata de transfer pe wireless 802.11n este cam de 8MB pe secundă (copiezi 700MB în cam 1m30s)
- Rata de transfer pe wireless 802.11g este cam de 2MB pe secundă (poți copia un fiilm de 700MB în aproape 6m).
- Rata pe 802.11g e suficient de mare pentru a vedea un film obișnuit direct de pe drive-ul sharat.
- Pe Windows, Airport Utility îți mapează automat drive-ul sharat ca network drive, astfel încât se poate accesa cu usurinta.

Cu privire la share printing:
- partajarea se face prin protocolul Bonjour, care e inclus în OSX, și care se poate instala si pe Windows.
- pe OSX imprimanta e detectată automat.

O mica chestiune ar fi faptul ca se incalzeste destul de repede dar nu intr-atat incat sa va faceti probleme. Nu se blocheaza si nu pierde semnal deloc. In opinia mea este o alegere foarte buna pentru utilizatorii de MAC si decenta pentru Windows fans. Per ansamblu sunt multumit de achizitia facuta.

Multumesc
Dan

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

Super,
Multumim

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Afumati / Ilfov
Macuser din: 30.11.07

Salut Dan,
aceeasi “bijuterie” am si eu . Problema mea este ca nu stiu cum sa accesez hardul din exteriorul retelei(am IP fix). Am cititi destul despre setari, cea mai condensata mi s-a parut aici:http://support.apple.com/kb/HT1331
dar nu reusesc sa il accesez din exterior. Daca trebuie am un ID de YMessenger.
Multumesc.

Semnătură 

lucrurile nu sunt greu de facut;greu e sa te pui in pozitia de a le face”~Constantin Brancusi

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salutare

Lasa-mi ID-ul tau de Yahoo si incercam sa rezolvam problema.

Dan

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

de precizat ca poate avea pe langa reteaua creata o a 2a retea,guest wifi.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09
Matisse - 30 Iulie 2011 07:50 PM

Salutare
- se poate formata și în FAT32. Inca nu imi este clar daca se poate formata si in NTFS.

Nu se poate, NTFS și exFAT nu sunt suportate:
http://support.apple.com/kb/HT2426

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Pt ca inca nu mi-am rezolvat problema am mai cautat si am gasit asta:
http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=13383
intrebarea este acum cum naiba redenumesc un HDD extern(are deja 3 partitii si normal ca monteaza cele 3 partitii nu hardul direct ca si radacina).

Semnătură 

lucrurile nu sunt greu de facut;greu e sa te pui in pozitia de a le face”~Constantin Brancusi

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Noile AirPort Extreme și Time Capsule, testate de AnandTech (ca de obicei, cele mai complexe review-uri): aici.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Cum as putea accesa din afara retelei hardul extern conectat la Extreme de un dispozitiv mobil(Nokia, smartphone cu Android)?
Multumesc.

Semnătură 

‹‹ probleme cu yahoo      Firefox 5.0.1 ››