Am luat odata un Sigma 12-24 pe care sa-l folosesc pe EOS5D MkII. Reviewurile pe net erau BESTIALE (in sensul bun, mai precis).
Desi luat nou nout, obiectivul nu a facut NICIO IMAGINE CLARA! (desi la focala asta nu mai e problema nici de focus, fiindca ai infinitul imediat dupa un metru, nici de blur de miscare (timpii de expunere pot fi proportionali mai mici, odata cu focala). Inchei paranteza.
In fine, dupa doua zile l-am dus inapoi la f64 si am cumparat in schimb un 17-40L, de data asta Canon, care functioneaza perfect, la fel ca toate otica “L” de la Canon, cel putin cea pe care o am.
De aceea spun din nou, oricui mai are chef sa auda:
Lasati reviewurile de pe net, alea se fac cu obiective pe care producatorul sau dealerul le controleaza, INAINTE sa ajunga pe mana testerilor.
Din pacate, dupa aia controlul calitatii e prea indulgent, loturile de sticla difera mult, explozia cererii de DSLRuri a facut ca fabricantii sa nu mai astepte sticla “sa imbatraneasca” arunca tot pe raft si apoi prefera sa le ia inapoi.
Doar pe cele care au fost verificate de un ochi mai atent. Restul se cumpara oricum.
De aceea e bine sa faceti propriile teste inainte de a scoate banul din buzunar.
Atat.