Internet Sharing - Viteza
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.04.08

Salut,

Am un iMac in care intra un fir de internet si fac internet sharing cu el pentru un MacBook.

Acum intrebarea este urmatoarea:

Pe iMac internetul merge cu 75 MB/s la donwload si pe Macbook la doar 17 MB/s. Eu inteleg ca ar trebui sa mearga mai repede pe iMac, deoarce se mai pierde din viteza pe drum pana la MacBook.. dar eu imi asez laptopul pe masa unde am si iMac-ul.. adica la 10 cm distanta.. chiar sa se piarta aproape 50 MB in 10 cm?

Se poate mari viteza in vre-un fel?

Multumesc.

Semnătură 

iMac 24” (9,1) - 2,66 Ghz (Core 2 Duo)  4Gb Ram, 640 HDD
iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

faci sharing prin WiFi? Ca aia ar fi viteza maxima, nu?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Da prin Wi-fi.

Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Sharingul se face prin b/g,nu prin standardul n,de aici ai si viteza scazuta. Testeaza cu un router wireless n si ai sa vezi ca iti merge si macbookul la viteza mare.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 11.03.08
DoT - 12 Septembrie 2011 04:46 PM

Sharingul se face prin b/g,nu prin standardul n,de aici ai si viteza scazuta. Testeaza cu un router wireless n si ai sa vezi ca iti merge si macbookul la viteza mare.

macbook-ul din semnatura lui bCtz123 e un model care are wifi n. Ar trebui sa functioneze in n deci, nu?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Va multumesc pentru reply-uri dar eu nu inteleg sau nu vorbesc fluent acest limbaj b/g sau n. Stiu doar limba Roamana si Engleza.. daca puteti sa vorbiti in aceste doua limbi mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.

Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.09.06
bCtz123 - 13 Septembrie 2011 08:59 AM

Va multumesc pentru reply-uri dar eu nu inteleg sau nu vorbesc fluent acest limbaj b/g sau n. Stiu doar limba Roamana si Engleza.. daca puteti sa vorbiti in aceste doua limbi mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.

Poti invata limajul b/g sau n….aici gasesti cat se poate de detaliat.

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
mRzv - 13 Septembrie 2011 09:27 AM
bCtz123 - 13 Septembrie 2011 08:59 AM

Poti invata limajul b/g sau n….aici gasesti cat se poate de detaliat.

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

Eu te cred.. dar initial nu am intrebat cum pot face sa invat acest limbaj ci am intrebat cu totul altceva.. smile

Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Cand cineva te intreaba cum ajunge in locatia x, tu nu ii spui ca N1020204 W1299239.. daca intelegi ce vreau sa spun.

Semnătură 

iPad 2 16GB 3G+Wifi
iPhone 4S

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.09.06
bCtz123 - 13 Septembrie 2011 09:37 AM

Cand cineva te intreaba cum ajunge in locatia x, tu nu ii spui ca N1020204 W1299239.. daca intelegi ce vreau sa spun.

Compari mere cu pere…degeaba iti spun eu cum ajungi in locatia x daca tu nu stii orasul y.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

chiar si n, tot cam acolo ar ajunge. totusi semnalul vine de pe fir, e procesat si routat de iMac si apoi iesit pe interfata (?usb? sau ce e?) pe care e montat airportul, ajunge apoi prin airportul macbookului. cale lunga, multe procesari.

tin minta ca arunci cand a aparut n, eu si altero ne-am pus macbook-ele unullanga altul si am transferat cu vreo 30MBps. si era hard to hard nu internet to browser/ftp.

@bCtz123: that’s it. atata poate. daca vrei mai mare viteza, pune prin router si prin cabluri.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Oricum si sa circule prin n nu cred ca ajunge la viteza aia. WiFi-ul e sensibil si daca ai un cuptor cu microunde prin zona, dar acuma cate unde circula si interfereaza, si mai ales ca sunt wifi-uri peste tot si daca sunt pe aceleasi canale, te indoaie. Ideea e ca daca vrei aceeasi viteza ca si pe desktop, nu prea ai sanse fara cablu. Te poti apropia mai tare daca folosesti un router calumea cu putere mare, pe un canal gol la tine in zona (eu de obicei am noroc cu 1, sau 13), dar altfel nu vad cum.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever