4 din 4
4
Sondaj
Nikon D5100 sau Canon 600D?
Nikon D5100 14
Canon 600D 8
Vreau sa vad rezultatele 16
Total voturi: 38
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Nikon D5100 vs Canon 600D
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 24.12.10

Exact ! Ma documentam despre acelea pe care le-am enumerat mai sus, si am ajuns la ‘‘concluzia’’ ca tokina 11-16 f/2.8 este mai bun prin faptul ca este 2.8 constant, nu are asa multe aberatii cromatice, e mai sharp decat celelate pe la colturi, focus forate rapid si parca este din metal? Constructia este din metal sau nu?

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

Am luat odata un Sigma 12-24 pe care sa-l folosesc pe EOS5D MkII. Reviewurile pe net erau BESTIALE (in sensul bun, mai precis).
Desi luat nou nout, obiectivul nu a facut NICIO IMAGINE CLARA! (desi la focala asta nu mai e problema nici de focus, fiindca ai infinitul imediat dupa un metru, nici de blur de miscare (timpii de expunere pot fi proportionali mai mici, odata cu focala). Inchei paranteza.
In fine, dupa doua zile l-am dus inapoi la f64 si am cumparat in schimb un 17-40L, de data asta Canon, care functioneaza perfect, la fel ca toate otica “L” de la Canon, cel putin cea pe care o am.
De aceea spun din nou, oricui mai are chef sa auda:
Lasati reviewurile de pe net, alea se fac cu obiective pe care producatorul sau dealerul le controleaza, INAINTE sa ajunga pe mana testerilor.
Din pacate, dupa aia controlul calitatii e prea indulgent, loturile de sticla difera mult, explozia cererii de DSLRuri a facut ca fabricantii sa nu mai astepte sticla “sa imbatraneasca” arunca tot pe raft si apoi prefera sa le ia inapoi.
Doar pe cele care au fost verificate de un ochi mai atent. Restul se cumpara oricum.

De aceea e bine sa faceti propriile teste inainte de a scoate banul din buzunar.
Atat.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Tocmai din acest motiv as dori parerea unei persoane care il detine smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 24.12.10

Daca as putea sa dau ‘‘thumbs up’’ sau ‘‘like’’ as da :D

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07
boboc - 27 Septembrie 2011 06:08 PM

Tocmai din acest motiv as dori parerea unei persoane care il detine smile

Degeaba il detine, daca nu ti-l vinde tie.
El o sa poate spune doar parerea despre exemplarul lui.
Exemplarul tau testeaza-l de unde vrei sa-l cumperi!

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Probabil ca o sa-mi iau si eu un D5100, dar am ramas surprins de D3200; ma asteptam sa stea mai prost la capitolul zgomot la ISO mare (senzor un pic mai mic, insa mai inghesuit, avand 24 MP).
Aici e o comparatie intre D5100 (stanga) si D3200 (dreapta), la ISO 6400.

[ Modificat: 21 Mai 2012 06:34 AM de Administrator ]

4 din 4
4