Întrebare: color correction în FCPX
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Se dă următoarea situație: o filmare în care luminozitatea fluctuează de la secundă la secundă aproape (exemplu: cam cum ar ieși soarele din nori, din nou nori, din nou soare, etc…), unele scene sunt foarte luminoase, altele sunt prea închise.

Problema: cum fac să dau filmării o luminozitate cât de cât uniformă fără să tai filmul în bucăți? Filtrul “broadcast safe” nu mă ajută nicicum; match color sau corectarea manuală nu merg… (dacă cresc shadows sau highlights în Exposure, de exemplu, afectează secvența în mod global, iar dacă tai filmarea în bucăți va avea un aspect nenatural oricum).

Aveți idei? Mulțam anticipat!

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

În alte editoare îmi amintesc că era ceva de genul ... key frames sau key time ... oricum ideea e că se putea adăuga un efect (sau orice altceva) fără să tai, venea ca layer și îi spuneai unde să intre și unde să iasă. Hmmm a trecut ceva vreme de când nici măcar n-am mai stat lîngă un editor… Și avem un studio de editare la firmă cu 2 MacPro și 2 FCP. Shame on me :|

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Nu stiu cum e in Final Cut dar in Adobe Premiere adaugi efectul video (ex: Brightness & Contrast) apoi adaugi keyframes in timeline si modifici procentul dupa gust.
Am atasat si cateva imagini.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Mersi pentru idei. O să încerc să văd ce se poate face - nu prea mare lucru, cred… (fragment din video)

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

Ouch !!! Cine a filmat a facut buba rău, se juca la diafragmă între auto și manual… Din păcate nici cu plug in uri pro nu cred că mai poți să repari, când ajune în supraexpunere, e ars tot la alb.

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
CANARIS - 20 Septembrie 2011 04:10 PM

Mersi pentru idei. O să încerc să văd ce se poate face - nu prea mare lucru, cred… (fragment din video)

Singura ta sansa este sa cauti un plugin pentru FC.. altfel nu stiu cum ai putea sa dregi mizeria aia.
Sincer ar trebui linsat “operatorul” ..

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.04.11
CANARIS - 20 Septembrie 2011 04:10 PM

ehe.. Pera si Andreea.

‹‹ you tube [downloader]?!      blu ray pe mac ››