2 din 3
2
Safari 5.1 Snow Leopard
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 16.07.10
DoT - 03 August 2011 09:51 AM

Eu am facut downgrade de la Lion pentru ca imi facea mereu swap, am crezut ca e de la sistem dar voi ziceti ca e de la Safari? Ce rahat… Cu Safari pe SL am swap dar mic,de 16-20MB. Am 4Gb momentan pe Macbook Pro 13”

Acum o ora am terminat upgrade-ul la Lion peste SL, asa arata la mine swap-ul

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

nu cred ca are legatura cu sistemul de operare. eu am un macbook corre 2 duo cu 4 gb de ram + hdd @7200 si se misca totul la fel de bine pe lion ca si pe snow leopard…
safari nu am folosit niciodata, imi ingheta frecvent pt cateva secunde si era enervant. folosesc firefox si sunt foarte multumit.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07
Ophiuchus - 03 August 2011 08:23 PM

Arata foarte bine din ce vad eu… Era mai pertinent daca puneai un screenshot cu cantitatea de RAM pe care o consuma procesele Safari.
Tu cu 8GB nu prea ai de ce sa-ti bati capul. Asta am tot incercat sa postulez - ca OSul are niste probleme de management al memoriei, sau mai degraba ca are probleme de management al memoriei din cauza unor aplicatii codate prost, iar ca singurul remediu este ‘mai mult RAM, ca si-asa e ieftin acum’. Ei ghici ce: nu e ieftin, si in cazul unora nu se poate mai mult. Masina mea de pe birou suporta maxim pana la 3 GB.

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
zup - 03 August 2011 08:26 PM

nu cred ca are legatura cu sistemul de operare. eu am un macbook corre 2 duo cu 4 gb de ram + hdd @7200 si se misca totul la fel de bine pe lion ca si pe snow leopard…
safari nu am folosit niciodata, imi ingheta frecvent pt cateva secunde si era enervant. folosesc firefox si sunt foarte multumit.

Iti ingheata frecvent pentru ca face swapping. Nu ai observat incetiniri si in alte aplicatii in timp ce foloseai Safari?

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
qbipq - 03 August 2011 08:34 PM
Ophiuchus - 03 August 2011 08:23 PM

Arata foarte bine din ce vad eu… Era mai pertinent daca puneai un screenshot cu cantitatea de RAM pe care o consuma procesele Safari.
Tu cu 8GB nu prea ai de ce sa-ti bati capul. Asta am tot incercat sa postulez - ca OSul are niste probleme de management al memoriei, sau mai degraba ca are probleme de management al memoriei din cauza unor aplicatii codate prost, iar ca singurul remediu este ‘mai mult RAM, ca si-asa e ieftin acum’. Ei ghici ce: nu e ieftin, si in cazul unora nu se poate mai mult. Masina mea de pe birou suporta maxim pana la 3 GB.

Este ...

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member

Inainte de a folosi Safari 5.1 pe SL si Lion, a trebuit sa fac un downgrade cu Pacifist la 4.0.5, pentru a putea folosi si accesa un EyeTV Hybrid de la Elgato ( prin Bonjour si/sau live3g.eyetv.com), acum totul este kosher

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cum am spus: in cazul tau nu se aplica discutia. Daca nu folosesti Maya si vrei sa randezi 1000 de bilioane de poligoane atunci e greu de imaginat ca o sa depasesti limita capacitatii RAMului tau in regim normal de lucru. Esti un caz fericit.

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08
qbipq - 03 August 2011 08:36 PM

Iti ingheata frecvent pentru ca face swapping. Nu ai observat incetiniri si in alte aplicatii in timp ce foloseai Safari?

posibil, dar ce voiam sa spun e ca asta mi se intampla si pe leopard si pe snow leopard, nu e ceva nou.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
zup - 04 August 2011 08:05 AM
qbipq - 03 August 2011 08:36 PM

posibil, dar ce voiam sa spun e ca asta mi se intampla si pe leopard si pe snow leopard, nu e ceva nou.

Stiu, exact asta spun si eu. Se intampla de ceva vreme, nu e ceva nou cu Lion… Eu sunt pe Snow Leopard si pe Safari 5.0.5, si face la fel. Si e ceva foarte raspandit, dar multi nu realizeaza.

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Așa ceva?!?!!??!

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 09.04.11

Pfoai, 1.24gb :| traiasca SL + Chrome!

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai screenșoata lui qbipq e din SL, cred.

Eu am vreo 280 MB la Safari, 10.7.1.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, SL cu Safari 5.0.6 instalat peste 5.1.
Problema e swapul - 4,5 GB. Daca i-as da quit fortat swapul s-ar retrage la 700MB. Oricum - astea sunt valorile de baza, ca sa zic asa, la care se face navigarea pe Safari. In cel mult o ora - doua se ajunge aici, iar singurul lucru pe care-l pot face este sa ii dau quit fortat.
Ce mi se pare si mai demoralizant este ca si in conditiile astea Safari tot ramane cel mai bun browser pentru Mac. Am incercat noul Firefox 6. Din nu stiu ce motiv, cand se termina rezerva de RAM nu poate face swap (asa cum face cu nesimtire safari) si se blocheaza - necesitand un quit fortat. Ma gandesc ca poate au uitat dezvoltatorii sa implementeze un ecran de “Low on memory, exiting!” - ar fi fost de bun simt. smile
Ar mai fi opera care mi se pare bunicel, dar nu rezist pe el deoarece nu gasesc un skin asemanator Safari pentru el. Daca stiti voi, va rog!
In rest, cred ca singurul lucru pe care l-as putea face este sa sfidez timpurile si sa instalez Leopard. Pareri?

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Scuze: 5.0.5, nu .6!

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mai bine mai bagi niste RAM in Macul ala.

2 din 3
2