1 din 2
1
Import bookmarks in Safari
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 12.10.05

Salut.
Cum fac sa import bookmarkurile din Opera (Windows) in Safari?
Am incercat prin le exporta in format HTML, le-am pus pe un server. Am redenumit fisierul din opera.html in favourite.html. Buuuun, am dat jos fisierul in mac-ul meu si cand ii dau import de la safari imi zice ca nu poate citi nici un bookmark din favourite.html. Banuiesc ca extensia nu e buna…Cum se numeste exact fisierul cu bookmarkurile din safari, cu tot cu extensie?

Am mai citit cu google ca browserul Camino e singurul care importa de la opera (opera de mac) si le poate exporta in safari fara probleme. Insa eu sunt recent trecuta pe mac si vreau bookmarkurile din opera windows.

Mersi

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Dacă nu sunt așa multe, ai putea să le salvezi din Opera ca fișier HTML, să deschizi pagina în Safari și să le iei pe rând cu “Add link to bookmarks”.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Poate merge aşa: Export Opera Windows -> Import Opera Mac -> Import Camino -> Export Safari

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Tudor - 28 Noiembrie 2005 12:35 AM

Poate merge aşa: Export Opera Windows -> Import Opera Mac -> Import Camino -> Export Safari

ma gandisem si la schema asta, dar ar fi trebuit sa downloadez si opera mac si camino, ca apoi sa le sterg (cu toate ca mie mi-a placut mult opera sub windows, mai ales pt “mouse gestures”, nu stiu cum e sub mac.
Pana la urma am luat varianta pas cu pas a lui VAXXi. Cum aveam fisierul pe un server, a fost bine ca puteam prin right click sa le adaug in safari, fara a deschide fiecare link in parte. Ma rog, inca n-am terminat de “add” smile Dar am si facut curatzenie printre linkuri, le-am organizat mai bine etc, deci a fost pana la urma mai bine asa, chiar daca un pic mai muuuult de lucru.

Merci . Numai bine.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
alina - 27 Noiembrie 2005 10:44 PM

Salut.
Cum se numeste exact fisierul cu bookmarkurile din safari, cu tot cu extensie?

Asa: ~/Library/Safari/Bookmarks.plist
Dar fisierul de Sarafi nu e HTML, deci nu poti importa cum ai incercat tu.

Posibil sa mearga ce-a sugerat iTudor.

Salutari

c

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Asa: ~/Library/Safari/Bookmarks.plist
Dar fisierul de Sarafi nu e HTML, deci nu poti importa cum ai incercat tu.

Merci, macar acum stiu cum se numeste fisierul, ca ma apuca vreun export ceva smile
Banuiam eu ca nu merge cu extensia HTML, dar am incercat si eu, ca poate poate.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
alina - 28 Noiembrie 2005 08:03 PM
Tudor - 28 Noiembrie 2005 12:35 AM

... Dar am si facut curatzenie printre linkuri, le-am organizat mai bine etc, deci a fost pana la urma mai bine asa, chiar daca un pic mai muuuult de lucru.

Merci . Numai bine.

Eu zic, şi e o sugestie pe care o dau tuturor, să foloseşti intens feedback-ul Apple. Cu cît sînt mai mulţi care îi bat la cap cu o anume temă, cu atît o rezolvă mai repede.
Problema bookmark-urilor export-import din-în alte aplicaţii e serioasă, există şi utilitare speciale în acest sens, dar uite că am uitat cum se cheamă, le am undeva stocate pe acasă. Caută pe versiontracker şi dă un cuvînt generic, de exemplu bookmark, bookmark export etc. Sigur se vor afişa cîteva aplicaţii specifice.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Cattus Thraex : daca gasesti link-urile alea pe acasa (si sunt tried and worked) fa un bine si posteaza-le.
Merci.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
knockout - 29 Noiembrie 2005 12:43 AM

Cattus Thraex : daca gasesti link-urile alea pe acasa (si sunt tried and worked) fa un bine si posteaza-le.
Merci.

Un utilitar ar fi asta, dar nu l-am probat, fiind trial nu stiam daca imi face treaba completa:
BookIt

Cattus Thraex, eu chiar nu stiu unde sa le scriu, probabil au o adresa speciala, apropos de feedback apple, ca le-as spune problema (sunt sigura ca nu sunt singura). Ok, nici nu m-am gandit pana acum sa o fac, dar e buna ideea, cu cat suntem mai multi cu aceeasi problema vor realiza ca trebuie sa faca ceva in sensul respectiv.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
alina - 29 Noiembrie 2005 02:44 AM

Merci.

Un utilitar ar fi asta, dar nu l-am probat, fiind trial nu stiam daca imi face treaba completa:
BookIt

Cattus Thraex, eu chiar nu stiu unde sa le scriu, probabil au o adresa speciala, apropos de feedback apple, ca le-as spune problema (sunt sigura ca nu sunt singura). Ok, nici nu m-am gandit pana acum sa o fac, dar e buna ideea, cu cat suntem mai multi cu aceeasi problema vor realiza ca trebuie sa faca ceva in sensul respectiv.

Ai, ai, ai… dacă te duci în stînga sus, unde scrie Safari, al doilea rînd este Report Bugs to Apple… mai sînt și alte aplicații care au setări similare (send feedback, de exemplu iPhoto etc.).

mai este un Bug Report Center la
https://bugreport.apple.com/cgi-bin/WebObjects/RadarWeb.woa
dar trebuie cont .Mac (nu știu dacă unul provizoriu de 2 luni este suficient, eu am cont .mac de la bun început și l-am păstrat fără pauză de 6 ani).

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Merci.

repet: fă cum îți spun, du-te pe versiontracker și la Find pune bookmark, vezi avea 3 pagini de utilitare dedicate. Nu mai țin minte pe care naiba l-am folosit, oricum unul dintre primele alea la căutare.
Întrebare: safari are micul său motor import/export, nu merge? sau e o versiune mai veche de Safari?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06

Sa sper ca voi gasi si un utilitar pentru importarea bookmarks-urilor din IE in Safari?

Eu am cautat dupa “import bookmarks” si mi-au fost returnate foarte putine rezultate si nici unul care sa ma ajute…

Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

poate te ajuta asta

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06

Nu am vrut sa deschit un nou subiect asa ca pun intrebarea mea aici:

Este posibil sa ordonez bookmark-urile in Safari sau in Mozilla Firefox for Mac?

Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Dai click pe butonul din poza si apoi tragi bookmark-urile in sus si in jos cum vrei.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Sau daca nu ai Bookmarks Bar activa, dai din meniu.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

1 din 2
1