Autocolant mare
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 12.10.05

M-am plimbat un pic pe tot subforumul D&P inainte de a pune niste intrebari de neinitiata in ale DTP-ului.
Niste prieteni de-ai mei au o pizzerie, vor un autocolant cu logo-ul firmei (eventual si poza) de aproximativ 2x2 mp. Ei ar dori sa nu apeleze la graficienii tipografiei si doar sa printeze la ei. In ce format trebuie dus fisierul? Am vazut ca sunt mai multe solutii, PDF, CMYK, AI. Pentru dimensiune asta care ar fi cel mai potrivit? Clar imi e ca trebuie sa fie o imagine/scris in format vectorial. Ei sunt in Austria, deci cred ca in principiu tipografiile de aici nu fac nazuri ca vrem un format si nu altul. Pentru cineva care n-a pus mana pe Illustrator si numai Photoshop, adica io smile, e greu sa ii ajute cu un scris vectorial?

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Illustrator, Freehand sau Corel. Salvat PDF fara nici o compresie. Photoshop e inutil la dimensiunile astea. Daca ai facut Photoshop, atunci Illustrator. Daca stapinesti Path-urile din Photoshop, nu-i greu de loc. Daca nu, nu.
BTW, CMYK nu are nici o legatura cu PDF. CMYK e un spatiu de culoare, PDF e un format de fisier, ca AI. Problema e ce are tipografia. Si felul in care predai obiectul. La tipar digital: RGB. La tipografie: CMYK.
Un logo (poza, adica Photoshop) de 2 m/2 m are 1,5 Giga. Cred ca e clar, nu?
Deci: vectorial. Si iar (ma repet) Illustrator, Freehand sau Corel.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

daca e autocolant de exterior (pus afara in bataia vintului/soarelui/etc.) nu e nevoie de cine stie ce rezolutie. (din 2 cauze: masinaria de imprimat si materialul pe care se imprima)
in RO sint producatori care cer jpg sau tif, cmyk, scara 1:10 la 300 dpi sau, daca layout-ul e mai pretentios se poate merge la 1:1 la 100 dpi (ça veut dire cam 200 mega in photoshop) => ftp sau cd catre producator. In unele cazuri, depinzind de cit de aerisit e layout-ul sau daca sint zone mari cu aceeasi culoare se poate ca jpeg sa meraga si pe mail…. ATENTIE, chiar daca layout-ul este o sigla (vectoriala) ei tot TIF sau JPG cer!

daca vorbim de autocolant de interior (banner-up, autocolant de fereastra,etc) e putin mai pretentios pt ca se tipareste la o rezolutie mai buna…

in mod normal o tipografie care se respecta are site iar acolo are o pagina cu “specificatii tehnice pt livrarea fisierelor”
ca si exemplu: http://www.hecht.be, pe pagina EN, la produse/interior POS sau oricare altele vei vedea cerintele…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 12.10.05

Multumesc de informatii.
E vorba de un autocolant de fereastra.

‹‹ need H E L P!!! tabel in quark5      iWeb ››