Media servere: de la Mac la televizor
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am pus un articol in Wiki despre mediaservere software; poate le e util si altora.

Sugestii?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.10.05

Incearca si o!play de la asus. Nu l-am incercat cu poze, dar pe filme merge excelent

Semnătură 

In a world without walls and fences - who needs windows and gates?!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ăsta nu-i hardware? Eu vorbeam de media servere software.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07

Boxee? Softul, nu cutia.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu am sapat foarte temeinic in Boxee, dar poate trimite wireless filme/poze la TV? Din ce am vazut, vrea doar conexiune cu fire.

Am mai incercat si VLC streaming, dar nu m-am prins daca poate TV-ul sa-l vada.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Eu am un appletv generatia anterioara, pe care tin si OS-ul original si boxee. Si mai am si un HDX1000 (un fel de Pop Corn Hour) in alta camera.
Vad (wireless) orice film din retea, in principal de pe un NAS. Appletv (chiar prin boxee) din pacate nu prea se descurca cu mkv-uri sau alte formate la 1080, HDX are o interfata mult mai proasta, dar vede brici orice, cu sunet DTS, orice.
Nu mi-e prea clara intrebarea ta. Daca tii boxee pe laptop si il conectezi prin iesirea video, atunci da, iti face streaming din retea.
Daca intrebarea era pt ceva asemanator airplay, adica calculatorul il tii langa fotoliu si transmiti wireless la TV-ul de pe masa… asta nu cred, desi poate e posibil.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai daca leg Macul la TV (Mini Display la HDMI) nu mai am nevoie de alte softuri: MPlayerX, VLC, Movist vad orice film, telecomanda Macului functioneaza cu ele.

Eu ma refeream la media servere (streamere) care sa trimita (wireless) media catre TV. Dorintele mele fiind sa pot incarca subtitrare externa (ceea ce Twonky poate) si sa vada corect biblioteca Aperture (ceea ce Playback poate).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
altero - 04 Septembrie 2011 09:22 AM

Pai daca leg Macul la TV (Mini Display la HDMI) nu mai am nevoie de alte softuri: MPlayerX, VLC, Movist vad orice film, telecomanda Macului functioneaza cu ele.

Eu ma refeream la media servere (streamere) care sa trimita (wireless) media catre TV. Dorintele mele fiind sa pot incarca subtitrare externa (ceea ce Twonky poate) si sa vada corect biblioteca Aperture (ceea ce Playback poate).

Aha, acum e clar.
Eu prefer sa am un appletv conectat la televizor.
In felul asta fac airplay de pe ce iOS device, sa puna muzica orice prieten venit in vozota cu propriul laptop sau iPhone, etc.
O suta si ceva de euro (vechi, pe ebay, sau modelul nou, de pe amazon) e un pret decent, zic eu.

Dar tine-ne la curent cu ce (mai) descoperi, poate sunt si solutii chiar mai ok.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

... prieten venit in vizita, ca in “vozota” nu vine nimeni wink
scuze.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Maramu'
Macuser din: 08.01.08

Eu folosesc iSedora cu un Philips seria 9000 si e ok! M-a facut sa renunt la Medialink.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, ma jucasem si cu iSedora, dar uite ca nu mai stiu ce de l-am scos din ecuatie.

Nu e rau, dar nici mai bun decat celelalte doua (la un loc): nu vede subtitrari externe, iar la poze nu pot selecta biblioteca Aperture, doar tot folderul Pictures; dupa care vede binisor albumele, dar nu toate pozele din ele.
Iar daca bifes transcoding, in afara ca haleste procesoare pe paine (ceea ce e firesc), tot nu vede ce-i dau.

O sa ma mai joc cu el, in special ca sa vad daca echipa tehnica chiar raspunde in 24 de ore la solicitari.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Maramu'
Macuser din: 08.01.08

La subtitrare,daca o pun in acelasi folder cu filmul, ii dau acelasi nume si bifez in preferences “always show subtitles if only 1 available” mie mi-o arata

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da? Ciudat (si pacat), la mine nu vrea, nici cu, nici fara Perian.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

sub sau srt?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

srt; pe care Twonky le vede bine-merci.