Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
A venit si vremea mea
Recunosc ca habar n-am si nici nu am timp sa vad cum e cu tethering/push/unlock/jailbreak/etc.
Deci:
- un iphone 3G cu soft 3.0
- deblocat si jailbreakuit
- are o gramada de aplicatii instalate
As vrea:
Sa-l upgradez la 3.1.2 sau 3.1.3 (am inteles ca se misca f. greu pe 4.x)
Sa-l pot folosi pe Vodafone.
Sa pot avea toate aplicatiile alea, urmind sa aleg care ramine si care nu.
L-am conectat atit acasa (cit si la birou) la itunes, ambele calc. sint autorizate pe contul meu.
Am incercat sa bifez “manually manage music & videos” dar nu ma lasa (prima captura)
Am incercat sa “transfer purchases” dar nu vrea (a doua captura)
As vrea sa sinconizez address book-ul dar n-am mai incercat pt ca e evident ca el apartine altcuiva….
aplicatiile le pierzi orice ai face. daca le-ai cumparat tu cu mana ta, atunci le poti redescarca din app store. daca le-a cumparat altcineva si vrei si tu sa le folosesti, atunci trebuie sa autorizezi Mac-ul cu cuntul celui care a platit (sa-ti dea userul si parola) in limita celor 5 computere.
Intrebarea e: daca fostul proprietar ii da datele lui de cont (pt. ca e o persoana f. buna la suflet, si are si incredere), face sync, ii face transfer, apoi scoate contul respectiv si se logeaza cu al lui - ce se intampla la urmatorul sync ? Cand sa zicem ca si-a mai luat si el alte apps ?
Intrebarea e: daca fostul proprietar ii da datele lui de cont (pt. ca e o persoana f. buna la suflet, si are si incredere), face sync, ii face transfer, apoi scoate contul respectiv si se logeaza cu al lui - ce se intampla la urmatorul sync ? Cand sa zicem ca si-a mai luat si el alte apps ?
Buna!
Daca intre voi exista incredere, iti poate da direct parola de la contul lui de iTunes. Singura chestie va fi un extra calculator autorizat (ai dreptul la maxim 5).
Eu am aceasi situatie cu un amic. I-am dat parola de la contul meu, cu conditia de a nu face cumparaturi.
A venit si vremea mea
Recunosc ca habar n-am si nici nu am timp sa vad cum e cu tethering/push/unlock/jailbreak/etc.
Deci:
- un iphone 3G cu soft 3.0
- deblocat si jailbreakuit
- are o gramada de aplicatii instalate
As vrea:
Sa-l upgradez la 3.1.2 sau 3.1.3 (am inteles ca se misca f. greu pe 4.x)
Sa-l pot folosi pe Vodafone.
Sa pot avea toate aplicatiile alea, urmind sa aleg care ramine si care nu.
L-am conectat atit acasa (cit si la birou) la itunes, ambele calc. sint autorizate pe contul meu.
Am incercat sa bifez “manually manage music & videos” dar nu ma lasa (prima captura)
Am incercat sa “transfer purchases” dar nu vrea (a doua captura)
As vrea sa sinconizez address book-ul dar n-am mai incercat pt ca e evident ca el apartine altcuiva….
Ma poate ajuta cineva cu o ghidare ca pt. prosti?
Multzam
Cred ca am raspuns gresit anterior .
Daca vei face sync sau (manually manage music), iti va sterge tot ce inseamna media (muzica, filme), insa NU si aplicatiile.
Daca vei vrea tu sa pui o aplicatie noua cu un ALT cont (de ex. al tau), incearca sa NU dai “Sync Apps” pentru ca atunci ti le va sterge, ci fa drag & drop
la aplicatie pe telefon. La mine a mers, insa acum ceva timp. Sincer nu am testat recent. Voi testa diseara (daca nu uit si voi posta rezultatul.
Din nou, asta e doar pentru aplicatii, nu pentru muzica/filme.
dupa ce face login in itunes si adauga aplicatiile, poate sa faca logout si aplicatiile ii vor merge bine. Apoi MaC® se logheaza cu contul lui si totul e frumos.
Am patit si eu la fel cu aplicatii luate din US store. Singurul dezavantaj e ca nu va putea sa le updateze. O sa-i apara ca updates disponibile, dar o sa-i ceara sa se logheze cu celalat cont ca sa le aduca la zi.
pe iFon e mai simplu ca o sa-l intrebe codul CIV de pe card daca vrea sa faca purchase cu contul tau.
oricata incredere ar fi, parola asta a mea tine contul de Apple Store (ID), purchases, mails, gallery, bookmarks etc. Chiar daca MaC® iti garanteaza ca nu cumpara nimic, sunt sigur ca salvaza parola in 1Password/keychain/history si depinzi de el sa ti-o pastreze in siguranta. daca vrei sa faci astfel de share neortodox… cel mai simplu ar fi sa schimbi parola, i-o dai pentru 3 zile si apoi o schimbi la loc.
DAR, e o prostie sa faci asta. Daca MaC® vrea sa pirateze aplicatii (n-avem de ce sa ne ascundem dupa deget, e piratare conform EULA) atunci poate sa o faca the proper way, cu installous. Asa ca fie pirateaza si nu te bate la cap, sau nu pirateaza si atunci le cumpara din store.
multzam.
Oricum e gol golutz in ce priveste muzica si restul…
Ce ma interesa erau citeva aplicatii
Bon. Daca proprietarul (o sa repet si eu ca e o persoana cu un suflet mare) imi da contul, fac transfer purchases si o sa am in libraria de itunes .ipa- urile alea, nu le voi putea “urca” in iPhone cu ajutorul PhoneView - sa zicem? (evident, dupa ce aifonu o sa sufere operatiil ede facelifting si liposuctie)
Daca vei face sync sau (manually manage music), iti va sterge tot ce inseamna media (muzica, filme), insa NU si aplicatiile.
Daca vei vrea tu sa pui o aplicatie noua cu un ALT cont (de ex. al tau), incearca sa NU dai “Sync Apps” pentru ca atunci ti le va sterge, ci fa drag & drop
la aplicatie pe telefon.
Avand in vedere ca o sa faca restore pentru Jailbreak, o sa piarda tot.
Corect, pierde tot, si el vrea sa le aibe in iTunes intai pt sync-back.
Ai dreptate huk - oricum nu cred ca vrea sa le updateze - sunt updatate cat sa mearga bine pe iFon 3G cu iOS 3.x.x
MaC® - nu merge, ca sunt DRM-ate, si oricum nu te ajuta, pt ca faci cum a zis huk mai sus.. Am dreptate ?
huk - 18 Iulie 2011 02:40 PM
... Daca MaC® vrea sa pirateze aplicatii (n-avem de ce sa ne ascundem dupa deget, e piratare conform EULA) atunci poate sa o faca the proper way, cu installous. Asa ca fie pirateaza si nu te bate la cap, sau nu pirateaza si atunci le cumpara din store.
Nu vrea sa fie pirat, ptiu doamne feri.
Problema e ca, fiind un model vechi si cu un soft vechi, unele din aplicatii sint acum la o versiune care nu mai functioneaza pe combinatia asta
As putea bine mersi sa-l folosesc asa cum este acum, fara update de soft si, asa cum am si facut-o deja, sa descarc citeva aplicatii free de pe contul meu…
... Daca MaC® vrea sa pirateze aplicatii (n-avem de ce sa ne ascundem dupa deget, e piratare conform EULA) atunci poate sa o faca the proper way, cu installous. Asa ca fie pirateaza si nu te bate la cap, sau nu pirateaza si atunci le cumpara din store.
Nu vrea sa fie pirat, ptiu doamne feri.
Problema e ca, fiind un model vechi si cu un soft vechi, unele din aplicatii sint acum la o versiune care nu mai functioneaza pe combinatia asta
As putea bine mersi sa-l folosesc asa cum este acum, fara update de soft si, asa cum am si facut-o deja, sa descarc citeva aplicatii free de pe contul meu…
Corect, ai putea sa faci asa..il lasi asa cum e (are SBSettings, teme, programul ala misto de SMS-uri din cate am inteles etc) si stergi ce nu iti place (dupa ce incerci TOT
si apoi pui ver. mai vechi de apps/jocuri din Install..adica de la producator, ca poate au pastrat versiuni mai vechi