1 din 2
1
Un-erase
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Ce soft face unerase? Mi-am dat seama ca am sters niste fisiere de care, conform lui Murphy, acum am nevoie.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai ai cam imbulinat-o! Mai ales daca a trecut ceva timp de cand le-ai sters.
Incearca Data Rescue, VirtualLab, FileSalvage, sau ce-ti mai arata versiontracker la “data/file rescue”.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sau Data Rescue X sau rescuePro

dar ar trebui sa stii cum se chemau fisierele si in ce programe erau facute / programele alea o sa-ti recupereze (in cazul fericit) toate fisierele care nu au fost suprascrise de pe hard

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multam! O sa le-ncerc. Nu, n-a trecut mult de cand le-am sters. Maxim o juma’ de ora, ca faceam curatenie-n Mac si am sters toata arhiva de pe HDD cu gandu’ ca le am pe CD-uri. Noroc ca m-a pus sefu sa caut ceva si mi-am dat seama de ce-am facut.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Steji - 11 Noiembrie 2006 01:01 AM

Multam! O sa le-ncerc. Nu, n-a trecut mult de cand le-am sters. Maxim o juma’ de ora, ca faceam curatenie-n Mac si am sters toata arhiva de pe HDD cu gandu’ ca le am pe CD-uri. Noroc ca m-a pus sefu sa caut ceva si mi-am dat seama de ce-am facut.

Am mai discutat de x ori treaba asta cu ștersu’ Ultima oară acum ceva ore, am uitat cum îl cheamă pe noul venit.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Steji, treaba e ca tu vei instala aceste programe ca sa le poti folosi (logic, eh?). Doar ca ele se vor instala pe spatiul liber, care poate sa fie tocmai ala pe care mai sunt ramasitele de fisiere pe care vrei sa le recuperezi.
Ca sa-ti maximizezi sansele cica trebuie sa opresti imediat calculatorul, sa accesezi HDDul prin alt calculator, si de acolo sa incerci recuperarea. Oricum, asteapta-te la timpi lungi pana vei avea o lista cu fisierele recuperate, dupa care trebuie sa le iei la mana pe fiecare (aproximativ), ca sa vezi ce are inauntru (numele fisierului nu va fi cel pe care il avea inainte de stergere). Sau poate te ajuta Spotlight?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Steji - 10 Noiembrie 2006 08:07 PM

Ce soft face unerase? Mi-am dat seama ca am sters niste fisiere de care, conform lui Murphy, acum am nevoie.

Vezi…d-aia o sa fie foarte folositor TimeMachine

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 11 Noiembrie 2006 05:17 AM

Steji, treaba e ca tu vei instala aceste programe ca sa le poti folosi (logic, eh?). Doar ca ele se vor instala pe spatiul liber, care poate sa fie tocmai ala pe care mai sunt ramasitele de fisiere pe care vrei sa le recuperezi.
Ca sa-ti maximizezi sansele cica trebuie sa opresti imediat calculatorul, sa accesezi HDDul prin alt calculator, si de acolo sa incerci recuperarea. Oricum, asteapta-te la timpi lungi pana vei avea o lista cu fisierele recuperate, dupa care trebuie sa le iei la mana pe fiecare (aproximativ), ca sa vezi ce are inauntru (numele fisierului nu va fi cel pe care il avea inainte de stergere). Sau poate te ajuta Spotlight?

Justă observațiune. Cea mai bună metodă anti-ștergere este, totuși, non-ștergerea. E durere mare de cap altfel.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tiz - 11 Noiembrie 2006 05:32 AM
Steji - 10 Noiembrie 2006 08:07 PM

Vezi…d-aia o sa fie foarte folositor TimeMachine

Nu-ți face iluzii…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București

Pei dupa ce au prezentat ei, pare sa rezolve exact problema lui Steji. Am sperante mari

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tiz - 11 Noiembrie 2006 05:43 AM

Pei dupa ce au prezentat ei, pare sa rezolve exact problema lui Steji. Am sperante mari

Nu puteau si ei sa-l scorneasca mai devreme? wink
Problema suprascrierii nu cred ca este o… problema. Fisierele alea erau pe alta partitie (quarce, pdf-uri, tifuri si-alte chestii care nu-s importante si pe care le pot face din nou).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai atunci mai bine nu-ti mai bate capul (decat daca ai timp si esti curios). Mai repede le refaci.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am recuperat cu Data Rescue II (recomand cu caldura) fisiere de Quark (cele mai sensibile). Cred ca ati ramine in freza daca v-as spune ca am gasit zeci de versiuni ale aceluiasi document. Incearca (si salveaza PE ALT HARD!) Numele se vor fi schimbat, dar inarmeaza-te cu rabdare si deschide pe rînd.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 11 Noiembrie 2006 06:24 AM

Pai atunci mai bine nu-ti mai bate capul (decat daca ai timp si esti curios). Mai repede le refaci.

Quarcele si pdf-urile sunt importante. Despre celelalte am zis ca pot sa le refac. O sa-ncerc cu Date Rescue II, cum a zis Iaru.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

P-asta o stiati? Ca o sa fie Data Recovery in Leopard: http://www.hardmac.com/news/2006-11-16/#6134

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

si care e diferenta intre asta si time machine?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

1 din 2
1