de ce s-or încăpățâna unii să obțină rezultate profi cu aparatură entry level?!
sunt situații în care poți lucra cu orice fel de cameră și alte situații în are ai nevoie de “CEVA”!
adaptați-vă! este tot ce pot spune care dintr-un motiv anume nu pot avea o anume aparatură. gândiți-vă că pe vremea lui joe louis de făcea fotografie sportivă și nu erau camerele care sunt acum, ce fotografii!!!
dacă ați fi mai buni prieteni cu aparatele voastre, ce bine ar fi.
off:
curând voi scoate un album foto, iar imaginile sunt făcute cu un telefon! sunt impecabile dpdv tehnic, plus mesaj și expresivitate. le puteam face cu canon mark 3 ds sau pe film… nu aveam loc in bagaje pentru mai mulu de un telefon nenorocit…
așa cum am văzut expoziție făcută cu smena 8 simbol cred că se poate cu orice cameră.
încercați să nu mai fiți partizanii nici unei firme producătoare… voi veți pierde!
scuze de post, dar prea ați luat-o prost pri bălării…
Ai facut ce-a mai buna alegere
D5100 nu avea commander mode care in timp sigur iti va folosi.
Pentru tele nu stiu ce sa zic,nici eu nu am achizitionat inca obiectiv pentru asta.
70-300 nu are nicio legatura cu 80-200/2.8. Sunt in alta liga, fiecare…
Plus ca la diafragma maxim deschisa de 5.6 (fata de 2.8) ai cam pierdut deja doua trepte de diafragma pe care crezi ca le-ai castigat cu stabilizarea.
E drept, poate si preturile difera. Sigur.
Daca ai bani pentru 80-200 cu siguranta mai poti strange putin pentru 70-200
E aproape dublu ) nu e vb de diferenta intre cele 2, ci ca nu prea isi merita banii in cazul meu. Daca eram profesionist ar fi meritat si dublu. 8500 ron e un iMac )
Si decat sa iau 70-300 mai bine nu mai iau. As fi vrut 2.8. Ori iau cel mai bun, ori mai bine astept si ma descurc cu ce am
Oricum, multumesc pt sfaturi
Ar fi interesant un topic in care sa prezinte fiecare ce gear are, Nikon, Canon sau restul, body-uri, obiective etc
70-300 nu are nicio legatura cu 80-200/2.8. Sunt in alta liga, fiecare…
Plus ca la diafragma maxim deschisa de 5.6 (fata de 2.8) ai cam pierdut deja doua trepte de diafragma pe care crezi ca le-ai castigat cu stabilizarea.
E drept, poate si preturile difera. Sigur.
Si eu sunt de acord. Decat sa iau 70-300 mai bine ma multumesc cu un fix intre 1.4 si 2.8 si fac poze de la distanta mica, cand e posibil
Care alte obiective mai fac parte din liga lui 70-200VR, si care sa fie max 1000€?
80-200/2.8 generatia cu “pompa” pt zoom poate fi gasita second hand la 5-600 Euro. Pret excelent pt ce obiectiv e. Atentie, sa fie varianta 2.8D! AF 80-200/2.8D (ED).
Eu asa as face, de fapt am si luat asa ceva la 700 de dolari de pe ebay acum 3 ani, numai ca intre timp am trecut pe Canon si am luat-o de la inceput.
Canon are un 70-200/4L IS care e excelent, desi sunt profesionist m-am limitat la asta, pentru ca de fapt nu fac bani strict cu el, e mai mult pt familie,in cazul meu.
Cu 2.8 era aproape dublu. Daca nu-si scoate banii in 3-4 joburi mai serioase inseamna ca nu-l iau.
Stiu ca se zvonea ca vrea si Nikon sa scoata ceva similar, tocmai ca sa ofere acelasi lucru ca si Canon, care are multi adepti la 70-200/4L.
Dar asta deja e vrabia de pe gard.