AirPort Express vs Macbook
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 09.04.11

Salutari, recent am achizitionat un router AirPort Express si oarecum am probleme.

Am net de la Romtelecom (clicknet), cu modem in care intra linia telefonica si iese un cablu ethernet. Ok, cablul ala ethernet intra intr-un switch (sa pot folosi netul si pe pc), iar din switch un alt cablu ethernet care intra in Airport.
Am reusit sa-l configurez prin cablu direct in Macbook, pentru ca prin WiFi facea figuri, iar acum modemul indica ledul verde (status ok).

Eh, problema e ca de multe ori cand incerc sa ma conectez la retea de pe Macbook face figuri (invalid password, connection timeout), in timp ce pe un iPhone 3Gs conectat la aceeasi retea, netul merge struna.

De ce face asa? Ma gandesc ca e cardul AirPort din laptop pe duca :( altcumva nu-mi explic. Sau poate n-am setat eu bine ceva…

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.04.09
tudorgafiuc - 07 August 2011 11:33 PM

Salutari, recent am achizitionat un router AirPort Express si oarecum am probleme.

Am net de la Romtelecom (clicknet), cu modem in care intra linia telefonica si iese un cablu ethernet. Ok, cablul ala ethernet intra intr-un switch (sa pot folosi netul si pe pc), iar din switch un alt cablu ethernet care intra in Airport.
Am reusit sa-l configurez prin cablu direct in Macbook, pentru ca prin WiFi facea figuri, iar acum modemul indica ledul verde (status ok).

Eh, problema e ca de multe ori cand incerc sa ma conectez la retea de pe Macbook face figuri (invalid password, connection timeout), in timp ce pe un iPhone 3Gs conectat la aceeasi retea, netul merge struna.

De ce face asa? Ma gandesc ca e cardul AirPort din laptop pe duca :( altcumva nu-mi explic. Sau poate n-am setat eu bine ceva…

Aceiasi problema o aveam si eu, dar la mine pe iPhone nu se conecta, si nu doar pe 1 iPhone pe MBP pe mac mini mergea ok dar pe iPhoneuri nu…bine aveam si un D-Link nu Airport, dar am descoperit ca nu era setat bine routerul, posibil sa fie aceias problema si la tine.

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
AirPort Extreme (4th Generation)
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 09.04.11

Nu stiu de ce, dar tind sa cred ca daca laptop-ul sta exact langa router, semnalul nu e asa bun. La >1m distanta totul e ok smile

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5