De altfel, văd că şi site-ul de mai sus, Tamronul recomandat de mine e favoritul lor… http://www.lensrentals.com/rent/canon/lenses/telephoto/tamron-18-270-f3.5-6.3-vc-pzd
Asta nu înseamnă că fiecare n-ar fi liber să aleagă ce vrea. Dar mă gîndeam şi la raportul preţ/calitate… Atenţie, e musai să fie cu motor piezo.
Banii nu mai zboară, azi, cu porcu-n coadă…
Haha, vad ca s-au trezit Canon-istii pe final…24-21 pt Nikon
La ce firma mica este Nikon pe langa Canon, ma intreb daca pe viitor se va schimba clasamentul preferintelor, sa fie Nikon peste tot si Canon din ce in ce mai putin
Canon dateazadin 1935 si Nikon din 1959 parca. Cum va fi situatia peste 50 de ani?:)
Tot ei vor fi lideri, sau va fi numai unul din ei, sau ceva nou?
aparat de buzunar : canon ixux 40, f mic si smecher, este cat o savoniera dar sare peste concurenta, are aproape7 ani , fac cu el cele mai multe poze petreceri, cluburi, etc. E mic si sta cuminte in geanta sotioarei
aparat entry : panasonic fz38, in 2010 era cel mai bun bridge, zoom 18x, bun la toate mai putin cu blitzul la party (zgomot mare de la fond ) , folosit des in vacante sau parc (programat)
dslr : nikon d90, nu are nevoie de prezentari , cel ami reusit aparat foto si accesibil. Inca lucrez la trusa, momentan am grip, telecomanda , si celebrul obiectiv 50 mm 1.8, care este superb la portrete, sau la izolarea unui detaliu dintr-n cadru, strang momentan niste banutzi pentru un 18-105, si un pic mai indepartat urmeaza si un blitz. Comenta cineva ca e greu un dslr si ca le face pe toate cu un samsung de buzunar.
In romania, la salariile noastre trusa dslr nu este usor accesibila, numai necunoscatorii spun ca un dslr este scump sau ieftin, dslr-ul in sine este doar o baza cu care nu poti face nimic, pe aceasta baza iti construiesti o trusa plina de scule ($$$),si in trusa dispar cei mai multi bani ))). Daca fac poze frumoase cu ixus-ul , plaja lunga cu un singur obiectiv, discoteca e a ta , dar pentru portete, nunti si evenimente,produs, wild life, micutele scule isi ating rapid limitarea. NU stiu ce face samsungul ala, pt mine foto sunt doar canon si nikon. Panasonicul l-am luat pt ca imi trebuia ceva urgent care sa filmeze inclusiv cu zoom si autofocus si bine inteles un zoom bun cu stabilizator, dar el este un aparat de filmat si pozat pt fotgrafiat nikon :p )
CANONIA!!!!.....fara discutii…...550D sau 7D…..5D pentru FULL FRAME. in rest totu e poveste!! 35MM rulz! Si cu optica foto rezulta——> video incredibil!
Daca Nikon va avea pe full-frame doar D800 si D4 ar fi o eroare majora, diferenta de pret intre D700 si D3s este enorma, daca singurul aparat full-frame (high iso) va fi D4 atunci Canon va avea de castigat enorm.
Daca e adevarat ce scrie pe nikonrumors, D4 va avea standard iso la fel ca D3s 12800 iar Canon 1D X are pana la 51200 standard….
desi nu detin un DSLR m-am jucat mult cu aparatele prietenilor mei. am inceput cu un Canon EOS 300D + 18-55 f/3.5-5.6, dupa care a urmat un Canon EOS 400D. am continuat cu un 30D cu un sigma wide, intre timp pusesem mana si pe un 50mm 1.8. Primul contact cu nikon a fost cu un D80 kit (cu lentila de 18-135mm 3.5-5.6), apoi un D300 cu lentile mai de soi (14-24 2.8, 50 1.4 si 70-200 2.8). pusesem intre timp mana si pe un Canon 5D si un 1D mk3 mi se pare cu un 70-200 2.8 (fara IS).
a urmat un nikon D700 + 24-70 2.8 care m-a impresionat extraordinar de mult. momentan, ceea ce pot sa spun e ca nikon > canon pe partea foto, dar sunt si persoane care prefera sa filmeze cu DSLR-ul si acolo canon > nikon.
momentan mai folosesc ocazional un Canon 5d mk2 cu 16-35 L 2.8, 24-70 L 2.8, Zeiss 50mm 1.4 si 70-200 L 2.8 IS
nimic sub nikon d300s
nu vreau sa iti stric parerea , cumnatul meu a achizitionat de 2 zile un 5100 cu 105, eu fiind un utilizator nikon mai vechi nu l-am sfatuit cu nimic, dar camera asta pare de jucarie, suna ca un plastic nu mi pica bine in mana
sunt foarte dezamagit ,
sa nu mai vb ca in 2 zile nu a reusit sa faca o poza care sa mi placa
alegerea este a ta , .. dar citeste si despre j1 sau v1