@kevo eu momentan am ambele produse la vanzare, D90 si Nikon 17-55.
Daca vand obiectivul raman cu D90 si voi cumpara un Nikon 24-70 iar anul viitor un body FX, probabil D600
Daca vand body-ul primul raman pe dx si voi astepta cred D7100/D400.
@kevo eu momentan am ambele produse la vanzare, D90 si Nikon 17-55.
Daca vand obiectivul raman cu D90 si voi cumpara un Nikon 24-70 iar anul viitor un body FX, probabil D600
Daca vand body-ul primul raman pe dx si voi astepta cred D7100/D400.
Ai aruncat banii aiurea pe 17-55 2.8 cand puteai sa iei 17-50 2.8 de la Sigma la mai putin de 1/2 din pret, si care se pipi pe varianta Nikon
Da, probabil ca feelingul e altul daca le testezi pe amandoua, dar in cazul asta, Nikonul fiind de 2 ori si ceva mai scump…si in toate testele Sigma iesind mai bun decat Nikon, as merge pe Sigma
Sunt sigur ca diferenta de pret se justifica in calitate, cu doua exceptii in cazul lui Sigma: 17-50 2.8 si 50 1.4
Eu folosesc doar obiective nikon… Sunt proprietar de nikon 24-70 f2.8 Nsi vreau sa spun ca e exceptional de bun…. Am testat chiar si noul obiectiv de la tamron 24-70 cu stabilizare si nu imi place deloc… La fel si cu sigma…le vad mai slabe decat nikon 17-55 DX f2,8 sau nikon 28-70 2,8 !
Depinde si cat si la ce le folosesti! Eu lucrez in domeniul nuntilor si chair am nevoie de rapiditate si confirmare precisa! Daca fotografiezi doar de pasiune, nu merita investitia pe un nikon 24-70 2.8 N, care de altfel este foarte sensibil(ca si constructie,nefiind prea bun pentru lanscape). Recomand destul de tare nikon 28-70 f2.8 ! L-am avut si foarte bun construit ca un tac….rezistent la apa,praf… Partea nasola ca il gasesti cam rar in tara!
Un 35mm fix pe un body DX, poate acoperi la fel ca 27-70, cu pasi in fata sau spate, sau e distanta prea mare de parcurs pt a acoperi aceeasi distanta cu picioarele?
Nici un zoom nu poate egala perf unui fix, dar un fix poate egala rezultatele (usurinta) unui zoom?
As fi curios, pe un body DX, cu un obiectiv 35mm, cati pasi trebuie sa faci in spate pt a acoperi ce acopera 18 si 24, si cati in fata pt a acoperi ce acopera 50 si 70
Nu e relevant pentru ca depinde de dimensiunea a ce vrei sa incadrezi. De la 10 cm mai in spate pentru un subiect de dimensiunea unui pahar de exemplu, la 2-3 pasi pentru subiect-persoana, si pina si aici depinde de inaltimea acesteia, 4-5 pasi pentru incadrari mai largi etc. Chiar vorbind de aceeasi distanta focala, distanta pina la subiect variaza in functie de incadrare/dimensiune subiect