As dori sa cumpar un controller s-ata pe care sa in infig intr-un slot pci la powermac. Ce imi recomandati? S-a mai lovit careva de acest lucru? Ce chipseturi merg?
Eventual un link ceva? Are cineva de vanzare? Help!!!
As dori sa cumpar un controller s-ata pe care sa in infig intr-un slot pci la powermac. Ce imi recomandati? S-a mai lovit careva de acest lucru? Ce chipseturi merg?
Eventual un link ceva? Are cineva de vanzare? Help!!!
Ti-as recomanda sa cumperi numai ce suporta OSX. Pune o intrebare la un distribuitor autorizat de Apple.
eventual mai intreb un amic de la care am luat o interfata USB 2 pt G4-FW800 (n-are decit 1.1) sa cautam ceva si sa luam pe “probate” (scoate pe aviz din magazie) vedem daca merge si pe urma factura+cert de garantie
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
te maninca rau….
nu ai tu putintica rabdare?
20 euro nu-i o suma mare dar daca e degeaba?
am vorbit cu omul, azi il bat la cap, mi-a zis ca are cu chipset intel. A ramas ca o iau tot asa - pe proba.
btw, ti-am trimis pe yim citeva lamuriri si se pare ca nu ai primit
LE: acu vaz ca aia la care faci referire nu e cea de 20 de la elsaco…
ce powermac ai? (in profil nu apare)
Ma mananca rau… ca am un hdd de 200gb si unul de 160gb ambele pe s-ata. Plus ca s-ata pe langa ata 100… mai e nevoie sa continuu?
MDD dual 867 cu 1.5 gb ram si (momentan) 160gb hdd ata100… restul standard.
EDIT: funny: de la Elsaco mi-au venit mailurile inapoi ca au inboxul full
Later EDIT: nu am primit nimic pe yahoo messenger..
a, aia sint varza…
m-am dus si eu sa iau 2 coolere thermaltake volcano (model mai vechiut) ca sa iau ventilatoarele de pe ele (modding pt FW800, se schimba cele originale de pe sursa si e ceva mai liniste….) zice nea ala ca sint pe stoc, bat drumul pina pe mihai bravu jos aproape de vacaresti si oops nu sint…
mi-a dat omu niste linkuri insa se pare ca nu mere cu chipset intel
am mai sapat si am mai gasit pe http://www.macsales.com citeva placi… daca incerci sa maresti unele poze poate vezi ce scrie pe chipset… :D
(la sonnet e totul negru… )
Liniste ? cum? Ai vreun link cu moddingul asta? ca si io vreau liniste…. NU degeaba i se spunea MDD astuia “wind tunnel” )
Pe linkul asta cica ar merge chipsetul ala de l-am gasit eu la sigmanet cu 120 ron. http://forum.insanelymac.com/lofiversion/index.php/t24254.html
ce mai vroiam eu sa te intreb este daca vrei sa faci raid…
din observatiile mele - inclusiv teste cu xbench, si atentie, facute in conditii quasi identice (sisteme proaspat instalate, aprox ac. ram ) la birou un hdd sata era cam la aceleasi performante cu ata 133 de acasa…
off topic:
uite acilea
din ce sapaturi am facut ventilatoarele 60x60 de pe thermaltake volcano II sint mult mai silentioase si cam la acelasi debit de aer furnizat.
Cel mai grav e ventilatorul mare (DELTA la mine) care e super puternic dar si super zgomotos.
La birou exista un MDD la 1,25 luat la inceputul lui 2005 (stoc din 2004) si are ventilatorul mare marca PAPST (n-am gasit un importator pe aici…). e mult mai silentios…
Eu am schimbat si coolerul de pe procesor (sint 3 generatii: tabla ordinara, aluminiu si cupru; la tine banuiesc ca fiind dual o ai p-aia putin mai buna, cea de mijloc- de aluminiu, ca cea pe care o am eu acum)
din observatiile mele - inclusiv teste cu xbench, si atentie, facute in conditii quasi identice (sisteme proaspat instalate, aprox ac. ram ) la birou un hdd sata era cam la aceleasi performante cu ata 133 de acasa…
off topic:
uite acilea
din ce sapaturi am facut ventilatoarele 60x60 de pe thermaltake volcano II sint mult mai silentioase si cam la acelasi debit de aer furnizat.
Cel mai grav e ventilatorul mare (DELTA la mine) care e super puternic dar si super zgomotos.
La birou exista un MDD la 1,25 luat la inceputul lui 2005 (stoc din 2004) si are ventilatorul mare marca PAPST (n-am gasit un importator pe aici…). e mult mai silentios…
Eu am schimbat si coolerul de pe procesor (sint 3 generatii: tabla ordinara, aluminiu si cupru; la tine banuiesc ca fiind dual o ai p-aia putin mai buna, cea de mijloc- de aluminiu, ca cea pe care o am eu acum)
Problema e ca nu stiu ce calculator ai, dar presupun ca ai G5 cu SATA 1, care nu e cu nimic peste ATA 133. Ba dimpotriva. O sa fac un tesc cu MacPro care are noul SATA, 3GB/s. N-am apucat inca
sa nu faci.
sau sa faci da’ sa nu postezi rezultatul..
la birou e un dual la 2 si unul la 2,3 (asta din urma e mai nou are vreo 4 luni) si slabe sperante de vreun upgrade in urm. 7-8 luni…
Nu vreau sa fac raid, doar sa folosesc HDD-urile pe care le am. As putea sa le vand si sa iau ide… dar… se pierd bani si GB, nervi si timp.
Mi-e greu sa cred ca performantele S-ATA sunt la fel cu ATA100. ATA133 se apropie de S-ATA1 (150) dar S-ATA1 e clar superior ATA100.
ATA 133 poate face transferuri la max 133MBytes/sec
SATA1 poate face transferuri la max 150MBytes/sec
SATA2 poate face transferuri la max 300MBytes/sec
Cel mai rapid HDD de 7200 RPM poate scuipa date la max 60MBytes/sec
Cel mai rapid HDD de 10000 RPM poate scuipa date la max 100MBytes/sec
O placa PCI Normala (32bit/33Mhz) din powermac are un bandwidth maxim de 127.2MBytes/sec pentru tot BUS-ul PCI
Toate cele de mai sus sunt maximele teoretice. Valorile reale sunt pe la 66-75%)
In practica, un HDD de 7200 RPM singur pe un bus ATA66/ATA100 poate sa scuipe mai multe date pe secunda decat poate un procesor cum e G4 sa inghita.