am acces la internet la 20 Mb (teoretic) cand eram pe pc mergea cat de cat ok , ajungeam la 12Mb
de cand am trecut pe mac nu mai am viteza desi in modem imi ajunge pe la 18 Mb http://i132.photobucket.com/albums/q35/shihawa/modem.jpg
stiu ca este vorba de mb atm si nu ip care e mai mica dar de aici si pana la 3-4 Mb cat am acuma e diferenta mare http://i132.photobucket.com/albums/q35/shihawa/testv.jpg
intrebarea mea ar fi daca stie cineva daca trebuie ceva setat (de ex. la xp faza cu 20% rezervat sistemului), exista ceva tweak pt mac
pt viteza la net?
De obicei provederii de internet iti dau viteza aia pana in primul hop din reteaua lor. Daca nu scrie in contract ca iti garanteaza o anumita viteza pana intr-un anumit loc, asta este, asa merge.
Cum ajungeai tu la 12 Megabytes/sec pe o linie de 18 mbps (adica 2Megabytes/sec) habarnam
intradevar in contract scrie ca “pana la 20 Mb” dar nu aste e ideea ci ca pana acum mergea bine
nu inteleg care e problema ca ajungeam la 12 pe o linie de 18? din cate am inteles conteaza ce computer ai , pe ce esti legat la net (ethernet, wifi, usb)
deci ftp faceam down in jur de 1.8 -2.1 Mb in general , depinde de pe ce server luam
intrebarea mea este legata de mac nu de provider, are ceva ce trebuie setat in sistem?
Legatura de PPPoE a adsl-ului e facuta din router/modem sau din sistemul de operare ? Ce legatura ai intre modem si mac (retea de 10 sau 100, wireless) ?
nu esti cumva cu televizorul aprins? la mine scade de la 6M la 3-4M cand il aprind sunt pe Free
nu ai un windows langa sa faci teste in paralel? eu nu vad diferente intre win,linux,mac cel putin la mine
mai poti incerca sa resincronizezi modemul, eventual care e rata erorilor? esti departe de “centrala”?
am scos din oferta tv ul pt ca imi limita internetul la 8Mb am sunat la provider dupa aceea si mi-a dat drumul la viteza mare
la tv am digi tv , am doar telefonul pe aceasi linie
nu stiu cat de departe sunt de centrala dar fiind in mislocul Parisului ar trebuii sa fie o centrala prin apropiere
chestia este ca inainte de a lua mac ul eram pe pc si mergeam pana catre 11-12 mb era un pc p4 printre primele aparute
deci nu il mai ducea sanatatea
acum am dual xeon la 3 Ghz ar trebuii sa zboare in comparatie cu celalalt la ideea de viteza la net
eu cred ca e ceva din configurare pt ca am mai umblat pe acolo si acum merge pana pe la 8Mb
legatura pppoe trebuie sa fie lasata din modem sau trebuie setata din sistem?ma mai pun sa fac experiente pana ii dau de capat
tu pe free cum de ai asa viteza mica? din cate am inteles ei dau cel mai mult , pana la 28 Mb in afara celor de la ftth cara iti duce fibra si eu am vrut sa iau free dar e enervanta
ideea ca nu ai unde sa ii suni si trebuie sa faci contcatul pe net si apoi sa astepti
in fine v-am inebunit cu netul meu cu tot
eu sunt tare curios sa inteleg care-i problema ta. in topicul asta e o gramada de informatie: mb, Mb, kbps, kB/s .... xeon… o varza totala. incearca sa reformulezi si sa spui ce LATIME DE BANDA presupune contractul tau si ce RATA DE TRANSFER atingi/atingeai .... sunt 2 unitati de masura diferite. in plus, daca ai abonament UP TO ... poti sa inchizi topicul…in acest caz RATA DE TRANSFER poate fluctua intre 1kB/s si limita superioara.
mediaconvertor, ce-ai cu omul sau cu varza lui?
Ziceam ca asta e primul forum romanesc pe care nu vad atac la persoana si pe care vad lucru in echipa pentru binele comunitatii…
Ar fi bine sa-l pastram asa.
voll asta e : nu cred ca ar fi nici ultimul nici primul de unde dispar la prima problema
deci
mediaconverter :citeste primul meu post si ai sa intelegi problema pt ca este explicata exact si am pus si poze daca ai observat
ce am discutat pe parcurs cu unul sau cu altul este altceva
ceea ce spui tu stiu foarte bine sunt in informatica de 25 de ani nu de 2 zile
pe mine ma interesa sa stiu daca pt “mac” trebuie facute ceva setari speciale pt net pt ca inainte aveam viteza dubla ca si acum
iar fluctuatiile de care spuyi tu le pot vedea pe modem si nu este vorba de fluctuatii alea sunt trecatoare , am inteles nu am 20M dar nici 4-5M
deci undeva e ceva in neregula
deci am scos macul si am legat pcul cel vechi la net sa ma conving ca nu este ceva de la provider si mi-a dat asta: http://i132.photobucket.com/albums/q35/shihawa/test2.jpg
si asta: http://i132.photobucket.com/albums/q35/shihawa/test1.jpg
parerea mea este ca nu am setat eu ceva bine la mac la conexiunea internet de asta incercam sa aflu pe aici daca a mai patit cineva ceva asemanator
m-am uitat la cablu e ok , sunt conectat prin ethernet nu wifi
am facut in graba un mic site unde am pus poze cu configuratia poate se pricepe careva si observa daca nu e setat bine testmac
mersi la toti pt rabdare
am facut in graba un mic site unde am pus poze cu configuratia poate se pricepe careva si observa daca nu e setat bine testmac
mersi la toti pt rabdare
Nu cred că trebuia să faci setare manuală la viteza internetului, trebuia s-o lași default, eventual să revii dacă era ceva rău. Las-o acum așa cum e, dacă tot ai făcut-o, te duci la Location, faci un duplicat și la Ethernet o iei de la capăt cu setările pe noua locație și lasă viteza automată.
În general, viteza de transfer la internet nu are legătură cu sistemul de operare și, dacă ai observat o viteză (mult) mai mică, s-a datorat, probabil, unui entuziasm inutil de control manual al vitezei de transfer. Sistemul știe mai bine ce poate, lasă-l să se descurce singur. Dă-i informația minimală de care are nevoie, apoi lasă-l în pace. Prietenii știu de ce.
Cine te-a pus sa umbli la setarile de ethernet ?
Lasa totul pe auto/auto daca nu sti EXACT ce faci si nu ai switch-uri cu management in casă pe care ști EXACT cum să le configurezi. Auto nu vine de la Automat ci de la Autonegociere.
Având 2 cutiuțe carre vorbesc între ele, Ethernet-ul funcționează așa:
Cazul nr.1 C1=Auto/Auto, C2=Auto/Auto:
C1 - Bună, eu știu 100 Full Duplex
C2 - Bună C1, și eu știu 100FD, vorbim așa ?
C1 - Da !
si totul este bine.
Cazul nr.2 C1=100/FD forțat, C2=100/FD forțat
C1 - ... (e nesimtit, nu zice nimica, trimite direct datele la 100FD)
C2 - ... (la fel de nesimțit, dar tot 100FD vorbește)
si totul este bine. Necuviincios, dar bine.
Cazul nr.3 C1=auto/auto, C2=100/FD forțat
C1 - Bună, eu știu 100 Full Duplex
C2 - ... (tace si trimite date la 100FD)
C1 - ALOO, POATE NU SE AUDE, EU SUNT NOU PE AICI SI M-A ÎNVĂȚAT MAMA ȘI 100FD
C2 - ... (tace de nu se mai oprește)
C1 - (în sinea lui) Au trecut atâtea milisecunde și nimeni nu mi-a răspuns - ia să vedem ce scrie la carte (RFC) despre asta “... schipamentele care nu răspund la autonegociere înseamnă că sunt proaste, adică hub-uri, iar hub-urile nu pot vorbi DECÂT Half Duplex ...”. Aha ! Deci C2 nu e nesimțit, e doar un hub mic si prost. Ia sa măsurăm noi rata de biți la care trimite el ... așa ... o suta ... Buun, deci setăm viteza la 100HD și începem să trimitem date.
C2 - ... (nesimțit din fire, el trimite date in continuare la 100FD)
C1 - Hopaaa suntem în mod Half Duplex și totuși am pachete primite de la C2 date în timp ce transmiteam eu. Asta înseamnă că e o rețea mare și proastă cu multe hub-uri și s-a întâmplat o coliziune. Facem cum scrie la carte, adică oprim transmisia un număr aleatoriu de milisecunde și continuăm după aia.
C2 - ... (gandește în nesimțirea sa) Io-te că prostul s-a oprit, na mă de aici încă câteva pachete la 100FD că poate ți-e foame
C1 - ... Offf altă coliziune ... downloadul ăsta o să mearga cu viteza melcului.
Concluzie: In Ethernet, fie toata lumea e amabilă, fie toti sunt LA FEL ȘI IDENTIC de nesimțiți