Apple DVD Player- setari avansate
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.10.05

Salut!

Am compilat un DVD PAL, 16:9 cu optiunea de rulare in sistem letterbox pentru clipurile de pe el in momentul in care discul este rulat pe un tlevizor/monitor tip 4:3 si pan&scan; pentru meniuri, la fel, cand discul este rulat pe 4:3.

Meniurile au fost si ele proiectate in format 16:9.

Pe DVD Playere stationare aceasta optiune este interpretata corect. Programele de redare de pe Windows la fel, interpreteaza corect instructiunile discului.

In schimb, Apple DVD Player nu face la fel. Pe un monitor 4:3 afiseaza meniul in format letterbox.

Exista vreo setare pentru pan&scan; in Apple DVD player? Daca nu… ce alt program de redare DVDuri imi recomandati?

Multumesc

Later edit: iTheater imi forteaza raportul latime/inaltime la 4:3 intinzand imaginea si distorsionand-o.

Semnătură 

iMac G3 Blueberry 350 Mhz / 384 MB RAM / 40 GB HDD / Mac OS 10.4.8 si sunt mandru de el
Barton 2,08 Ghz / 1 GB RAM / 160 GB HDD / WinXP SP2 si de el sunt mandru

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Nu cred ca ai “COMPILAT”. Termenul nu este exact. Lasa mai simplul dar mai corectul “creat”.
In general este bine sa ai o unitate de format in cadrul unui disc DVD. Apoi, optiunea de pan scan, este un banal ZOOM (marire) urmat “cica” de o panoramare “inteligenta”. Aceast pan scan se realizeaza in general hardware de catre DAC-ul playerului, optiunile fiind setate din meniul “set top box-ului”. Exista optiuni similare si in aplicatiile DVD player de pe computere, scalarile respective facandu-se cu metode de interpolare mai bune sau mai rele. Personal nu recomand folosirea pan-scanului. Se stie ca interpretarea optima a campului vizual uman, este mai aproape de formatul 16:9 decat 4:3. Prefer sa am dungi negre sus si jos chiar daca suprafata utila este mai mica, decat sa vad un film pe “fundul unui borcan”.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Sursele folosite pentru realizarea DVDului (inclusiv meniul si tranzitiile) au fost similare: 6 clipuri 16:9 PAL cu sunet Dolby 2/0 (toate la 192 kbps). Meniu animat cu looppoint la 30s, butoanele necesare navigarii in arealul de siguranta 4:3.
Pan&Scan; se aplica doar in cazul meniurilor si asta doar pe afisaje 4:3. E chiar ciudat un meniu 16:9 pe un afisaj 4:3. Am lasat letterbox pentru clipurile video.

Semnătură 

iMac G3 Blueberry 350 Mhz / 384 MB RAM / 40 GB HDD / Mac OS 10.4.8 si sunt mandru de el

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Pai modifica si tu meniurile la 4:3. Si rezolvi problema!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Kata4 - 10 Noiembrie 2006 12:13 AM

In general este bine sa ai o unitate de format in cadrul unui disc DVD.

Pai modifica si tu meniurile la 4:3. Si rezolvi problema!

Nu cred ca ai citit atent si vad ca te contrazici/nu tii cont de ce ai scris mai sus.

Am un .m2v de fundal la meniu si dupa cum ai zis si tu… unitatea de format…  Astfel: daca pun un 4:3 ca fundal meniu… oare ce instructiune de comportament sa ii dau pentru seturile 16:9?!?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Iti inteleg perfect problema si subscriu pentru aflarea unei solutii.
Stie careva cum se rezolva in DVD Player.
Mplayer face corect treaba asta dar traba sa te duci in meniu, open video ts etc.

‹‹ Ajutor pt Photoshop      Pt idvd ››