Monitor 19” Compaq S900
Digital, tine 1600x1200 fara probleme (eu l-am folosit in 1280x960/90Hz)
Are doar intrare VGA
Produs in Octombrie 1998, din Noiembrie 1999 folosit de mine 8 ore/zi la servici si de 2 ani de zile acasa (s-a casat si l-am cuparat cu 1USD)
Acum 2 luni de zile a inceput sa se miste imaginea pe el ca si cum era un mobil alaturi.
L-am dat unui electronist care a rezolvat aceasta problema a miscarii imaginii (schimbat condensatorii invechiti) dar a umblat la niste reglaje si ca rezultat imaginea este defocusata si luminozitatea prea mare. Electronistul s-a dat la fund si eu nu mai stiu altul.
Precis un electronist bun il poate repara foarte usor dar eu NU il mai car pe scari in sus si in jos.
Este al cui da reply in acest thread ca il vrea si vine sa il ia.
Daca persoana care a dat reply nu vine sa il ia de la mine in o saptamana (sunt din Bucuresti, stau la etajul 3 si nu am lift), devine din nou disponibil.
ce pacat..taicameu e electronist…si stiu si sa iti spun cum sa il faci..daca eram de acolo urcam eu dupa el…oricum daca vrei sa il faci tu..il desfaci..cauti traful de linii…cea mai mare piesa de pe placa lui..si acolo are 2 potentiometre…unu g2(lumina)..si celalalt focalizarea…..invarti de ele pana iti convine..cu o surubelnita….
Nope - eu mi-am impus o linie superioara a tensiunilor pe langa care pun mana si 220v este tensiunea maxima, 12v fiind cea preferata. NU umblu intr-un CRT deschis, daca nu il vrea nimeni in 2 saptamani platesc omul de serviciu sa-l ia si sa-l arunce.
plesu - multumesc mult pt. sfat.
Uite, poate se incumeta cineva sa faca ce a recomandat plesu. Pare simplu.
Mda… socrul meu (electronist de-o viata) zice ca e dus trafu’ de linii. G2-ul (accelerarea) nu mai lucreaza deloc si de-aici si pierderea focusarii. Oricum, i l-am dat sa-l duca la el si, daca se iveste un traf, bine, daca nu, nu. Multumesc Sergiule, prietenu’ ala al tau, electronistu’, stia el de ce s-a dat la fund
Si-acu’ se vede bine. Problema e ca defocusarea aia apare numai in mijlocul ecranului. De fapt, se vede bine numai pe margini. Daca iei o fereastra cu vre-un mesaj, de exemplu si-o duci pe marginea ecranului citesti ce zice acolo. Daca duci fereastra in mijlocul ecranului se vede blurat. Daca tin contrastul la jumatate, se vede cat de cat bine. Oricum, dupa cum ziceam, i l-am dat lui socra-miu si o sa i-l duc si pe cel vechi al meu, poate reuseste sa-i scoata traful si sa-l puna in cel al lui Sergiu. Daca s-or potrivi (zice meseriasu’ )