2 din 2
2
Sfat achizitie controller S-ATA
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Deci SATA1 sau SATA2 nu sunt cu adevărat eficiente decât dacă pui 2 sau mai multe HD-uri pe ele?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

intr-un fel e bine ca am intrebat care-i scopul achizitionarii.
daca nu aveai deja hdd -urile atunci era oarecum inutil (dupa cum se vede si din topicul lui sergiu)
a, si mea culpa am zis ceva mai in urm ade ata 133.  hardul de 200 pe care il am e ata 133, ca interfata e ata100…  rolleyes

mai incerc luni sa vb cu amicul ala al meu poate are si o alta solutie, nu cu chipset intel…
daca nu merge atunci iti urez sa ai bafta cu placa aia sa se potriveasca cu powermacu’..

pina la urma poate faci si niste teste comparative sa vedem diferentele…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

La SATA este 1hdd/bus. Ai 2 mufe SATA - fiecare poate sa faca acest maxim (teoretic) de transfer. Sunt facute asa rapide pentru ca in viitor poate apar hdd-uri mai rapide. Un disk de 15000 RPM, 1,5TByte in cca 2 ani va scuipa datele mult mai repede decat astea curente.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

acu’ mai vin cu o intrebare…
ce e mai important pt tine: spatiul sau mobilitatea?
pt ca la milionul ala si ceva pe care-l dai pe controller mai pui cam inca pe atit si cumperi o carcasa externa usb+firewire (vezi si la istyle.ro sau una vantec ca in attach)
e adevarat ca asta presupune sa nu mai ai 360G si vinzarea celor 2 sata (deci vorba ta ... nervi… pt ca dpdv bani cred ca nici nu pierzi nici nu cistigi)

Fișiere atașate
nst-360u2-bk.pdf  (Dimensiune Fişier 170 - Downloads: 8)
 Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

Pai daca vrei sa le vinzi repede (ca nu vreau sa stau cu ele 2.3 saptamani trebuie sa le dai sub pretul pietei (destul de mult).
Iar daca vrei sa cumperi hdd pe ATA 133, e mai scump ca unul S-ATA… iar pierdere.. Deci… si bani!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ma mir.. oare chiar 2 sata (200+160) chiar si sh sa coste mult mai putin ca un ata133 de 300 sa zicem?
eu am dat cam acum 9-10 luni 3 mil pe WD de 200 ata 133.
si ca tot ma uit acum pe price.ro vad un Maxtor DIAMONDMAX 10 300GB ATA-133 16MB cu 328RON…
oricum .. pe banii tai doar tu te distrezi…  grin grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda… insa maxtor sucks!! Big time! The best HDD sucker… smile Ai prins ideea! Dupa 2 HDD-uri Maxtor busite intr-un an (si mai sunt 2 luni pana se termina…) nu vreau sa mai vad.
Plus ca acum 1 luna am avut o experienta tare neplacuta cu ultimul (80Gb) la Best Computers: dus in garantie (cloncanea) si dupa 3 zile ma suna baietii sa vin sa il iau ca nu are nimic HDD, ei i-au facut toate testelesi merge bine.  big surprise  M-am dus si al naibii nu cloncanea deloc la ei… bun… poate o fii sursa (mi s-a sugerat). Mai nene pai daca era sursa de ce unul de 160 merge bine mersi? big surprise ma rog… ideea e ca a picat de tot la 3 zile. Si m-am dus iar la ei, ma tratau cu “aaa… iar vi se pare ca a cloncanit? aha…”. Noroc ca pe el erau doar fisiere fara importanta. Si nici acum nu l-am luat de la ei din garantie… desi am dat 10 telefoane, am intrebat ce dureaza atat… mi s-a spus ca pe contract scrie ca au voie sa il tina in garantie pana la 10% din perioada de garantie. Adica… 10% din 3 ani… 3 luni jumatate big surprise big surprise . Ceva nu e in ordine in Romania.

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
D.O.R.U.T.Z. - 13 Noiembrie 2006 12:27 AM

mi s-a spus ca pe contract scrie ca au voie sa il tina in garantie pana la 10% din perioada de garantie. Adica… 10% din 3 ani… 3 luni jumatate big surprise big surprise . Ceva nu e in ordine in Romania.

Stai liniştit, probabil că au desfăcut hard discul ca să-l repare…  LOL  ...şi acum nu mai ştiu să-l asambleze la loc.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ok.. .cred ca o sa va urmez sfatul si o sa vand HDD -urile S-ATA si iau IDE. Asta e… cum spune taica-miu: nu poti sa faci din ca#$t bici si sa si trosneasca!

Semnătură 

2 din 2
2