Din cate imi aduc aminte exista in iTunes o aplicatie de genul asta,iRail, care are baza de date a Europei si chiar si Romania este in ea dar binenteles ca o initiativa romaneasca e binevenita
Da, cât timp ar fi gratuită și ar oferi mai multe informații decât ce e pe site-ul CFR acuma. Infofer.ro merge perfect pe Safari pe iPhone (și chiar pe alte browsere mai slabe pe alte telefoane) așa că nu aș da nici măcar 79¢ pe aplicație.
Adăugire: Eu cred că mai bună decât o aplicație ar fi o versiune a sit-ului infofer.ro optimizată pt iPhone/iPad. Nu trebuie schimbat backend-ul existent, doar un cod de recunoaștere a browser-ului și apoi prezentată aceiași informație într-un HTML optimizat. Și astfel nu mai depinzi de aprobările din App Store ca sa scoți la timp o versiune actualizată atunci când intervin schimbări în mersul trenurilor.
Infofer are acum versiune de mobil, si mai este si mersultrenurilor.ro. Am vrut sa fac si eu una dar am abandonat-o.
infofer pe iOS sau pe alt sistem de operare?
De ce sa te limitezi la romania cand ai europa? Cu DB Navigator gasesti orice tren din romania (care e trecut si pe infofer.ro)
Daca aplicatia ar avea in plus si o optiune ca “calatorii” sa poata selecta in ce tren se afla in acel moment si cat este intarzierea trenului in acel moment, ar fi ideala aplicatia. Desigur, ar trebui si un fel de sistem de verificare care doar atunci afiseaza intarzierea trenului daca mai multi calatori au mentionat/confirmat ca exista intarziere. Nu vreau sa aduc critici la adresa CFR-ului, ci doar ma gandeam ca mie mi-ar fi utila asa o aplicatie (probabil si la altii). Am mai patit ca trebuia sa astept la gara un tren care a intarziat cateva ore deoarece s-a intamplat ceva pe drum. Daca stiam dinainte ca are intarziere de cateva ore, puteam sa fac altceva in acel timp cat am stat la gara…
intr-o tara civilizata trenul trebuie sa ajunga la timp
ar trebui o aplicatie prin care sa primesti notificari in legatura cu o ruta de tren aleasa in prealabil (suna bine)
sistemul de verificare se numeste “conductor”, dar si el are erori )
Plus ca aplicația, ca și în alte tari, trebuie sa conțină mersul tuturor trenurilor de pasageri, adică și cele ale operatorilor privați, și sunt destul de mulți și aceia.