2 din 2
2
viteza la internet
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ai talent Sergiu.
Nu te apuci de scris o carte? Pe bune.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.06.06

sperb, daca ar fi rfcurile si docurile scrise asa, cred ca ar fi mai multi doritori de a le citi raspberry

psergiu - 09 Noiembrie 2006 05:02 AM

Cine te-a pus sa umbli la setarile de ethernet ?
Lasa totul pe auto/auto daca nu sti EXACT ce faci si nu ai switch-uri cu management in casă pe care ști EXACT cum să le configurezi. Auto nu vine de la Automat ci de la Autonegociere.

Având 2 cutiuțe carre vorbesc între ele, Ethernet-ul funcționează așa:

.............

Concluzie: In Ethernet, fie toata lumea e amabilă, fie toti sunt LA FEL ȘI IDENTIC de nesimțiți smile

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.06.06
shihawa - 09 Noiembrie 2006 01:44 AM

eu cred ca e ceva din configurare pt ca am mai umblat pe acolo si acum merge pana pe la 8Mb
legatura pppoe trebuie sa fie lasata din modem sau trebuie setata din sistem?ma mai pun sa fac experiente pana ii dau de capat
tu pe free cum de ai asa viteza mica? din cate am inteles ei dau cel mai mult , pana la 28 Mb in afara celor de la ftth cara iti duce fibra si eu am vrut sa iau free dar e enervanta
ideea ca nu ai unde sa ii suni si trebuie sa faci contcatul pe net si apoi sa astepti
in fine v-am inebunit cu netul meu cu tot smile

- dupa cum s-a spus, pune ethernetu pe auto, sau pune si pcul la aceleasi config si refa testul raspberry

- sunt la free, dar am modemul de adsl v1, nu am trecut la adsl+ si modem v5 ca trebuie sa platesc schimbarea de modem (lege smechera/ciudata a lui nenea free) si cum 5-6Mb imi ajung…. plus nu am nici tv HD, deci nici ce semnalul HD nu am ce face, daca e sa schimb schimb spre ftth ca sa am upload mai mare de 800Kb

scuze pentru desprierea personala/regionala/moliereana grin

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

dumnezeule am deschis cutia Pandorei cu interebarea mea smile
deci pe scurt:
netul era lasat totul pe automat cum era el din setarile originale si aveam 4 Mb , am schimbat apoi in configuratia in care este acum si a sarit la 8 Mb , aproximativ
am sa il pun iarasi pe automat sa vad ce si cum
in fine bun e si 8 Mb pana la urma ca nu sunt pretentios, dar ma gandeam ca e vreo chestie mica de schimbat undeva si ca probabil stie careva, nu e cazul smile asa ca poate
ramane cum e daca mai bine nu se poate
d-zeu sa ii dea sanatate sa nu fiu nevoit sa reinstalez sistemul de 18 ori intr un an cum a fost cazul cu windows 98 prin ani 99 smile
pace voua si mersi inca o data tuturor

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

ei si in final i-am dat de capat
trebuia sa ii setez mtu pt pppoe la 1492 pt ca in setarile originale e pe 1500
pe pc aveam instalat Internet Optimizer si facea el automat treaba asta de aceea aveam diferenta asta de viteza de la pc la mac
acum am 12Mb e totusi mai bine decat 4Mb smile
mersi inca odata la toata lumea

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

pt ca la inceput intrebai de niste aplicatii iata si un raspuns…

Mac Pilot

Cocktail

Tinker Tool System

poate una din astea sa rezolve problema prin fine tuning
daca e ceva da un pm wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Ahh - uitasem de MTU. downer
Si la PPPoE ca sa mearga cel mai bine trebuie sa accepti din firewall (si de pe router si de pe calculator) pachete ICMP (ping & co) ca sa poata “negocia” cu alte servere ce MTU să folosească când transmit datele spre tine.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

mersi mac softurile astea sunt cele necesare pt o buna configurare

2 din 2
2