Datele de pe orice hard disc, inclusiv cel de la iPod, se pot deteriora iremediabil dacă hard discul a fost supus unui câmp magnetic puternic. iPod-ul nano nu are hard disc ci memorie flash care nu este afectată de câmpuri magnetice.
informatia pe harduri in general se inscriptioneaza magnetic, pozitiv si negatic, o si 1, deci orice actiune a unui magnet (destul de puternic) asupra hardurilor deamagnetizeaza (adica sterge sau altereaza) informatia
Asa e.
Dar auzisem mai de mult ca HDDurile nu sunt chiar asa sensibile la campul magnetic: cica un magnet ar trebui sa fie atat de puternic incat ar putea sa scoata fierul din sange, ca sa paradeasca un HDD. O fi adevarat, o fi folclor urban…?
Cred ca e doar un mit… ca sa scoata fierul din sange, un magnet ar trebui sa fie mai mult decat foarte puternic… nici nu stiu daca se poate. nu stiu insa despre actiunea lor asupra unui HDD.
cica un magnet ar trebui sa fie atat de puternic incat ar putea sa scoata fierul din sange, ca sa paradeasca un HDD.
Hmm… în jurul meu am 5 boxe cu difuzoare cu magnet, câteva transformatoare care produc şi ele câmp magnetic, plus câmpul magnetic al Pământului… Oare e posibil să fac o anemie?