Pai ai cam imbulinat-o! Mai ales daca a trecut ceva timp de cand le-ai sters.
Incearca Data Rescue, VirtualLab, FileSalvage, sau ce-ti mai arata versiontracker la “data/file rescue”.
dar ar trebui sa stii cum se chemau fisierele si in ce programe erau facute / programele alea o sa-ti recupereze (in cazul fericit) toate fisierele care nu au fost suprascrise de pe hard
Multam! O sa le-ncerc. Nu, n-a trecut mult de cand le-am sters. Maxim o juma’ de ora, ca faceam curatenie-n Mac si am sters toata arhiva de pe HDD cu gandu’ ca le am pe CD-uri. Noroc ca m-a pus sefu sa caut ceva si mi-am dat seama de ce-am facut.
Multam! O sa le-ncerc. Nu, n-a trecut mult de cand le-am sters. Maxim o juma’ de ora, ca faceam curatenie-n Mac si am sters toata arhiva de pe HDD cu gandu’ ca le am pe CD-uri. Noroc ca m-a pus sefu sa caut ceva si mi-am dat seama de ce-am facut.
Am mai discutat de x ori treaba asta cu ștersu’ Ultima oară acum ceva ore, am uitat cum îl cheamă pe noul venit.
Steji, treaba e ca tu vei instala aceste programe ca sa le poti folosi (logic, eh?). Doar ca ele se vor instala pe spatiul liber, care poate sa fie tocmai ala pe care mai sunt ramasitele de fisiere pe care vrei sa le recuperezi.
Ca sa-ti maximizezi sansele cica trebuie sa opresti imediat calculatorul, sa accesezi HDDul prin alt calculator, si de acolo sa incerci recuperarea. Oricum, asteapta-te la timpi lungi pana vei avea o lista cu fisierele recuperate, dupa care trebuie sa le iei la mana pe fiecare (aproximativ), ca sa vezi ce are inauntru (numele fisierului nu va fi cel pe care il avea inainte de stergere). Sau poate te ajuta Spotlight?
Steji, treaba e ca tu vei instala aceste programe ca sa le poti folosi (logic, eh?). Doar ca ele se vor instala pe spatiul liber, care poate sa fie tocmai ala pe care mai sunt ramasitele de fisiere pe care vrei sa le recuperezi.
Ca sa-ti maximizezi sansele cica trebuie sa opresti imediat calculatorul, sa accesezi HDDul prin alt calculator, si de acolo sa incerci recuperarea. Oricum, asteapta-te la timpi lungi pana vei avea o lista cu fisierele recuperate, dupa care trebuie sa le iei la mana pe fiecare (aproximativ), ca sa vezi ce are inauntru (numele fisierului nu va fi cel pe care il avea inainte de stergere). Sau poate te ajuta Spotlight?
Justă observațiune. Cea mai bună metodă anti-ștergere este, totuși, non-ștergerea. E durere mare de cap altfel.
Pei dupa ce au prezentat ei, pare sa rezolve exact problema lui Steji. Am sperante mari
Nu puteau si ei sa-l scorneasca mai devreme?
Problema suprascrierii nu cred ca este o… problema. Fisierele alea erau pe alta partitie (quarce, pdf-uri, tifuri si-alte chestii care nu-s importante si pe care le pot face din nou).
Am recuperat cu Data Rescue II (recomand cu caldura) fisiere de Quark (cele mai sensibile). Cred ca ati ramine in freza daca v-as spune ca am gasit zeci de versiuni ale aceluiasi document. Incearca (si salveaza PE ALT HARD!) Numele se vor fi schimbat, dar inarmeaza-te cu rabdare si deschide pe rînd.