Dragi macuseri,
Vă rog un sfat: astăzi am observat că al meu bătrân PB G4 a căpătat niște apucături ”dubioase”: La redare, în background aud niște…pocnituri, ca să le descriu cât mai puțin plastic. Zgomotele sunt repetitive, accentuate odată cu creșterea în volum. Menționez că n-am avut până acum problema asta și folosesc powerbook-ul ca și media player într-un digital dj system de aproape 2 ani. Este important să găsesc soluția problemei deoarece am nevoie de mașinăria asta cât de cât funcțională, pe partea audio, cel puțin, weekendul ăsta, când trebuie să ”mențină atmosfera” într-un club cu vreo 250-300 persoane.
Setup-ul este următorul:
PB G4 HR-DL, 1.67 Ghz / 2 GB DDR 2/ 250 GB ATA
Folosesc Leopard up-to-date cu iTunes 10.3.1
Problema se manifestă atât pe placa integrată cât și cu o M-Audio Torq Connectiv și un Serato SL3.
Problema se manifestă și cu software-ul DDJ pe care-l folosesc în mod obișnuit, pe configurația asta, fără necazuri până acum: Torq 2, Traktor 3 Pro, Scratch.
Pocniturile astea nesuferite se manifestă indiferent de formatul audio redat, de la mp3 CBR/VBR la m4a, Apple Lossless, aac.
Am încercat să modific sampling rate-ul plăcii interne de la 44.1 Khz la 48Khz - no avail. 
Pentru plăcile externe, am încercat același lucru - no avail.
Nu rulez nicio altă aplicație consumatoare de resurse în background, Spotlight-ul nu indexează, Software Update-ul nu descarcă update-uri, mă rog, nimic ce ar putea ”fura” cicluri de CPU.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice opinie.