De ceva timp mă bate gândul să achiziționez un dslr,m-am oprit la Nikon D3100,acum am o cameră foto Canon A1200 și nu sunt foarte mulțumit de ea. Vreau poze de calitate și filmare HD bună,m-am săturat de poze în ceață. Este de ajuns D3100+kitul cu care vine pentru poze+filmare HD în regim de amator?
De asta am ales eu sony. Acelasi senzor ca pe nikon d7000 (produs de sony) si face 7 cadre/sec.
Iar in privinta lentilelor, se gasesc multe de la minolta la preturi de nimica, fiind compatibile caci dslr-urile sony au motorul de autofocus si stabilizatorul in body.
De ceva timp mă bate gândul să achiziționez un dslr,m-am oprit la Nikon D3100,acum am o cameră foto Canon A1200 și nu sunt foarte mulțumit de ea. Vreau poze de calitate și filmare HD bună,m-am săturat de poze în ceață. Este de ajuns D3100+kitul cu care vine pentru poze+filmare HD în regim de amator?
3100 e un aparat bunicel. Culorile sînt OK. Filmarea e OK. ISO satisfăcător pînă la 3200, deşi mai mult de 1600 nu te sfătuiesc să urci. N-ai să te plîngi vreo 5 ani. http://www.dpreview.com/reviews/nikond3100
DoT, de ce-ti ies in ceata pozele?
Nu te astepta la prea multe de la filmarea cu un dSLR: pot iesi chestii foarte misto, dar e dificil cu focusarea.
A iesit de curand D3200, care cica e optimizat mai bine pentru video. Pe mine m-a ingrijorat inghesuirea a 24 megapixeli, dar am facut un test si n-a iesit (prea) prost: ISO 6400, in stanga e D5100 (care are senzorul lui D7000) iar in dreapta e D3200.
Mă deranjează la Canon A1200 cel mai mult focalizarea în filmarea HD,ori focalizează macro pe toată durata filmării ori pe depărtare, nu se ajustează în timpul filmării,se pare că nu am ce să cer la 400 lei. Pe mine mă interesează și fotografiile dar și să filmez la o calitate bună.
Acum mai am o întrebare, să cumpăr o cameră nouă sau sh? Pot apărea probleme în timp și ar fi bună garanția? Garanția e bună mereu,dar și diferența de preț între nou și sh este de luat în considerare. Eu personal nu am avut probleme cu camerele foto pe care le-am deținut, de aceea întreb.
ce poze frumoase făceam, pe vremuri, cu un dslr deosebit… Смена era numele lui
io cred că dacă faci poze bune, e doar din cauza aparatului, nu?
că altfel de ce ai mai lua modelul ăla sau ălălat?
senzorul lui nex e intr-adevar excelent, e mult mai compact decat orice dslr, stie sa focalizeze bine in timpul filmarii.
dar daca ai fotografia ca hobby, e posibil ca meniul sa te scoata din minti. altfel, are o groaza de programele care te-ar putea ajuta, dar navigarea prin meniuri e cam aiurea.
iar in clipa de fata sta foarte prost la capitolul “accesorii” (asta daca te pasioneaza subiectul).
ce poze frumoase făceam, pe vremuri, cu un dslr deosebit… Смена era numele lui
io cred că dacă faci poze bune, e doar din cauza aparatului, nu?
că altfel de ce ai mai lua modelul ăla sau ălălat?
Am și eu una,promit să o caut acasă la parinți și să văd dacă mai funcționează după cel puțin 20 de ani de nefolosință.