1 din 2
1
Sfat achizitie controller S-ATA
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

As dori sa cumpar un controller s-ata pe care sa in infig intr-un slot pci la powermac. Ce imi recomandati? S-a mai lovit careva de acest lucru?  Ce chipseturi merg?
Eventual un link ceva? Are cineva de vanzare? Help!!!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
D.O.R.U.T.Z. - 09 Noiembrie 2006 02:49 AM

As dori sa cumpar un controller s-ata pe care sa in infig intr-un slot pci la powermac. Ce imi recomandati? S-a mai lovit careva de acest lucru?  Ce chipseturi merg?
Eventual un link ceva? Are cineva de vanzare? Help!!!

Ti-as recomanda sa cumperi numai ce suporta OSX. Pune o intrebare la un distribuitor autorizat de Apple.

In alta ordine de idei, vezi aici:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=2908329�
http://eshop.macsales.com/Search/Search.cfm?Criteria=pci+card&x=0&y=0&Manufacturer;=

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mda… din pacate in Romania nu am gasit nimic din aceste chipseturi “supported”. E vreo lista pe undeva?

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

http://www.sonnettech.com/product/tempo_serial_ata.html
sau
http://www.macupgrades.co.uk/store/
(aici iti alegi modelul de mac si vezi cam ce se poate pune; insa in ce priveste preturile o sa te cam linistesti…)

nu stiu cine-l importa pe sonnet…

eventual mai intreb un amic de la care am luat o interfata USB 2 pt G4-FW800 (n-are decit 1.1) sa cautam ceva si sa luam pe “probate” (scoate pe aviz din magazie) vedem daca merge si pe urma factura+cert de garantie

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

daca ma poti ajuta raman profund indatorat si tie si amicului… BR RC, mici. etc… smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Din ce am cautat eu in Romania:

http://shop.elsaco.com/ais2002/shop/page.php?product=0506025&zone=3

http://www.sigmanet.ro/cat.php?id=1633

Cam astea ar fii ok la pret… ce ziceti?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am primit raspuns cu chipset-ul de la sigmanet: Produsul este pe stoc/Chipset Silicon Image Sil3112ACT144 ... Sa ma risc?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

te maninca rau…. cheese
nu ai tu putintica rabdare?
20 euro nu-i o suma mare dar daca e degeaba?
am vorbit cu omul, azi il bat la cap, mi-a zis ca are cu chipset intel. A ramas ca o iau tot asa - pe proba.
btw, ti-am trimis pe yim citeva lamuriri si se pare ca nu ai primit
LE: acu vaz ca aia la care faci referire nu e cea de 20 de la elsaco…
ce powermac ai? (in profil nu apare)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ma mananca rau… ca am un hdd de 200gb si unul de 160gb ambele pe s-ata. Plus ca s-ata pe langa ata 100… mai e nevoie sa continuu?
MDD dual 867 cu 1.5 gb ram si (momentan) 160gb hdd ata100… restul standard.

EDIT: funny: de la Elsaco mi-au venit mailurile inapoi ca au inboxul full smile
Later EDIT: nu am primit nimic pe yahoo messenger..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

a, aia sint varza…
m-am dus si eu sa iau 2 coolere thermaltake volcano (model mai vechiut) ca sa iau ventilatoarele de pe ele (modding pt FW800, se schimba cele originale de pe sursa si e ceva mai liniste….) zice nea ala ca sint pe stoc, bat drumul pina pe mihai bravu jos aproape de vacaresti si oops nu sint…

mi-a dat omu niste linkuri insa se pare ca nu mere cu chipset intel
am mai sapat si am mai gasit pe http://www.macsales.com citeva placi… daca incerci sa maresti unele poze poate vezi ce scrie pe chipset… :D
(la sonnet e totul negru… confused )

e posibil sa mearga cele cu Promise.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Liniste ? cum? Ai vreun link cu moddingul asta? smile ca si io vreau liniste…. NU degeaba i se spunea MDD astuia “wind tunnel” smile)
Pe linkul asta cica ar merge chipsetul ala de l-am gasit eu la sigmanet cu 120 ron.
http://forum.insanelymac.com/lofiversion/index.php/t24254.html

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ce mai vroiam eu sa te intreb este daca vrei sa faci raid…
din observatiile mele - inclusiv teste cu xbench, si atentie, facute in conditii quasi identice (sisteme proaspat instalate, aprox ac. ram ) la birou un hdd sata era cam la aceleasi performante cu ata 133 de acasa…

off topic:
uite acilea
din ce sapaturi am facut ventilatoarele 60x60 de pe thermaltake volcano II sint mult mai silentioase si cam la acelasi debit de aer furnizat.
Cel mai grav e ventilatorul mare (DELTA la mine) care e super puternic dar si super zgomotos.
La birou exista un MDD la 1,25 luat la inceputul lui 2005 (stoc din 2004) si are ventilatorul mare marca PAPST (n-am gasit un importator pe aici…). e mult mai silentios…
Eu am schimbat si coolerul de pe procesor (sint 3 generatii: tabla ordinara, aluminiu si cupru; la tine banuiesc ca fiind dual o ai p-aia putin mai buna, cea de mijloc- de aluminiu, ca cea pe care o am eu acum)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
MaC® - 10 Noiembrie 2006 05:47 PM

din observatiile mele - inclusiv teste cu xbench, si atentie, facute in conditii quasi identice (sisteme proaspat instalate, aprox ac. ram ) la birou un hdd sata era cam la aceleasi performante cu ata 133 de acasa…

off topic:
uite acilea
din ce sapaturi am facut ventilatoarele 60x60 de pe thermaltake volcano II sint mult mai silentioase si cam la acelasi debit de aer furnizat.
Cel mai grav e ventilatorul mare (DELTA la mine) care e super puternic dar si super zgomotos.
La birou exista un MDD la 1,25 luat la inceputul lui 2005 (stoc din 2004) si are ventilatorul mare marca PAPST (n-am gasit un importator pe aici…). e mult mai silentios…
Eu am schimbat si coolerul de pe procesor (sint 3 generatii: tabla ordinara, aluminiu si cupru; la tine banuiesc ca fiind dual o ai p-aia putin mai buna, cea de mijloc- de aluminiu, ca cea pe care o am eu acum)

Problema e ca nu stiu ce calculator ai, dar presupun ca ai G5 cu SATA 1, care nu e cu nimic peste ATA 133. Ba dimpotriva. O sa fac un tesc cu MacPro care are noul SATA, 3GB/s. N-am apucat inca

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sa nu faci. wink
sau sa faci da’ sa nu postezi rezultatul.. cheese
la birou e un dual la 2 si unul la 2,3 (asta din urma e mai nou are vreo 4 luni) si slabe sperante de vreun upgrade in urm. 7-8 luni…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
MaC® - 10 Noiembrie 2006 05:47 PM

Nu vreau sa fac raid, doar sa folosesc HDD-urile pe care le am. As putea sa le vand si sa iau ide… dar… se pierd bani si GB, nervi si timp.

Mi-e greu sa cred ca performantele S-ATA sunt la fel cu ATA100. ATA133 se apropie de S-ATA1 (150) dar S-ATA1 e clar superior ATA100.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

ATA 133 poate face transferuri la max 133MBytes/sec
SATA1 poate face transferuri la max 150MBytes/sec
SATA2 poate face transferuri la max 300MBytes/sec
Cel mai rapid HDD de 7200 RPM poate scuipa date la max 60MBytes/sec
Cel mai rapid HDD de 10000 RPM poate scuipa date la max 100MBytes/sec

O placa PCI Normala (32bit/33Mhz) din powermac are un bandwidth maxim de 127.2MBytes/sec pentru tot BUS-ul PCI

Toate cele de mai sus sunt maximele teoretice. Valorile reale sunt pe la 66-75%)

In practica, un HDD de 7200 RPM singur pe un bus ATA66/ATA100 poate sa scuipe mai multe date pe secunda decat poate un procesor cum e G4 sa inghita.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

1 din 2
1