1 din 3
1
frantz = iMac G3 în altă carcasă
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Hello all

După cum știți (cei care urmăriți topicul Donații) iMac-ul lui Terebas a suferit un atac de cord (trafu’ de la monitor) și acuma este împarțit în două părți - carcasa, care se află la gothy și va deveni un iAcvariu și partea “digitală” care sub formă de plăcuțe și cabluri a fost reînviată (Scroll of Necromancer și Wand of Ressurection +2).
Tinănd cont că partea de sursă de alimentare are cca 23x20x7 cm, placa de bază 21x20x9 cm (cu tot cu filtrul de tensiune care are 11x7x4 cm și care poate fi la nevoie pus separat) și mai trebuie să aibă loc de o unitate optică (slim sau normală), un HDD, un ventilator care să sufle și el pe acolo și diverse cabluri, din ce îmi recomandați voi să construiesc noul trup al Franken-mac-ului meu (pe care din această cauză îl voi boteza frantz) ?

Mulțumesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

O imprimanta moarta? smile  Parca mai am pe acasa una…

Sau poate faci din plexiglas ceva gen miniG5 cum am mai vazut pe net… sau intr-un sertar ?

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator

Știe cineva de unde din București pot să cumpăr plexiglas sau foi de aluminiu/metal și vre-un atelier care are aparate să le taie (laser sau jet de apă) după șablon ?

Dorutz: Nu ar incape decăt într-o imprimantă mai mare - una laser. Inkjet-urile și matricialele au prea multe fante și găuri ceea ce ar face ca plăcile să fie expuse la exterior ceea ce nu e bine (placa de sursă de alimentare face și tensiunile care trebuiau pentru monitor - sute de volți alea alea ...). In sertar e o idee bună, dar eu vreau să-l fac transportabil și biroul meu e greu smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

DA . Poti sa cumperi de la monsmedius tot ce iti doresti tu , plexiglas , aluminiu sau (iti recomand) dibond .Oricum toate le gasesti pe site-ul lor http://www.monsmedius.ro sa te documentezi si de cumparat de undeva din cartierul aviatorilor gasesti adresa exacta tot la ei pe site . Si tot ei iti pot taia orice material cumparat la dimensiunile precizate de tine

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

http://www.applefritter.com/node/2241 daca mai era cineva care nu stia linkul…

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 09 Noiembrie 2006 04:32 AM

Hello all

După cum știți (cei care urmăriți topicul Donații) iMac-ul lui Terebas a suferit un atac de cord (trafu’ de la monitor) și acuma este împarțit în două părți - carcasa, care se află la gothy și va deveni un iAcvariu și partea “digitală” care sub formă de plăcuțe și cabluri a fost reînviată (Scroll of Necromancer și Wand of Ressurection +2).
Tinănd cont că partea de sursă de alimentare are cca 23x20x7 cm, placa de bază 21x20x9 cm (cu tot cu filtrul de tensiune care are 11x7x4 cm și care poate fi la nevoie pus separat) și mai trebuie să aibă loc de o unitate optică (slim sau normală), un HDD, un ventilator care să sufle și el pe acolo și diverse cabluri, din ce îmi recomandați voi să construiesc noul trup al Franken-mac-ului meu (pe care din această cauză îl voi boteza frantz) ?

Mulțumesc.

Acum ani buni, am adus de la Oradea un maxi-pocal de vreo 10 litri. Inițial, l-am folosit la vreo două sindrofii, puneam vin în el, iar în pahare turnam cu polonicu. Ulterior, l-am folosit ca acvariu, a avut mare succes, pînă s-a spart (din fericire, nu avea cei 10-15 litri de apă în el și, evident, nici peștii nu erau acolo).
Eu zic să cauți prin casă un recipient baban pe care nu-l mai folosești, de ex. un oloi dezactivat de bucătărie, fiind metalic, are și ecranarea asigurată. Dacă nu, eu zic să cauți ceva de-a gat aprin diverse magazine, vei găsi sigur ceva ușor adaptabil.
Părerea mea…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu l-as face din lemn.
Poate chiar placaj pirogravat (va mai aduceti aminte de prin scoala, voi, cei mai batrani?)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

...cit fum mi-a intrat in nas si ochi…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

...cutiute de pus bijuterii…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Primul candidat:

AU 5000
Amplificator dublu sens
produs la Spiact Arad in 1984
Si nu vreau eu sa par paranoia dar pe penultima linie scrie “PROT IPOD” - Prototip de iPod ? smile

A fost golit de continut si acum incerc sa le potrivesc pe toate inauntru - incap FOARTE inghesuit - o sa arate inauntru ca un mini.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cool! CD-rom pe un de il scoti?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am acel combo de PB de la Huk care are cam aceiasi nuanta argintie ca si fatza cutiei - daca incape, o sa tai o fanta deasupra logo-ului AU 5000

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Știri de pe frontul de vest.
din păcate nu încape în carcasa aia nici să-l tai (de fapt dacă-l tai, încape dar…)
Dar am găsit un alt candidat - vedeți atașamentul. Încape și rămâne și loc.

o să îi zic iRadio dar am nevoie de ajutorul vostru:

- Imi face și mie cineva un logo cu “iRadio” - în genul font-ului folosit în filmul Cars și a logo-ului vechi de la Electronica (aparate de radio, televizoare)
http://www.jdrf.org/images/Chapters_and_Affiliates/greater_bay_area_chapter/CarsLogo.jpg
doar text-ul imagine B/W să-l dau la o firmă de făcut plăcuțe de director să m-il facă

- Cum aparatul nu mai are “geam-ul”, știe cineva vre-o firma care poate tăia o bucată de plexiglas la o anumită marime ? Sau se poate tăia/găuri ușor de către mine ? Cum aș putea după aia să tipăresc ceva pe plaxiglas-ul ăla (liniuțele cu frecvențele & co) ?

- Știe cineva dacă există de vânzare butoane de volum digitale ? - cum sunt cele de la amplif-urile astea noi și de la Griffin PowerMate - nu sunt potențiometre - pur și simplu când le învărți intr-o parte trimit un semnal și în partea cealaltă altul. Imi trebuie doar cutiuța aia care face contactele - butoane am pe cele originale de la radio și pentru trimis semnalul la mac canibalizez un joystick USB si mapez volum sus/jos pe 2 butoane de la el care le leg la cutiuță. Sau să încerc să extrag mecanismul de la rotița de scroll a unui mouse ?

- O idee unde să pun cdrom-ul ?

Mulțumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

E-te un logo .

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

off topic….
grav tudore cheese
nici duminica nu te lasi? eu ma gindeam ca incerc miine la birou si sap prin toate colectiile de fonturi “care este”...
realitatea e ca efortul lui psergiu merita sustinut de toti cei care pot face ceva
uite o sa intreb pe colegul de la productie sa-mi dea un contact de la unii cu router si cu stiplex/forex/etc…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06

Pserj,

Nu e mai usor sa dai un ochi prin targul cu vechituri si sa iei un geam de radio gata facut? Arata mai bine, si vine plin de istorie… si praf, si mai stiu eu ce? smile

Ino!~

PS: Asta, daca se mai tin targuri de vechituri. oh… wait! e la bucurestenica, musai sa se tina. smile Dristoru’ era tata lor, acum vreo hat! ani de zile. smile

1 din 3
1