9 din 13
9
Sondaj
Ce marca de DSLR folosesc Macuserii?
Nikon 47
Canon 40
Altele (Sony, Olympus, Leica, Lumix, etc) 14
Nu am DSLR / Vreau sa vad rezultatele 28
Total voturi: 129
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Ce DSLR-uri folosesc Macuserii?
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

A costat 47 ruble (cu obiectivul Jupiter f/2), ceea ce venea cam 45 dolari. Adica cam 250 dolari de azi. Fotografie pentru mase!

[ Modificat: 29 Mai 2012 06:27 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07
boboc - 29 Mai 2012 06:06 PM
ctzbz - 29 Mai 2012 05:59 PM

era de asteptat, toti nikonistii ravnesc la obiectivele Canon…

Serios? Eu unul nu smile
Ce obiective preferi de la Canon? Si de ce?

scuze, linkul e catre o glumita de asta de net, nimic serios.
daca totusi tu ai intrebat serios, da, exista niste obective de Canon la care Nikon nu are deocamdata raspuns:
85mm/1.2, TSE17mm, de exemplu; niste obiective ultraspecializate, ce-i drept. Nikon nu stiu ce are numai el, am inchis de mult subiectul, nu mai conteaza.
Eu la Canon am optica inca ieftina, adica serie L, dar nu cu 2.8, la zoomuri (adica 24-105/4, 70-200/4, 17-40/4).
Le prefer pt raportul calitate/pret si calitate/kilogram.
Mai am un 50/1.4 si un macro 100/2.8, care da, este extrem de bun. Poate cel mai bun pe focala asta.
Am fost 15 ani nikonist, am avut de-a lungul timpului peste 20 de obiective Nikon, dar am trecut pe Canon tocmai pt 5D Mark II, care desi are lipsurile lui, este/era la un raport calitate pret foarte bun, sau era in 2008, cand l-am luat. La vremea aceea eu aveam musai nevoie de 20 de Mpx. Nu exista inca D3x, era doar anuntat si la un pret enorm. Am scris mai sus ca mi se pare slab la capitolul viteza sau autofocus, raportat la alte camere Nikon mult mai ieftine (de exemplu D300).
Intre timp Nikon sta din ce in ce mai bine la AF si viteza, in general. Si designul/ergonomia Nikon mi-a placut dintotdeauna mai mult.
Aparatul meu favorit alltime a ramas Nikon F4s (model 1988). Daca nu stiti la ce ma refer, nu-l cautati pe google. Daca aveti ocazia, luati unul in mana si sper sa va dati seama la ce ma refer.
(parere personala, chiar nu ma intereseaza vreun brand war, vad ca pe forum se scot repede cutitele, de catre oameni in cunostinta de cauza sau nu, pasionati sau nu, talentati sau nu).

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRankRank
Member
altero - 29 Mai 2012 06:06 PM

Io am avut un Zorki 4; de fapt, taica-miu l-a avut, frate-miu l-a pierdut. De atunci tânjesc la un obiectiv cu f/2, cum avea ăla. Full frame, neică!

Oare cat o fi costat la vremea lui?

Acum 25 de ani, mi-au luat ai mei, cu mari sacrificii, un Zenit E: http://camerapedia.wikia.com/wiki/Zenit-E costa 1950 de lei. Un salariu mediu era 2500-3000 de lei.
Zorki 4 costa 3300, deci sarea din schema.
Degeaba raportam la cati dolari costa acum. Oricine cu un salariu decent azi isi poate cumpara intr-o luna un dslr entry level.
In vremurile alea, daca vroiai sa iei un Minolta Dynax 3000i (asta era cam cel mai entry level) il puteai gasi (daca aveai pasaport!!!) intr-un magazin din vest cu cca 400 de dolari. Convertit in lei, strangeai banii astia in comunism cam in 10-20 de salarii. (mai tineti minte cand un VHS recorder costa 70.000, cat o Dacie? NU. Pentru ca o Dacie costa oficial 70.000 si o puteai lua nou nouta din targ cu 100.000)

Hai, c-am dat-o pe nostalgii si melancolii. Poate doar cititorii mai batrani inteleg ceva din ce bolborosesc eu aici.
Deci da, Zorki 4. Marfa.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti/Ferentari
Macuser din: 12.12.09

Nikon D5000, dar ma gindesc la un Nikon D800E :D

Semnătură 

iMac 24” Core 2 Duo 2.66GHz /8GB /640GB /GeForce 9400M /SD

The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.

Whitney Young (1921 - 1971)

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

Ce parere au macuserii de Nikon D800(E) si Canon 5D Mark III ?
De data asta pe care l-ati alege?

Vad ca acum scorul este 38-36 pt Nikon.

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 22.03.12

Si eu am avut problema daca sa iau NIKKON sau CANON, pana la urma m-am pricopsit cu un NIKKON D3100 pe care il folosesc cu un 55-200 si un 18-55 smile

Semnătură 

My toys:

* iMac 27” i5 2.7GHz Mid 2012 *
* iPod Touch 4th generation *
* the renewed iPad *
* iPhone 5 *

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06
Kevo - 28 Iunie 2012 04:28 PM

Ce parere au macuserii de Nikon D800(E) si Canon 5D Mark III ?
De data asta pe care l-ati alege?

Vad ca acum scorul este 38-36 pt Nikon.

Sunt 2 aparate bune dar,depinde pentru ce il vrei.
Eu prefer Nikon pentru ca am investit in obiectiv Nikon 17-55 2.8 dar daca as alege de la 0 as alege Canon pentru ISO-ul superior lui D800 si pentru mai multe fps.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRankRank
Member

...doar ca 17-55/2.8 nu acopera fullframe, deci nu merge nici pe D800.
Iar 5DIII are mai multe fps decat D800.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ctzbz - 07 Iulie 2012 11:33 AM

...doar ca 17-55/2.8 nu acopera fullframe, deci nu merge nici pe D800.
Iar 5DIII are mai multe fps decat D800.

Daca tot iti dai cu parerea intereseaza-te inainte, obiectiv dx merge pe D800 doar ca nu are rost,daca as avea bani pentru D800 clar as lua un 24-70 si as vinde dx-ul.
Ideea e ca as trece tot la Nikon chiar daca as alege vreodata full-frame.
Canon am spus ca si eu l-as alege pentru iso si fps mai multe…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRankRank
Member

Scuze, am citit cam in viteza ce ai scris despre fps-uri.
Insa la partea cu obiectivul DX care “merge pe D800” uite ce zice Ken Rockwell:

“On FX and 35mm cameras, at most zoom settings the corners turn black. Don’t bother with this lens on full-frame cameras.
At the longest focal lengths it illuminates the entire FX field, but is never as super-sharp at the corners as you’d want from a $1,400 lens.”

Daca asta inseamna ca “merge”...
Scuze de deranj.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Dupa ce am citit si studiat multe forumuri, acum citiva ani am luat D80-ul de la Nikon. Nu m-a dezamagit si in prezent isi face treaba bine, cu un 18-135 si un 70-300.

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si eu am un D90 pe care l-as schimba doar cu un D400 daca va aparea intr-un final smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.01.12
ctzbz - 07 Iulie 2012 02:03 PM

Scuze, am citit cam in viteza ce ai scris despre fps-uri.
Insa la partea cu obiectivul DX care “merge pe D800” uite ce zice Ken Rockwell:

“On FX and 35mm cameras, at most zoom settings the corners turn black. Don’t bother with this lens on full-frame cameras.
At the longest focal lengths it illuminates the entire FX field, but is never as super-sharp at the corners as you’d want from a $1,400 lens.”

Daca asta inseamna ca “merge”...
Scuze de deranj.

Salutare!

La body fx exista in meniu o setare pt obiective dx ( crop 1,5)

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Si totusi nimeni nu zice nimic de Hasselblad smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

e bun, dar nu e prea portabil…
așa că preferăm alte marci
smile

9 din 13
9