Ala il cumpara cine are nevoie de el si il foloseste unde are lumina tot timpul, 15.000€ pe un aparatcu ISO intre 100-1600 ????? Ce dracu sa fac eu cu el?
Am vazut intr-o seara un “meserias” cu un H4D, luptandu-se sa traga din mana la Arcul de Triumf. Nu injura in gura mare, dar avea o mina de om dezamagit de alegerea facuta Ma uitam la el si ma gandeam ce mic studio mi-as fi facut cu banii dati pe scula respectiva.
Am vazut intr-o seara un “meserias” cu un H4D, luptandu-se sa traga din mana la Arcul de Triumf. Nu injura in gura mare, dar avea o mina de om dezamagit de alegerea facuta Ma uitam la el si ma gandeam ce mic studio mi-as fi facut cu banii dati pe scula respectiva.
Un prost..
Sunt multi habarnisti cu bani care nu stiu ce sa faca cu ei.
Scula e misto si daca ai noroc, gasesti sh-uri la preturi decente!
Mda, am avut pentru un moment intentia sa intru in vorba cu individul, sa rascolesc in balega, dar am decis ca suferinta lui e mai haioasa de la distanta. Pana la urma, banii omului, decizia lui, suferinta asemenea… eu m-am amuzat in liniste.
Vreau sa iau un obiectiv prime pt DX…voi ce ati alege: 35mm 1.8, 50mm 1.8, 85mm 1.8?
85mm devine pe DX 127mm si este prea lung pt un all around, desi este cel mai nou si are optica cea mai buna
50mm devine pe DX 75mm si este perfect pt portret, dar putin prea lung pentru poze indoor
35mm devine pe DX 50mm, si reda campul vizual al ochiului uman, dar este slab oentru portret din cauza distorsiunii
Pretul pt 35mm si 50mm sunt aproape identice, iar 85mm e aproape de 3 ori mai scump.
As prefera 35-ul pt ca este echivalentul unui 50mm pe FX, dar are optica si constructia inferioare celui de 50mm
@kevo ce obiective mai ai?
Am avut fix de 35 si e prea “lung” la interioare debine frustrant
Eu as alege 50 sau 85, poate pe viitor vrei sa treci la FX si te-ar avantaja.
Uuuuuuuu….shit….35mm….ies niste imagini superbe.
Doar plaja de sharf o sa fie mica.
Sa ai grija ca e posibil sa nu iti dai seama daca ai sau nu clar pe subiect.
@kevo ce obiective mai ai?
Am avut fix de 35 si e prea “lung” la interioare debine frustrant
Eu as alege 50 sau 85, poate pe viitor vrei sa treci la FX si te-ar avantaja.
Nu am decat 18-105 de kit care nu imi place.
Am testat pe el ambele focale si pt interior pare mai utilizabil 35-ul, mai ales dc faci o poza de grup.
E mai all around, dar e praf pt portrete…trebuie sa bagi camera in ochii subiectului si de aici apare distorsiune.
Ma gandesc sa iau 50-ul si sa fac 4 pasi in spate la pozele indoor…
Gresesc? Ar trebui sa iau 35-ul care este echivalentul campului vizual?
Pt video care e cel mai potrivit din cele 2? Unii spunca pe full frame pt foto ar fi 50mm iar pt video ~70mm, adica pe DX 35mm pt foto si 50mm pt video.
Cu toate astea, un prieten a luat un D800 special pt productie film si reclame si a luat pt el un Zeiss 50mm 1.4 manual focus.
Hmmm…pai depinde ce cauti sa faci?
Portrete? Atunci ia 50mm…este cel mai bun.
Eu stau pe al meu 90% din timp doar cu 50mm. Asta sau un 55mm.
Ambele sunt extraordinare.
Dar eu nu le folosesc doar la potrete, si cadrele mai largi ies foarte bine si dau foarte multa profunze in cadru.