Ce programe de grafică vectorială și de pictură digitală recomandați pentru iPad
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Sara bună,

Dacă totu’ decurge conform planului, mâine-mi poposește-n prag omu’ de la fima de curierat cu iPadu’.

Întrebare:

Ca program de grafică vectorială, pe care-l recomandați dintre iDraw, iDesigner, Inkpad sau TouchDraw?

Ca program de pictură digitală, pe care-l recomandați dintre: ArtRage, Brushes, Procreate sau Sketchbook?

Deși mai puțin important, întreb și ce program de editare de imagini recomandați?

Bineînțeles că de preferat ar fi răspunsuri de la oameni care au habar de domeniul profesional, și au folosit programul pe care-l recomandă, ca să-l poată evalua cât mai bine comparat cu programele profesionale de pe desktop.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.08.09

Inkpad
Schetchbook Pro
Photogene

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Cum stă inkpad-u’ cu transparența în degradeuri? Poate?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

finalitatea muncii tale se reduce la prezentarea pe tabletă?
că sună ciudat alăturarea asta, de iPad cu transparența degradeurilor într-o aplicatie vectorială...
smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Bineînțeles că nu. Sigur m-ai înțeles greșit—uită-te la imaginea atașată, ca să înțelegi la ce mă refer.

(Am întrebat chestia asta specifică și pentru ca să-mi dau seama cât de bine se pricepe cel care mi-a recomandat inkpad-ul).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Încă o întrebare pentru Răzvan (sau cine știe să răspundă):

Pot în Photogene să adaug canal alpha unei imagini?
Pot să maschez și să elimin partea mascată, în așa fel încât să rămână transparență?
Pot ulterior să salvez rezultatu’ ca .png (sau alt format ce suportă canalul alpha), sau să copii imagine, apoi s-o inserez în alt program (inkpad, Sketchbook sau altele de genu’)?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile
pentru ce vrei tu sa faci, tableta e prea soft…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Prea mică poate, prea soft nu cred cheese

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Bun, deci Răzvan nu m-a prea convins, și cum nimeni altcineva nu-și mai împărtășește din experiență... sunt pe cont propriu—o s-o iau pe încercate shock

Probabil o să revin cu păreri peste ceva vreme LOL

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.08.09

Programele recomandate le folosesc pentru lucrari si retusuri de mica avergura. De obicei “produsele” finale fie intra intr-o prezentare keynote, fie sunt trimise pe e-mail. Ele sunt la nivelul ... programelor (utilitare) gratuite de pe mac.
Ti-am recomandat ce utilizez eu, programe de care sunt multumit. De exemplu, pe mac, pentru ceva mai sofisticat folosesc pentru editare de imagini Pixelmator.
Tableta nici pe departe (deocamadata) nu poate fi un instrument profi. Pana la urma e doar un gadget…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Bineînțeles că nu mă așteptam la rivalitate cu Illustratorul sau Photoshopu’, dar totuși strict la chestiile fundamentale (cum ziceam de degradeuri cu transparență), ca să  nu mă simt foarte limitat în ce pot face cu ele, mă aștept. (Și există). Iar dacă tot vorbeam de Illustrator, am dat și peste programe vectoriale care au o chestie sau două pe care “barosanu’” nici acum, la versiunea CS5, nu le are.  grin

Asta îmi dă speranță că treaba cu “deocamdată” e numai deocamdată smile

Oricum, mai las un timp să treacă până-mi fac o părere despre situația cu programele astea, și promit că o să vin cu niște mini-recenzii la programele pe care le-am descărcat.

Ne auzim