2 din 3
2
Invitatie la boicot
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

offtopic: Steji: ca posesor de rude in Valea Jiului pot sa iti confirm ca toti minerii au fost autentici si au facut ce au facut deoarece au crezut ca sunt singura salvare a României.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

N-au fost TOŢI mineri.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 15 Noiembrie 2006 09:46 PM

offtopic: Steji: ca posesor de rude in Valea Jiului pot sa iti confirm ca toti minerii au fost autentici si au facut ce au facut deoarece au crezut ca sunt singura salvare a României.

Ei, nu fost chiar toți mineri! Dar, just, cei care au fost cu adevărat mineri așa au crezut, după cum tot așa au crezut și bucureștenii care îi aplaudau cînd spărgeau capetele „golanilor”. Dar intrăm deja în faptele penale ale celor încă în viață și care, mulți, încă sînt la putere și conduc. Peste ani, se va spune adevărul, evident cînd nici un actor politic de atunci nu va mai fi în viață.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ei, nici despre antonescu nu stim care e adevarul…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 15 Noiembrie 2006 10:47 PM

ei, nici despre antonescu nu stim care e adevarul…

Încă nu s-a terminat războiul p-aci, prin zonă. Mai stai nițel. smile

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06

tineti minte chain-mail’ul ala de mai an cand eram rugati ca o zi (nu mai stiu care) sa nu bagam benzina’n rezervor? era o actiune la nivel mondial. la o zi sau doua dupa, aud pe radio guerrilla o interventie a lui patriciu in care era intrebat (de liviu mihaiu) daca a urmarit volumul vanzarillor de carburanti din ziua cu pricina. le urmarise si nu fusese semnalata nici o scadere. la intrebarea de ce a fost curios sa vada vreo modificare in volumul vanzarilor, a raspuns ca nu l’a interesat daca ii scade profitul ci daca o actiune de solidaritate de acest gen produce vreo reactie.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

pare foarte tare… destept domnul Patriciu.

Nu am nicio simpatie fata de OMv, din cand in cand mai alimentez de la ei, dar atat timp cat cresterea pretului a fost legala, nu vad de ce sa-i boicotez. Fiecare companie din capitalism are niste actionari, si exact la ei se va gandi atunci cand face afaceri. Sa fim seriosi, cati dintre noi s-ar gandi la locuitorii unei tari daca ar fi in locul OMV?

Cat despre alegerea Gaz de france si E.On in locul Gazprom, nu arata decat lipsa experientei in domeniu. Ce te face sa crezi ca Gazprom nu ar fi scumpit preturile? Doar ca are si distribuitori de energie? Sau ce te face sa crezi ca a scumpit preturile doar pentru ca s-a suparat? Genul asta de manevre se foloseste in tari in care rusia are un REAL interes (vezi Ucraina, Moldova si Georgia).

Crezi tu ca noii posesori ai celor doua distributii de gaz nu au investitii de facut? Daca ar avea posibilitatea, sunt convins ca ar scumpi si ei tarifele… Pe de alta parte, mi se pare foarte hazardat sa spui ca pretul metrului cub de gaz are o valoare superioara fata de “multe” din tarile EC si de Vest. nu am timp acum sa caut, dar aveam un studiu despre asa ceva, sa vad cand il gasesc.

Cat despre geostrategic, acesta este un cuvant normal, utilizat corect in cazul de fata.

P.S. dupa cum am mai spus-o, pretul se formeaza la intalnirea cererii cu oferta. Nu este cazul aici, dar gandeste-te ce s-ar intampla daca… Eu zic sa lasam OMV in pace si sa ne gandim cum sa fim mai eficienti d.p.d.v. energetic, cred ca pe termen lung ne ajuta mai mult (sintagma “nu-i dau peste, dar ii pun undita in mana, sa invete sa pescuiasca”).

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
@lcor - 16 Noiembrie 2006 07:03 AM

tineti minte chain-mail’ul ala de mai an cand eram rugati ca o zi (nu mai stiu care) sa nu bagam benzina’n rezervor? era o actiune la nivel mondial. la o zi sau doua dupa, aud pe radio guerrilla o interventie a lui patriciu in care era intrebat (de liviu mihaiu) daca a urmarit volumul vanzarillor de carburanti din ziua cu pricina. le urmarise si nu fusese semnalata nici o scadere. la intrebarea de ce a fost curios sa vada vreo modificare in volumul vanzarilor, a raspuns ca nu l’a interesat daca ii scade profitul ci daca o actiune de solidaritate de acest gen produce vreo reactie.

Ați observat, desigur, că – după scînteile sociale spre explozie din dec. 1989–iun.1990, a scăzut treptat, dar ferm, implicarea românilor în social, spre a fi, acum, total absentă. Românii, spre deosebire de alte nații, consideră implicarea în social o chestiune neimportantă sau, în orice caz, fără șanse reale de izbîndă. La acest punct s-a ajuns, desigur, deoarace toți puternicii zilei au avut interes în acest sens. Consecințele sînt însă MULT MAI GRAVE pe termen mediu și lung, deoarece blazarea, nepăsarea și fuga de social nu pot conduce decît la tragedii. Românii își pun speranțe deșarte în integrare, considerînd că aceasta va fi bagheta magică a salvării naționale. Evident, vor fi profund dezamăgiți. Entuziasmul dezarmant din sondaje, unde România ieșea entuziastă și la integrare NATO și la integrare UE i-a uluit și pe occidentali. Semnificativ, s-a considerat drept pozitiv acest apetit pt occident. În fapt, procentele astea foarte ridicate de pro-nato și pro-ue arată cu totul altceva: speranța în disperare.
Mă opresc aici. Despre OMV în sine ar fi foarte multe de spus. Teoretic, Petrom putea cumpăra liniștit OMV, Slovnaft și MOL. S-a întîmplat invers, cică „prețul integrării”.

PS. Eu zic că e timpul să închidem topicul ăsta. Nu face parte din scopul și din țelul macuser.ro, avem alte probleme. Nu că aș fi de acord cu politica OMV și cu politica altor babani în domeniu, din contra.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Cattus Thraex - 16 Noiembrie 2006 03:26 PM

Românii, spre deosebire de alte nații, consideră implicarea în social o chestiune neimportantă sau, în orice caz, fără șanse reale de izbîndă.

Doar un mic comentariu: cam de vreun an, un an si jumatate, creste destul de rapid numarul de tineri (cam varsta de liceu) care fac voluntariat in diferite ONGuri sau institutii de protectie sociala.
Partenerii cu care lucrez au ajuns in situatia sa poata alege dintre candidatii la voluntariat.
Se schimba lucrurile si la noi, incat - incet…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 16 Noiembrie 2006 05:36 PM

Românii, spre deosebire de alte nații, consideră implicarea în social o chestiune neimportantă sau, în orice caz, fără șanse reale de izbîndă.

Doar un mic comentariu: cam de vreun an, un an si jumatate, creste destul de rapid numarul de tineri (cam varsta de liceu) care fac voluntariat in diferite ONGuri sau institutii de protectie sociala.
Partenerii cu care lucrez au ajuns in situatia sa poata alege dintre candidatii la voluntariat.

sigur că da, asta o văd pe băieții mei: nu fumează (ca tatăl lor) și se implică social. foarte frumos, chiar mă bucură enorm. dacă i-ar ajuta un pic și „sistemul”, toate ar merge mai repede. mai vorbim la macuser meeting pe tema asta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator

daca cumulam cu asta, parca ne vine sa le facem ceva…

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

cred ca aceasta neimplicare vine dintr-o dezamagire profunda. oamenii s-au saturat sa fie mintiti. motto-ul “voteaza pe mine ca fa vi mai bine” este deja fara rost. ceea ce priveste ce am citit este de plans. gazul nostru il cumparam mai scump. e ca pe vrea aia cand sinteza fabrica aspirina (pentru bani de nimik) pentru baer unde doar erau transformate in pastile si se revindeau la romanasi la preturi de producator.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 07.01.06

Intram intr-o luna jumatate in Europa doar ca piata de desfacere pentru tarile dezvoltate UE, pentru ca de produs…..
Multinationalele s-au invatat si ele la spaga in Romania si la alte obiceiuri ieftine….

Consider ca subiectul topic-ului a fost indestul dezbatut si fiecare si-a format/aratat o parere. Asa ca daca nenea Tudor vrea sa il inchida/radieze poate
sa o faca. Eu raman la boicot in continuare…

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
Cattus Thraex - 16 Noiembrie 2006 06:44 PM
altero - 16 Noiembrie 2006 05:36 PM

sigur că da, asta o văd pe băieții mei: nu fumează (ca tatăl lor) și se implică social. foarte frumos, chiar mă bucură enorm. dacă i-ar ajuta un pic și „sistemul”, toate ar merge mai repede. mai vorbim la macuser meeting pe tema asta.

multi dintre cei care fac voluntariat in ong-uri sunt copii cu parinti ce au o situatie materiala ok si nu sunt nevoiti sa lucreze pe bani pt a-si suplimenta veniturile obtinute de la parinti si desfasoara astfel de activitati pt a avea ce scrie in cv la terminarea unei facultati. “da bine” la angajator sa vada in cv ceva activitate de acest gen. evidnet ca sunt si tineri ce fac astfel de lucuri din convingere si merita tot respectul nostru de contribuabili. personal nutresc o deosebita aversiune fata de ong-uri dar sper sa fie doar o impresie gresita si doresc sa-mi fie aratat, cat se poate de des, ca ma insel.
a facut treaba buna Nae Caranfil cu “Filantropica” lui .....

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator

i’auzi altero…
grin

2 din 3
2