2 din 2
2
Router wireless pentru upc fiber power 120 mbps
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
psergiu - 10 August 2011 03:43 PM

Deci ai un cablu coaxial legat la o cutie Cisco și din cutia aia Cisco iese un fir Ethernet ?

Da.

ctzbz - 10 August 2011 03:57 PM

Canaris, zi-ne te rog cam care sunt valorile practice la UPC (pe speedtest.net, de exemplu).
Eu am zis mai sus (tot practic) la RDS.

Screenshot atașat. Test pe Chrome / ruta Timișoara-București. Ca fapt divers, în anumite momente (raaaaaaaaare) m-am apropiat și de viteza declarată de ei (120 Mbps) iar odată chiar am ajuns la vreo 128 Mbps. Dar astea au fost doar exceptiile ce confirmă regula.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

Ok, si pe Timisoara-Timisoara cat prinzi?

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Mai puțin… tare, nu?

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 16.07.10

Va multumesc pentru sugestii. Am ales acest model de router wireless: ASUS RT-N56U Gbit Router 300MBit Dual-Band (este mai ieftin cu 200 RON decat Airport-ul). Revin cu detalii dupa ce il primesc, daca a meritat “zgarcenia” mea sau nu.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member

Atasez alaturat un screenshot de pe speedtest, Timisoara-Bucuresti, modem Cisco-cablu cat5-MacBook Pro

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member

Iar acesta este Timisoara-Timisoara

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

si de la RDS, mai echilibrat totusi upload/download.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member

Revin cu cateva pareri despre routerul wireless Asus RT-N56U pe care l-am cumparat .
Instralarea si configurarea este simpla, meniul este destul de complexa, functioneaza stabil in 2,4 GHz si 5 GHz. Inca nu am apucat sa testez functia de print server si ftp server.
Pe cele 2 porturi USB incorporate, recunoaste hard-uri externe pana la 2 T (eu l-am testat cu un hard de 1 T,  si a fost ok).
Per total, “zgarcenia” mea a meritat.

Screenshot-uri atașate. Testat pe Safari in banda de 5GHz / ruta Timișoara-București si Timisoara-Timisoara.
Cu Transmission, download-ul este intre 120 Mbps-140Mbps.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 06.03.08

Eu am avut un Dlink 825, care mergea beton ! Dual-band, gigabit, 300 Mbps, in uz zilnic transfer de 15-16 MBps. Foarte bun intr-un cuvant ! Am trecut de la FiberPower 25 Mbps la 120 Mbps. Router-ul nu se mai “pupa” cu modem-ul Motorola asa ca am ales mode ul Cisco care il dau ei cu 8 RON/luna.
Diferenta mare la rata de transfer, dar macar ating 60-70 Mbps in internet, deci aveti grija ce router-e cumparati SA fie compatible cu modem-ul UPC.

Semnătură 

email: 1. [...] De asemenea, semnătura nu poate conține linkuri sau adrese de e-mail, sau orice alt text care să trimită către sau să sugereze un site, reclame sau comerț (anunțuri de vânzări-cumpărări);
Macbook Pro 15” i7 2.3Ghz | MacMini i7 2.6Ghz | iPad 3G [gen 3] | iPhone 4s | Apple TV [gen 3] | iPad 2 3G [gen 2] Ipad Mini 4G [gen2]

2 din 2
2