Imi cer scuze ca postez aici mesajul acesta dar sincer nu stiam unde sa il il pun… So here goes…
Tocmai am intrat in posesia unui iMac G3 @ 266 MHz. As avea nevoie de urmatoarele:
1. Apple keyboard si mouse pe usb pentru el. Am unele de pc dar as vrea sa il fac sa arate bine cu ceva original de la Apple.
2. Un hdd mai mare decat cel de 6 GB pe care il are el si pe care l-am cam ocupat dupa trecerea de la OS 9.2.2 la OSX 10.3.9
3. Un SO-DIMM SDR de 256, eventual il donez pe cel de 128 din el…
4. Carcasa iMac Tray Loading, asta a mea are un capac lipsa si e crapata…
Ofer la schimb eventual:
1. Monitor CRT de 21” Compaq care m-a servit pe unul din PC-uri pana cand am luat un lcd sh…
2. Daca mai exista niscaiva pasionati de BeOS, ofer versiunile acestuia de PPC si Intel plus colectia mea de soft pentru el (adica vreo cateva dvd-uri…)
Daca poate cineva sa ma ajute, numarul meu de telefon este: 0745.784.782 sau dati un mail la .
PS: imi cer scuze daca am cauzat neplaceri prin postarea mesajului la categoria asta…
PPS: pot face rost eventual si de alte componente pe care sa le ofer la schimb, dar majoritatea sunt de PC momentan, eu avand in posesie doar PC-uri pana ieri…
Carcasa a avut psergiu, acum e pe la gothy… poate rezolvi ceva! Daca nu, stai cu ochii pe forum, mai pica.
Hdd merge pus de PC. Nu este nici o diferenta intre hdd de mac si hdd de pc.
SODIMM ma indoiesc ca o sa gasesti si oricum nu prea are rost. La acel iMac se preteaza doar OS9.2.2, care zburda pe 128Ram. Poti incerca pe el si un Panther/Tiger cu hack - dar se misca ... greuuu.
Taste si mous merg pe usb de PC (oricum cele de iMacG3 266 nu au fost prea reusite… mousul a fost rateu total).
SUCCES!
OMG! BeOS! Ce variante ai, Dano sau una din versiunile publice? Păcat că varianta PPC nu merge şi pe G4, ar fi fost distractiv să mă mai joc cu el. Am fost fan BeOS multă vreme (şi într-un fel încă mai sunt, deşi am renunţat la a-l mai rula de ceva timp, după nişte experienţe nesatisfăcătoare cu Zeta).
Am cam toate variantele care s-au gasit… 4.5, 5.0, 5.0.1, 5.0.3 PE, 5.0.3 PRO, Dan0, PhOS, MAX, Zeta de la Neo la 1.2.1…
Daca esti interesat, da un mail sau un tel… am postat deja si nr, si adresa…
SO-DIMM-uri de 265 sunt cele PC66 si PC100 de laptop - majoritatea de la laptop-urile PII si P3 merg - cel mai bine pe incercate.
Un 266Mhz accepta 2 SoDIMM-uri de 256 pt un total de 512Mb
HDD accepta maxim de 120Gb (Bios-ul e limitat la 128Gb maxim), Prima partitie cu sistemul de operare trebuie sa aiba 8Gb sau mai putin.
10.4 se poate instala prin bagarea HDD-ului intr-o cutie firewire si instalarea pe un alt mac (cu G3 sau G4)
Merge perfect pe un iMac G3 daca dizablezi Spotlight si Dashboard-ul.
Din cate am vazut din specificatiile celor de la Apple, am in el un singur slot de memorie… Si sincer sa fiu, nici eu nu l-am vazut pe al doilea… Am deja pus pe el OSX 10.3.9, dar am doar 160 MB Ram, cica 32 on board si un modul de 128… Nu stiu unde ar putea fii al doilea slot de memorie ca sa mor daca l-am vazut pe undeva… daca exista intr-adevar si e ascuns pe undeva, no problem ca ii mai pun eu inca un modul de 128 si sunt fericit… Daca nu, tot caut un modul de 256…
Carcasa a avut psergiu, acum e pe la gothy… poate rezolvi ceva! Daca nu, stai cu ochii pe forum, mai pica.
Hdd merge pus de PC. Nu este nici o diferenta intre hdd de mac si hdd de pc.
SODIMM ma indoiesc ca o sa gasesti si oricum nu prea are rost. La acel iMac se preteaza doar OS9.2.2, care zburda pe 128Ram. Poti incerca pe el si un Panther/Tiger cu hack - dar se misca ... greuuu.
Taste si mous merg pe usb de PC (oricum cele de iMacG3 266 nu au fost prea reusite… mousul a fost rateu total).
SUCCES!
De acord, mai puțin treaba cu mouse-ul. Nu, nu e adevărat. eu folosesc încă DOI mauși ai acelei generații, au OPT ani, și refuză să se strice. Vreau să iau maus nou pt acele mac-uri producție 1998-1999 și NU SE STRICĂ. după OPT ANI. INCREDIBIL. Nu le am acasă mac-urile alea, unul e la facultate, altul la o doamnă care îmi mai culege texte vechi, contra cost, și acei mauși nu se strică. De unde ai tras concluzia că generația aia de mauși e proastă? nu e adevărat. sînt beton armat…
Moușii rotunzi de la iMac-urile G3 de început - numiții puck-mouse - nu sunt proști d.p.d.v. tehnic ci d.p.d.v. ergonomic. Fiind rotunzi dacă nu te uiți la el sau nu ești atent nu îl apuci cu “sus-ul” în sus și se mișcă cursorul aiurea. De asemenea cei care preferă să țină mouse-ul intre degetul mare și cel mic/milociu (în loc să sprijine palma de el) au surpriza să il apuce prost aproape de fiecare dată. De asemenea cei care sprijină podul palmei de mouse, dacă au mâinile mari, nu prea au cum sa îl țină. Dar la toate damele & copii le place acest mouse
Moușii rotunzi de la iMac-urile G3 de început - numiții puck-mouse - nu sunt proști d.p.d.v. tehnic ci d.p.d.v. ergonomic. Fiind rotunzi dacă nu te uiți la el sau nu ești atent nu îl apuci cu “sus-ul” în sus și se mișcă cursorul aiurea. De asemenea cei care preferă să țină mouse-ul intre degetul mare și cel mic/milociu (în loc să sprijine palma de el) au surpriza să il apuce prost aproape de fiecare dată. De asemenea cei care sprijină podul palmei de mouse, dacă au mâinile mari, nu prea au cum sa îl țină. Dar la toate damele & copii le place acest mouse
Eu nu sînt damă, nici chiar de companie, dar maușii ăștia au fost deosebit de bine făcuți. Mă rog, ergonomici? Nu mi se par incomozi și, dacă te înveți cu el, chiar îți place.