iTunes - zgomot în fundal la playback
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti, Sectorul 6
Macuser din: 14.04.09

Dragi macuseri,

Vă rog un sfat: astăzi am observat că al meu bătrân PB G4 a căpătat niște apucături ”dubioase”: La redare, în background aud niște…pocnituri, ca să le descriu cât mai puțin plastic. Zgomotele sunt repetitive, accentuate odată cu creșterea în volum. Menționez că n-am avut până acum problema asta și folosesc powerbook-ul ca și media player într-un digital dj system de aproape 2 ani. Este important să găsesc soluția problemei deoarece am nevoie de mașinăria asta cât de cât funcțională, pe partea audio, cel puțin, weekendul ăsta, când trebuie să ”mențină atmosfera” într-un club cu vreo 250-300 persoane.

Setup-ul este următorul:
PB G4 HR-DL, 1.67 Ghz / 2 GB DDR 2/ 250 GB ATA
Folosesc Leopard up-to-date cu iTunes 10.3.1
Problema se manifestă atât pe placa integrată cât și cu o M-Audio Torq Connectiv și un Serato SL3.
Problema se manifestă și cu software-ul DDJ pe care-l folosesc în mod obișnuit, pe configurația asta, fără necazuri până acum: Torq 2, Traktor 3 Pro, Scratch.

Pocniturile astea nesuferite se manifestă indiferent de formatul audio redat, de la mp3 CBR/VBR la m4a, Apple Lossless, aac.
Am încercat să modific sampling rate-ul plăcii interne de la 44.1 Khz la 48Khz - no avail.
Pentru plăcile externe, am încercat același lucru - no avail.

Nu rulez nicio altă aplicație consumatoare de resurse în background, Spotlight-ul nu indexează, Software Update-ul nu descarcă update-uri, mă rog, nimic ce ar putea ”fura” cicluri de CPU.

Vă mulțumesc anticipat pentru orice opinie.

Semnătură 

1 x MB Pro 13 2011 (i5 2.3, 8GB DDR3, SSD+HDD Optibay)
1 x MB Pro 13 2015 (i5 2.7, 16GB DDR3, 1TB PCIe SSD)
1 x iMac 2014 27” (i7, 16 GB DDR, 1 TB HDD)
1 x iPhone 6S 16 GB.
1 x Apple TV 3rd Gen
1 x Apple TV 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Incearca sa reinstalezi Leopard… Zgomotul pe care l-ai descris se aude si in alte aplicatii care au sunet?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Poate cineva o sa rade de ceea ce scriu, insa am trecut si eu prin aceste neplaceri cu ceva ani in urma. La mine se auzea miscarea capetelor HDD in sistemul audio. Foloseam PC cu Windows atunci. Am rezolvat prin intoarcerea la 180 grade a cate unui stecher in priza. Incearca sa intorci stecherul mixerului, sau lega masa computerului la masa mixerului, chestii din astea. Cred ca nu ai impamantarea legata la prize in locatia unde auzi acel zgomot. Daca e asa, inseamna ca auzi “poc” si cand aprinzi sau stingi lumina in incapere. oricum, puterea e obligatoriu sa o legi la pamant. Nu ai tevi de calorifer sau de apa pe acolo, ca te poti lega de ele?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti, Sectorul 6
Macuser din: 14.04.09

@Mircea Mihai - nu, zgomotele respective se aud doar în aplicații ce redau fișiere audio stocate local. În browser, spre exemplu - nicio problemă (Safari, TenFourFox, Firefox)
@soro2000 - Problema nu apare de la împământare sau lipsa acesteia - zgomotele alea se manifestă și când laptop-ul este pe baterie, cu căștile băgate în jack-ul audio de pe placa integrată sau în ieșirea de căști de pe Torq Connectiv (instalată pasiv, fără adaptorul de 9V).

Semnătură 

1 x MB Pro 13 2011 (i5 2.3, 8GB DDR3, SSD+HDD Optibay)
1 x MB Pro 13 2015 (i5 2.7, 16GB DDR3, 1TB PCIe SSD)
1 x iMac 2014 27” (i7, 16 GB DDR, 1 TB HDD)
1 x iPhone 6S 16 GB.
1 x Apple TV 3rd Gen
1 x Apple TV 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Ok, atunci pune pe “mute” toate intrarile audio din soft (line in, aux in, mic, etc.)