7 din 13
7
Sondaj
Ce marca de DSLR folosesc Macuserii?
Nikon 47
Canon 40
Altele (Sony, Olympus, Leica, Lumix, etc) 14
Nu am DSLR / Vreau sa vad rezultatele 28
Total voturi: 129
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Ce DSLR-uri folosesc Macuserii?
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

Ca incepator/amator am luat un sony a580. Am vazut ca majoritatea au canon sau nikon. Pana acum sunt multumit de camera. Din review-uri are performante foto asemanatoare cu (unele site-uri zic peste) nikon d5100.

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
marulluiadam - 28 Mai 2012 04:42 PM

Ca incepator/amator am luat un sony a580. Am vazut ca majoritatea au canon sau nikon. Pana acum sunt multumit de camera. Din review-uri are performante foto asemanatoare cu (unele site-uri zic peste) nikon d5100.

tu acum te alinți sau încerci să te consolezi?

cel mai bun aparat este acela pe care îl ai și ai aflat cum să-l folosești bine.
aparatura performantă îți asigură doar premiza tehnică de performanță a imaginii!
fotografie poți face și cu telefonul, poze și cu o cameră de Ț-șpe megapixeli!
(cui nu-i convine… să scrie acasă!)

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08
haris - 28 Mai 2012 04:59 PM

tu acum te alinți sau încerci să te consolezi?

incep sa invat si devine o pasiune.
sunt si macuseri cu sony… wink

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

daca nu ai nikon sau canon o sa vezi probleme cand vrei accesorii, sunt mai putine. Camera in sine este importanta dar ecosistemul este si mai important. Si mult mai importante decat camerele sunt obiectivele wink. Deja al doilea obiectiv pe care l-am luat e mia scump decat camera in sine, si nu m-am aruncat wink. Ce sa mia zic daca devii prtentios la blitzuri, compatibilitati mia bune la cele 2 de mai sus. Si inca un mare avantaj sunt mai ieftine sh fiind mult mai multe pe piata.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Eu cred ca si ce camera ai este important… Nu stiu daca un Nikon mi-ar imbunatati sau inrautati pozele dar ce stiu este ca nu le suport.
Altfel, si un pc face ce face si un mac nu?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

NU am spus ca nu e camea importanta, dar din trusa unui fotograf nu reprezinta nici macar jumatate din costuri.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu de ieri am sarit pârleazul (am avut numai Canon pana acum - sapuniere) si mi-am luat un Nikon D5100. Suficienta pentru mine (si bugetul meu…), dar ce ma bucura cel mai mult e obiectivul de 35mm la f/1,8. Deocamdata sunt in faza in care descarc bateria smile.

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am si eu fix de 50 , 1,8 , foarte fain la portrete, imi place foarte mult sa ma joc cu profunzimea smile, reusestui astfel sa scoti in evidenta anumite subiecte, rupandu-le de fundal smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRank
Member
Din: San Enrique
Macuser din: 14.12.07

Eu am Canon 5d Mark II și am și votat ce trebuia mai sus. Nu sunt împotriva oricărei alte firme dar încep să cred ca Nikon users sunt cam ca windows users, simt mereu nevoia de a demonstra/explica că Nikon e mai cu moț decât Canon smile Acum logic că nu vorbesc despre majoritate, dar minoritatea aia extremistă e penibil de asemănătoare cu majoritatea windowzistă despre care știm cu toții câte ceva smile

Așa cum se spunea mai sus, camera e importantă dar mai importat e ce se află în spatele ei. Abia când anumite rezultate depinde de tehnica folosită se poate vorbi despre o cameră slabă sau care nu se ridică la înălțime dar cu siguranță există o cameră pentru fiecare exigență iar când vorbim de Canon și Nikon nu cred că fiecare dintre cele două nu poate satisface și cele mai exigente cereri. Așa că atunci când aud că x sau igrec a trecut de la Canon la Nikon sau invers doar pentru că ultimu’ model are un iso 256000 care este mai bun ca la opoziție mi se pare că citesc povești de grădiniță gen “mi-am luat bicicletă mai roz ca a ta” smile De câte ori am sfătuit pe cineva să cumpere o cameră foto, prima întrebare a fost: “La ce o vei folosi în primul rând? Dar în al doilea?”. Vă asigur că majoritatea din cei ce apelau la sfatul meu nu prea știau cum să răspundă la astfel de întrebări.

Vă urez happy shooting și modele pe fază wink

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca e sa fie vreo paralela, Macuserii ar trebui sa aiba cel putin Leica. Canonisti sau Nikonisti, suntem toti windozari smile.

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

tare fortate comparatiile astea.
si eu am un 5d2. sa fim seriosi, la viteza, in general si la autofocus in special, sta mult mai prost decat multe nikoane, chiar decat unele mult mai ieftine.
constructia plasticoasa e o rusine pt clasa asta. iar vizorul e… vai de capul lor, si fata de d300 de la nikon, nu mai vb fata de d700, d3, d4, nu mai vorbim de anticele f3 si f4.
dar, ce-i drept, l-au scos in 2008 la un pret bun (ieftin), pret care din pacate reflecta calitatea, strict ca si aparat de fotografiat.
senzorul e intr-o liga mult mai buna, din fericire, si faptul ca fost primul dslr care a cucerit piata amatorilor de video i-a creat o aura poate un pic exagerata.
la camerele entry/mid level diferentele intre marci sunt mult mai mici, ce-i drept. iar intre obiectivele accesibile, chiar nu ai mari alegeri de facut. sunt mult mai slabe si nu fac decat sa strice performantele senzorilor actuali, care au ajuns atat de departe fata de ce aveam acum nici 5 ani.
in fine, mi se pare stupid sa proclami canonul ca fiind apple si restul (nikon included) windows. (valabil si pt nikonistii care cred invers, ca sa nu fie cu suparare).
cele 2 mari sisteme sunt foarte comparabile ca si calitati si ca si dezvoltare. sony are mult de recuperat ca sistem, iar vechii competitori pentax si olympus… pa.
hai pa.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu am ales nikon in primul rând pentru d90, best buy dslr ever. In al doilea rând au o comunitate bine pusă la punct unde obții ușor sfaturi, întâlniri , workshopuri free pe site, etc. Iar D90 si pe flicker este cel mai folosit aparat, im japonia ani la rând a fost cel mai cumpărat smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRank
Member
Din: San Enrique
Macuser din: 14.12.07
ctzbz - 28 Mai 2012 09:13 PM

tare fortate comparatiile astea.
si eu am un 5d2. sa fim seriosi, la viteza, in general si la autofocus in special, sta mult mai prost decat multe nikoane, chiar decat unele mult mai ieftine.
constructia plasticoasa e o rusine pt clasa asta. iar vizorul e… vai de capul lor, si fata de d300 de la nikon, nu mai vb fata de d700, d3, d4, nu mai vorbim de anticele f3 si f4.
dar, ce-i drept, l-au scos in 2008 la un pret bun (ieftin), pret care din pacate reflecta calitatea, strict ca si aparat de fotografiat.
senzorul e intr-o liga mult mai buna, din fericire, si faptul ca fost primul dslr care a cucerit piata amatorilor de video i-a creat o aura poate un pic exagerata.
la camerele entry/mid level diferentele intre marci sunt mult mai mici, ce-i drept. iar intre obiectivele accesibile, chiar nu ai mari alegeri de facut. sunt mult mai slabe si nu fac decat sa strice performantele senzorilor actuali, care au ajuns atat de departe fata de ce aveam acum nici 5 ani.
in fine, mi se pare stupid sa proclami canonul ca fiind apple si restul (nikon included) windows. (valabil si pt nikonistii care cred invers, ca sa nu fie cu suparare).
cele 2 mari sisteme sunt foarte comparabile ca si calitati si ca si dezvoltare. sony are mult de recuperat ca sistem, iar vechii competitori pentax si olympus… pa.
hai pa.

Erau niște comparații plastice, poate greșite sau forțate dar tot plastice erau. Se pare că nu ai prins ideea. În altă ordine de idei, dacă tu ai cumpărat 5d mark II pentru viteză, atunci tind să cred că ai cumparat fără să îl fi atins înainte. Prima propoziție se referă și la “mi se pare stupid sa proclami canonul ca fiind apple si restul (nikon included) windows. (valabil si pt nikonistii care cred invers, ca sa nu fie cu suparare)”. Mai citiți și printre rânduri dragii mei că altfel o să facem analiză pe virgulă!

Hai pa.

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

Nikon vs Canon = Star Wars smile

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

Mereu am vrut sa aleg si eu Canon, dar nu am ales niciodata…am luat Nikon, sa fiu diferit de marea majoritate.

Acum, ca toti par sa treaca la Nikon (mid level), voi putea sa aleg si eu Canon, sa ma diferentiez de majoritate.

Astept doar sa iasa succesorul lui 60D, care sa tina piept D7000-ului. Sper ca nu vor renunta la rotita totusi. Cand va aparea un Canon cu minim 6fps, un senzor ca cel de pe D7000, ma fac Canonist.

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

7 din 13
7