1 din 2
1
Router wireless pentru upc fiber power 120 mbps
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 16.07.10

Salutare tuturor,

De astazi, am facut upgrade la Fiber Power 120 Mbps de la UPC.
Prin conexiunea ethernet de la modemul Cisco EPC 3212 la un MacBook Pro 8.1 am o rata de transfer intre 12 - 15 Mbps pe anumite torente, iar prin conectarea acestuia la
un router Sitecom Wireless Concurrent Dualband Router 300N WL-328, nu am decat 2,5 - 3 Mbps (stiu, este depasit, WLAN si LAN 100 Mbps, trebuie sa fie de 1Gbps).

O intrebare,  pentru cei care folositi acesta conexiune la internet :  - prin prisma propriei experiente personale, ce router wireless imi recomandati ?

Multumesc anticipat, pentru orice sfat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.04.09
Ophiuchus - 09 August 2011 06:40 PM

Salutare tuturor,

De astazi, am facut upgrade la Fiber Power 120 Mbps de la UPC.
Prin conexiunea ethernet de la modemul Cisco EPC 3212 la un MacBook Pro 8.1 am o rata de transfer intre 12 - 15 Mbps pe anumite torente, iar prin conectarea acestuia la
un router Sitecom Wireless Concurrent Dualband Router 300N WL-328, nu am decat 2,5 - 3 Mbps (stiu, este depasit, WLAN si LAN 100 Mbps, trebuie sa fie de 1Gbps).

O intrebare,  pentru cei care folositi acesta conexiune la internet :  - prin prisma propriei experiente personale, ce router wireless imi recomandati ?

Multumesc anticipat, pentru orice sfat.

Airport

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
AirPort Extreme (4th Generation)
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.10.06

Sau folosit un mac pe post de ruter pentru ca are inclus gigabit lan

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Mi se pare ok un Airport Extreme, dar ce parere aveti de un Asus RT-N56U (- 200 Ron), il foloseste cineva ?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
PegasosII - 09 August 2011 08:02 PM

Sau folosit un mac pe post de ruter pentru ca are inclus gigabit lan

Am sa incerc, si ceea ce spui, pe un MacMini Late 2009 pe care il am in dotare, multumesc pentru sfat .

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

Din ce spui, se pare că router-ul tău e setat pe 802.11 G nu N, de-aia viteza ta e undeva în jurul valorii de 3 MB/s. Apasă Option și apoi click-ează pe simbolul Airport-ului din Menu bar - cel mai probabil o să vezi pe acolo 802.11g si Transmit Rate 54 (Mbps). Trebuie deci să umbli prin setările router-ului și să-l aduci la N, iar apoi o să ai viteze mai apropiate de cele pe cablu. smile Poate o să-ți și păstrezi router-ul actual dacă sugestia mea chiar ajută și era vorba doar de o problemă de frecvență...  grin

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
B-u-B-u - 09 August 2011 09:46 PM

Din ce spui, se pare că router-ul tău e setat pe 802.11 G nu N, de-aia viteza ta e undeva în jurul valorii de 3 MB/s. Apasă Option și apoi click-ează pe simbolul Airport-ului din Menu bar - cel mai probabil o să vezi pe acolo 802.11g si Transmit Rate 54 (Mbps). Trebuie deci să umbli prin setările router-ului și să-l aduci la N, iar apoi o să ai viteze mai apropiate de cele pe cablu. smile Poate o să-ți și păstrezi router-ul actual dacă sugestia mea chiar ajută și era vorba doar de o problemă de frecvență...  grin

B-u-b-u , acesta este router-ul ...http://www.sitecom.com/wireless-concurrent-dualband-router-300n/p/752, asa ca va trebui sa il vand, este incompatibil cu cerintele mele.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Nici un macuser nu foloseste Fiber Power 120 Mbps de la UPC, ca sa imi dea un sfat pertinent ?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07

Daca te ajuta cu ceva, eu folosesc fibra optica de la RDS de 100Mb.
Si folosesc Airport Extreme, seria din primavara, nu asta ultima.
Tutto bene, chiar prinde 95-97Mb/sec download si 65-70 upload.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

update:
Adica, chiar am prins, vad ca in dimineata asta sunt doar in zona 50 down 60 up.
Dara asta spune mai mult despre RDS, nu despre router.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07
Ophiuchus - 09 August 2011 10:09 PM
B-u-B-u - 09 August 2011 09:46 PM

B-u-b-u , acesta este router-ul ...http://www.sitecom.com/wireless-concurrent-dualband-router-300n/p/752, asa ca va trebui sa il vand, este incompatibil cu cerintele mele.

Incompatibil din ce punct de vedere, că n-are mufe Ethernet care să fie Gigabit?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
Ophiuchus - 09 August 2011 10:33 PM

Nici un macuser nu foloseste Fiber Power 120 Mbps de la UPC, ca sa imi dea un sfat pertinent ?

Eu. Fiber Power 120 + AirPort Extreme (generația 2010). Merge bine pe banda de 5 GHz. Nu mă întreba de setări, prefer oricând să mă apuc să învăț japoneza decât să mă bag în orice ține de rețelistică. PS: viteza declarată de UPC e mai mult teoretică...

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

De curiozitate - ce legătură aveți în casă pentru UPC-ul ăsta de “120” că dacă e Ethernet de 100 e caz de ANPC.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

(Sper că înțeleg bine întrebarea) Am un router Cisco primit de la UPC. Prin același cablu vine și tv-ul (mă rog, n-am tv dar n-au vrut să-mi facă un contract fără să mă abonez la cablu…).

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Deci ai un cablu coaxial legat la o cutie Cisco și din cutia aia Cisco iese un fir Ethernet ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
CANARIS - 10 August 2011 02:15 PM
Ophiuchus - 09 August 2011 10:33 PM

. PS: viteza declarată de UPC e mai mult teoretică...

Canaris, zi-ne te rog cam care sunt valorile practice la UPC (pe speedtest.net, de exemplu).
Eu am zis mai sus (tot practic) la RDS.

Semnătură 

(((∞)))

1 din 2
1