O prietena, a venit in vizita si a vazut smecheria ,si-ar lua ceva mac-uri la firma , da e o buba .. e firma de contabilitate ... si .... deh .... nu stiu ce sa-i spun, asa ca intreb aici: exista au ba .. nu stiu de ce .. da cred ca ... nu exista si e pacat, un punct unde mac-ul o ia in freza ... la cati contabili sunt la noi in tara ar fi piata ...
O prietena, a venit in vizita si a vazut smecheria ,si-ar lua ceva mac-uri la firma , da e o buba .. e firma de contabilitate ... si .... deh .... nu stiu ce sa-i spun, asa ca intreb aici: exista au ba .. nu stiu de ce .. da cred ca ... nu exista si e pacat, un punct unde mac-ul o ia in freza ... la cati contabili sunt la noi in tara ar fi piata ...
Măi oameni buni, trăim în România, deci mă interesează un program adaptat legislaţiei române. În limba engleză şi în limba franceză am găsit şi eu, dar sunt nefolositoare ....
Programele de contabilitate nu trebuie aprobate de nimeni. Singura cerinţă este să facă toate calculele şi să genereze toate rapoartele cerute de legislaţia românească.
Programele de contabilitate nu trebuie aprobate de nimeni. Singura cerinţă este să facă toate calculele şi să genereze toate rapoartele cerute de legislaţia românească.
Țin minte că mai acum vreo 2-3 ani i-am zis Dorei că unele firme, în principiu, macintoshizabile, au nevoie de programe de contabilitate compatibile cu ce au ele nevoie. În continuare cred că nimeni, la iStyle sau la IRIS, nu a studiat serios problema asta. Programe de contabilitate sînt multe și, probabil, multe utilizabile și în România, numai că trebuie cineva să le ia la bibilit.
nu contabilitatea este pe primul plan, ma mir ca cineva ar lua pt contabilitate macuri sau ar vrea asta, eu unul pe unde am fost, contabilitatea era pe ultimul loc, nu era prioritate sa aiba cine stie ce, doar un calculator sa fie.. cred ca asta au gandit si cei de pe aici..
Țin minte că mai acum vreo 2-3 ani i-am zis Dorei că unele firme, în principiu, macintoshizabile, au nevoie de programe de contabilitate compatibile cu ce au ele nevoie. În continuare cred că nimeni, la iStyle sau la IRIS, nu a studiat serios problema asta. Programe de contabilitate sînt multe și, probabil, multe utilizabile și în România, numai că trebuie cineva să le ia la bibilit.
Nu e aşa de uşor. E nevoie ca firmele care produc soft de contabilitate pentru Mac, să creeze versiuni adaptate pieţei din România. Asta înseamnă multă bătaie de cap: studierea şi înţelegerea sistemului contabil românesc, transpunerea acestuia în algoritmi de calcul, deschiderea unei reprezentanţe în România care să se ocupe de suport tehnic şi de update-urile atât de necesare în condiţiile în care legislaţia din România se modifică de la o zi la alta. Nici o firmă nu va face asta.
Exclud din start varianta prin care cei care fac Winmentor, sau Ciel - de exemplu - s-ar putea hotărâ să facă o versiune pentru Mac
Curios - și totuși nu, mărog dece mac-ul nu ar avea programe de conta ? dincolo sunt și la urma urmei, dece să mai țină un calculator în casă numai pentru contabilitate ? Mi se pare absurd.. dacă se vre să se crească în țara asta numărul de utilizatori de OSX, aici trebuie umblat .. cât la sută din userii de calculatoare fac numai grafică ? acesta este un segment important - și un loc în care se cere stabilitate a sistemului de operare, ușurință în utilizare, etc .. ori mac-ul le are pe ambele. Asta ar aduce un beneficiu pentru toți, piață mai mare de mac, etc. Aici însă ar trebui să intervină firmele din România, cele ce distribuie produse Apple !!!, care se mulțumesc să trăiască din virtutea inerției… Câte reclame pentru Apple ați văzut în revistele de specialitate ? De câte ori ați văzut comparat Windows-ul cu OSX-ul în vreuna din ele ? Eu louiesc lângă Sibiu, și singurul loc unde am văzut un apple a fost în magazin la Flamingo.. Nu vreau însă să vă spun ce știa tăntălăul de vânzător de ele, sau ce reclamă le făcea.. nu sunt bune de nimic, sunt scumpe, etc ... Aici ar trebui să umble distribuitorii de Apple, aici și la gama de software poentru acet sistem de oparare.. Mă întreb dacă vre unii dintre ei au investit ceva cât de puțin în dezvoltarea vreune-i aplicații adaptata pieței de bussines/consumer de la noi din țară ... mă îndoiesc !