1 din 3
1
Invitatie la boicot
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 07.01.06

OMV dicteaza: Tariful gazelor naturale creste incepand cu 11 Noiembrie

In urma unui santaj, OMV a determinat scumpirea pretului la gazele naturale.

In prezent pretul a 1000 metri cubi de gaz costa 330 RON.

Incepand cu 11 Noiembrie OMV va scoate din buzunarul nostru 410 RON pentru aceiasi 1000 metri cubi de gaz.

Scumpirea, acceptata de Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) , este rezultatul santajului OMV / Petrom.

Pretul pe plan mondial la gaze naturale nu a crescut si nici moneda nationala nu a suferit o devalorizare excesiva.

De ce scumpeste OMV / Petrom pretul gazelor?

Petrom are un singur motiv.

Pentru ca poate.

Petrom, care furnizeaza 40% din consumul de gaze naturale din tara a amenintat ANRGN ca in cazul in care nu i se accepta solicitarea va inceta sa mai furnizeze gaz in Romania.

Gazul pe care OMV / Petrom il vinde in tara nu este de import, ci este extras chiar de pe teritoriul national al Romaniei.

OMV / Petrom a mai solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare, de aceasta data insa “neoficial” , sa practice tarife diferentiate intre consumatorii casnici si cei industriali. Aceasta insemna insa ca marirea pretului pentru consumatorii casnici sa fie suportata de consumatorii industriali. Lucru care ar fi condus in mod indirect la acelasi rezultat. Cresterea preturilor de productie pentru consumatorii industriali inseamna cresterea si mai accentuata a preturilor la bunurile de larg consum, avand drept rezultat tot afectarea consumatorului casnic prin scumpiri indirecte.

In schimb, OMV / Petrom reduce preturile la benzina si motorina cu doar 0,07 RON pentru un litru!

Din generozitate? Nu prea.

“Masura de reducere a preturilor practicate de Petrom vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale , adaptata conditiilor de piata din Romania”

Consumatorul roman, fie casnic, fie industrial, nu isi poate alege furnizorul de gaze. Iarna aceasta vom plati 410 RON in loc de 330 RON pentru 1000 metrii cubi de gaz. Nu avem posibilitatea de a refuza sa le cumparam gazul.

Intr-o asemenea situatie, este lesne de anticipat cresterea preturilor la bunurile de consum. 

In cazul in care alegem sa nu asistam pasivi in timp ce ne vor baga cat mai adanc mainele in buzunare, ce am putea face?

Sa le refuzam nimicul de 0,07 RON pentru un litru de benizna sau motorina pe care ni-l arunca inapoi dupa ce ne scot din buzunare 80 de RON in plus pentru fiecare 1000 de metri cubi de gaze.

Ceea ce castiga prin scumpirea gazelor naturale pot pierde din incasarile de la benzinarii. Putem determina OMV / Petrom   sa resimta, alaturi de noi, in incasari, cresterea facturii de gaze.

Concret:

1. Timp de 5 luni de zile, pe perioada iernii: Noiembrie si Decembrie 2006, Ianuarie, Februarie si Martie 2007 sa evitam sa cumparam produse OMV / Petrom / PetrOMV. Nici benzina, nici motorina, nici alte produse.

2. Sa transmitem tuturor prietenilor si cunostintelor acest mesaj.

3. Sa inventam noi modalitati de a informa cu privire la boicotarea OMV / Petrom: tiparirea si distribuirea de fluturasi, tiparirea si afisarea in locuri publice special amenajate de afise, autocolante, grafitti, discutarea cu prietenii, colegii, cunoscutii carora nu le-am putut trimite mesajul prin e-mail, etc.

Obiectivele urmarite prin aceasta campanie sunt:

1. Informarea cetatenilor Romaniei cu privire la aceasta nedreptate care ingreuneaza viata zilnica a tuturor cetatenilor Romaniei, mai ales pe timpul iernii.

2. Constientizarea cetatenilor cu privire la puterea pe care o au de a actiona impotriva nedreptatilor de acest fel; cu minimum de efort. Fara greve, fara manifestari ample de strada!

3. Transmiterea unui avertisment catre toate companiile nationale sau multinationale, precum si catre autoritatile publice nationale si locale ca cetatenii Romaniei nu mai sunt dispusi sa asiste pasivi atunci cand li se scot mai multi bani din buzunare fara nici o justificare.

4. Prevenirea repetarii unor initiative similare celei a OMV/Petrom. 

P.S. Sper ca prin omiterea din titlul topic-ului a numelor de companii si prin insasi natura disctutiei nu se va clasifica acest post ca o reclama.

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Din cate stiam eu pretul la noi e sub cel UE si cum de la 1 ian, va fi relativ ilegal asta, trebuie aduse la acelasi nivel. (Libera circulatie a merfurilor si serviciilor blabla) De fapt presiunea vine din EU si OMV profita.

Deci ca solidar ce sunt si spirit revolutionar, timp de 3 luni eu ma voi spala numai cu apa rece, voi inchide si incalzirea de la centrala chiar si dupa aparitia tzurtzurilor in casa. Singura sursa de caldura va fi macul meu drag cu care voi sta in brate zi si noapte. Benzina nu puneam oricum de la OMV, dar de acum voi stinge si motorul cand voi trece pe langa o benzinarie OMV/Petrom. Si daca asta nu e de ajuns, propun sa mergem sa aruncam cu macurile noastre prin ferestrele benzinariilor, intr-un gest suprem de dezordine sociala. Sau nu.

Ah sa nu uitam ca orice producator de carburant are marja de profitabilitate de 50% deci ar putea sa vanda benzina de 2 ori mai ieftina, nenorocitii… De maine impingem masinile pana la munca. Si ii tragem in teapa pe toti ce au adaos comercial mai mare de cat? 5%? Poporul decide.

Acum serios: nu vrei caldura pe gaz, pune-ti centrala cu combustibil solid. Nu mai cumperi benzina de la Petrom… wow o sa le scada veniturile/profitul drastic… sa fim seriosi.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Sa o luam punctual:

huk - 14 Noiembrie 2006 07:23 PM

Din cate stiam eu pretul la noi e sub cel UE si cum de la 1 ian, va fi relativ ilegal asta, trebuie aduse la acelasi nivel. (Libera circulatie a merfurilor si serviciilor blabla)

Pretul pe metru cub de gaz are o valoare superioara in Romania fata de multe dintre tarile Europei Centrale si de Vest, ca sa nu mai vorbim de Europa de Est in care suntem localizati “geostrategic” cum ar zice tov.Iliescu.
Germania impreuna cu Rusia construiesc conducte prin Marea Baltica astfel incat sa nu mai tranziteze Belarus,Polonia(membra UE) sau alte tari cu pretentii.
Cand ne-am “privatizat” smile sistemul de gaze am refuzat GAZPROM in favoarea E.ON (Distrigaz Nord) si Gaz de France(Distrigaz Sud). O parte din gaz o importam de la GAZPROM smile care normal a crescut si el pretul vazand ca ii refuzam distributia dar il acceptam ca furnizor. (minte balcanica si a lor si a noastra).
Cat despre libera circulatie a serviciilor te rog sa ii intrebi pe studentii romani din Marea Britanie care vor ramane fara drept de munca (posibilitati de intretinere) ce parere au.

Asa ca nu stiu cat ajuta sa fii ironic in situatia in care foarte multi romani traiesc in niste cutii prost izolate denumite aparatmente cu venituri modeste si copii mici. Cred ca nici Gandhi nu a fost ironic cand a boicotat produse britanice si nici Liga Araba cand boicoteaza firmele din Israel si ce sa vezi ? Au si succes.

La alta scara boicotul asta ar arata ca mai avem si ceva demnitate in noi si nu doar penite bine ascutite si ignoranta.
Esti de acord?

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Sau cei cu motoare diesel vă faceți singuri bio-diesel în propria bucătărie:
din ulei alimentar:
http://www.kitchen-biodiesel.com/
sau chiar ulei alimentat ars/folosit:
http://www.biodieselcommunity.org/makingasmallbatch/
http://www.biodieselcommunity.org/washingasmallbatch/
Ideea e urmatoarea:
- Uleiul vechi se filtrează printr-o pânză (la uleiul nou nu e nevoie)
- Se pune la fiert într-o cratiță curată ca să iasă toată apa din el
- Separat intr-un alt recipient (borcan cu capac care se închide bine) se amestecă sodă caustică cu alcool metilic (alcool tehnic - de ăla mov care orbești dacă îl bei) - scuturați bine până se dizolvă tot.
- Uleiul (care între timp s-a răcit și e doar călduț/cald se pune într-o sticla de plastic. Deasupra se toarnă conținutul borcanului de la punctul anterior.
- Se pune capacul la sticla de plastic și se scutură bine-bine.
- Se lasă 2 zile undeva sticla liniștită - o să se decanteze în partea de sus diesel-ul, în partea de jos glicerina.
- Se toarnă ușor diesel-ul în alt recipient. Se toarnă ușor-ușor apă călduță deasupra. Se roteste foarte ușor sticla astfel încât să se “curețe” dieselul. Lăsați un pic să se ridice apa deasupra și o vărsați. (dacă scuturați tare săpunul care e amestecat în diesel o să facă clăbuci și nu se mai decantează apa).
- Repetați operațiunea anterioară de 3-4 ori. După fiecare spălare apa decantată va fi mai curată. La fiecare spălare se poate scutura sticla mai tare ca la cea anterioară si de asemenea va dura apa mai mult să se decanteze. La uleiul ars vor fi nevoie de mai multe spălări.
- Lăsați sticla deschisă o zi să se evapore toată apa rămasă
- Turnați sticla în rezervorul mașinii
- Veniți la întâlnirea MacUser în ultima joi a fiecărei luni că acuma nu mai aveți scuze - aveți și combustibil, și bani de bere că nu i-ați dat la OMV pentru diesel smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

E adevarat tot ce spui tu acolo cu mentiunea ca la fiecare 20.000-30.000 km trebuie sa iti cureti chiulasa si sa ii schimbi injectoarele, asta daca nu cumva conduci vreo masina diesel fabricata inainte de caderea zidului de la Berlin. smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
alexshelby427 - 14 Noiembrie 2006 07:41 PM

Asa ca nu stiu cat ajuta sa fii ironic in situatia in care foarte multi romani traiesc in niste cutii prost izolate denumite aparatmente cu venituri modeste si copii mici. Cred ca nici Gandhi nu a fost ironic cand a boicotat produse britanice si nici Liga Araba cand boicoteaza firmele din Israel si ce sa vezi ? Au si succes.

La alta scara boicotul asta ar arata ca mai avem si ceva demnitate in noi si nu doar penite bine ascutite si ignoranta.
Esti de acord?

Acum chiar ca nu te mai inteleg! Cine vrei sa protesteze? Romanii din cutiile prost izolate cu venituri modeste ce se incalzesc de la stat (cu pacura) si n-au masini deci nu au cum boicota pentru ca nu au la ce servicii sa renunte; sau restul romanilor ce nu dou 2 bani pe romanii din acele apartamente? Sau sunt si astfel de romani si lucreaza in Casa Poporului ca politicieni?

Nu ma intelege gresit, nu sunt impotriva boicoturilor sau altor tipuri de manifestari mai mult sau mai putin spontane, daca e ceva de protestat impotriva oricarei ordini, sunt cladit/nascut sa protestez. Doar ca ce spui tu pare deosebit de nepractic, plus ca am un sentiment de struguri acri din partea companiilor ce au pierdut privatizarea petrom. Daca ai propune, ca Gandhi, inlocuirea modului de viata capitalist si consumul de benzina/gaz natural cu alternative: dieselul biologic (propus de psergiu) sau centrale pe combustibil solid/ sobe, te-as intelege. Am zis asta de mai sus. Dar tu/boicotul propune excluderea unei companii comerciale si inlocuirea cu alta, care aparent n-ar face tot atata profit/rau (exemplul profitului de 50%). Plus inlocuirea folosirii gazului (sau asta nu face parte din boicot?) cu cine stie ce, ca nu precizezi. Asta e un punct din 3.

Alte doua din 3 puncte propun informari a opiniei publice si manifestari sub diferite forme (extrem de anemice si fara nici o finalitate concreta), eu unul prefer flash moburi, manifestari de strada, boicotari prin manifestatii ale punctelor de vanzare OMV sau ale sediilor, dar asta tine de gust. Propunerile sunt, frustre, puerile, in opinia mea. Oricum in totala disonanta cu “obiectivele” campaniei ce par mai mult gargara politico/economica decat obiective reale, tangibile, masurabile.

Pentru mine propunerea ta suna extrem de familiara, pentru ca analizez critic orice fel de propunere de revolutie/schimabre sociala/ protest si am vazut ca idealuri nobile fara implementari logistice fiabile si obiective realiste inseamana doar iluzii, deziluzii si gargara. Din nefericire boicotul asta exista doar pe hartie, mailuri in lant (de recoltare a adreselor pentru spam), si pe forumuri. A murit inainte de a se naste. My 2 ¢.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Acum chiar ca nu te mai inteleg! Cine vrei sa protesteze? Romanii din cutiile prost izolate cu venituri modeste ce se incalzesc de la stat (cu pacura) si n-au masini deci nu au cum boicota pentru ca nu au la ce servicii sa renunte; sau restul romanilor ce nu dou 2 bani pe romanii din acele apartamente? Sau sunt si astfel de romani si lucreaza in Casa Poporului ca politicieni?

Ai pus punctul pe “i” aici huk. Societatea romneasca exista doar pe hartie.Sentimentul de unitate la fel.Eu (si cred ca si tu) nu ma consider ca facand parte dintre cei care nu dau 2 bani pe romanii necajiti.
Ai relativa dreptate si la fel, eu consider alte forme de protest ca fiind mult mai bine intelese/eficiente/complexe insa eu urmaresc evolutia acestui topic pe vreo 5 forum-uri si nu observ decat ignoranta. Fiecare padure cu uscaturile ei (ma refer la mass messages enervante,spam-uri etc). Eu prefer totusi sa selectez ce e bun de aici si sa merg mai departe (a propos de versurile ale carei melodii o ai in signature si de faptul ca sunt fan Pink Floyd) continuand aceasta forma de protest. Si cred ca ma intelegi, nu-i asa ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
psergiu - 14 Noiembrie 2006 07:54 PM

din ulei alimentar:
[....]
- Veniți la întâlnirea MacUser în ultima joi a fiecărei luni că acuma nu mai aveți scuze - aveți și combustibil, și bani de bere că nu i-ați dat la OMV pentru diesel smile

Din pacate Pserj, biodieselul are probleme serioase la frig - think “untura” smile. Asa ca ultimul punct de sus e valabil vara - si nu iarna smile

Mai zilele trecute m-am nimerit in urma unui LandRover care cred ca mergea pe biodiesel. Mirosea in urma lui ca la McDonalds smile
<homer>mmmmm….  Krustylicious!</homer> smile

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Stii care e problema, alexshelby427? Ca ai identificat gresit vinovatul. (Ceea ce e un pacat frecvent la romani)
Cum a ajuns OMV in situatia sa dicteze pretul (si parte din politica fiscala a tarii)? Cine i-a dat dreptul / posibilitatea asta? Cine ii mentine dreptul / posibilitatea asta?
OMV e o companie privata, straina, al carei scop e sa faca bani. Drept urmare, cauta orice oportunitate, orice spartura in lege, orice scapare. Si daca reuseste, bravo ei. Nu am nici o problema cu ei. Ba chiar se spune ca benzina de la ei e cea mai buna.

Problema mea e cu aia care isi zic romani, se bat in piept ca-s patrioti, sunt pusi si platiti de noi sa aiba grija de ceea ce noi nu putem avea grija si fac ce fac. Din punctul meu de vedere, vinovati sunt Nastase, ca a supervizat guvernul care a semnat aceste clauze, si Tariceanu, ca nu a anulat contractul. (Sau macar sa zica: “uite frate ce clauze au semnat astia dinnainte! Nu putem sa le anulam, ca ne iau austriecii toata tara ca penalizari. Dar hai sa-i boicotam… sau sa-i pichetam…. sau sa luam boii de la bicicleta”. Ar fi avut efect si ar fi fost si o dovada ca lupta contra “coruptiei pesediste”, cum ziceau in campanie)

Ei, cum protestam contra lor?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
psergiu - 14 Noiembrie 2006 07:54 PM

din ulei alimentar:
http://www.kitchen-biodiesel.com/
sau chiar ulei alimentat ars/folosit:
http://www.biodieselcommunity.org/makingasmallbatch/
http://www.biodieselcommunity.org/washingasmallbatch/
Ideea e urmatoarea:
- Uleiul vechi se filtrează printr-o pânză (la uleiul nou nu e nevoie)
- Se pune la fiert într-o cratiță curată ca să iasă toată apa din el
- Separat intr-un alt recipient (borcan cu capac care se închide bine) se amestecă sodă caustică cu alcool metilic (alcool tehnic - de ăla mov care orbești dacă îl bei) - scuturați bine până se dizolvă tot.
- Uleiul (care între timp s-a răcit și e doar călduț/cald se pune într-o sticla de plastic. Deasupra se toarnă conținutul borcanului de la punctul anterior.
- Se pune capacul la sticla de plastic și se scutură bine-bine.
- Se lasă 2 zile undeva sticla liniștită - o să se decanteze în partea de sus diesel-ul, în partea de jos glicerina.
- Se toarnă ușor diesel-ul în alt recipient. Se toarnă ușor-ușor apă călduță deasupra. Se roteste foarte ușor sticla astfel încât să se “curețe” dieselul. Lăsați un pic să se ridice apa deasupra și o vărsați. (dacă scuturați tare săpunul care e amestecat în diesel o să facă clăbuci și nu se mai decantează apa).
- Repetați operațiunea anterioară de 3-4 ori. După fiecare spălare apa decantată va fi mai curată. La fiecare spălare se poate scutura sticla mai tare ca la cea anterioară si de asemenea va dura apa mai mult să se decanteze. La uleiul ars vor fi nevoie de mai multe spălări.
- Lăsați sticla deschisă o zi să se evapore toată apa rămasă
- Turnați sticla în rezervorul mașinii

si asa bunul nostru oras va avea un miros de cartofi pai, chiftele, etc. oricum vei stii ce gateste vecinu si soferu de langa tine stop. hai ca in oradea ar mai merge, da la bucuresti ce va fi?

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

shaorme ambulante

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Da altero, este adevarat ca incepand de la “negociatori” si pana la Nastase toti cei care au participat sunt vinovati pentru acest contract care este oricum numai favorabil noua. Apoi si noul guvern care nu a facut absolut nimic in privinta aceasta.

Dar sunt sigur ca nu putem spune de OMV cum ca acum culege rodul unor “scapari” sau “oportuntati” pentru ca unele dintre clauze ne dezavantajeaza asa de tare ca pana si un primat s-ar fi gandit mai mult inainte. Parerea mea este ca OMV s-au invatat spagari si daca tot a mers continua acum si cu alte “indeletniciri” mai balcanice pentru ca daca statul oricum e corupt si se va sesiza e clar ca societatea civila nu va face nici macar atat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

bun si ce se poate face? cum zicea si altero, OMV-ul este o firma care avenit sa faca bani in Romania. intre OMV si statul roman (prin avas) s-a semnat un contract de privatizare care are clauzele lui. ca acele clauze sunt favorabile OMV-ului asta e vina celor care au semnat contractul din partea avas-ului. degeaba boicotezi tu acum practica OMV-ului atata timp cat aceasta practica este legala si definita prin clauzele existente in contractul de privatizare. societatea noastra ar trebui sa se sesizeze cu privire la politica dusa de guvernele care au existat din 1990 si pana acum si sa inceapa sa actioneze in scopul de a-i face pe cei de la putere sa-si dea seama ca ar trebui sa inceapa sa conduca tara si spre binele celor 21 de milioane de locuitori nu numai spre binele celor care guverneaza si a grupurilor lor de “interese”.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Nu neg deosebita vina pe care o poarta statul roman. Chiar ar fi bine daca ne-am gandi si am organiza o forma de protest adecvata si care sa fie cat mai eficienta.
Petrom nu s-a vandut nici pe departe cu cei 670 milioane anuntati,deci luarea de mita este legata de afacere mai ceva ca Tom de Jerry. Iar atat luarea cat si darea de mita sunt infractiuni penale, deci OMV poarta si el o buna parte din vina, sunteti de acord cu mine ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

asa e…
io nu pun de la omv nimic…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

@ alexshelby427: Si, totusi, ce speri sa obtii cu aceasta invitatie la boicot? Sa falimentezi OMV/Petrom, sa le scazi veniturile intr-atat incat sa intre la idei si sa-si revizuiasca politica de preturi, sa-ti ofere un umar pe care sa plangi? Nu numai ca nu vor tine seama de invitatia ta, ci nici macar nu vor sti de ea. Sa nu ma intelegi gresit, iti inteleg frustrarea si supararea ca tara asta se duce de rapa, o am si eu. Dar eu am incetat de mult sa mai cred ca se poate face ceva in privinta asta. A fost Piata Universitatii, au fost “golani” (printre care sunt mandru sa ma fi numarat si eu), au fost mineriade si-alte, si-alte manifestari mai mult sau mai putin de strada. Si ce-au rezolvat? NIMIC! In Piata Universitatii au murit oameni, le-au fost sparte fetele, rupte oasele de “mineri” (inchipuiti, se-ntelege) si cine a platit pentru toate astea? Cozma? O marioneta care plateste oalele sparte de altii doar pentru ca a facut un pas gresit la Costesti. Justitia in Romania este oarba. Dar, spre deosebre de conceptul impamantenit de “justitie oarba” in sensul de impartiala, la noi este oarba (la propriu) pentru unii si cu ochii cat cepele pentru altii. Deci, ca sa inchei, crezi ca acest boicot/protest/whatever va functiona mai mult sau va ocupa spatiu mai mult decat aceste posturi pe niste servere pierdute in lume? Ma-ndoiesc!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

1 din 3
1