Am un iMac in care intra un fir de internet si fac internet sharing cu el pentru un MacBook.
Acum intrebarea este urmatoarea:
Pe iMac internetul merge cu 75 MB/s la donwload si pe Macbook la doar 17 MB/s. Eu inteleg ca ar trebui sa mearga mai repede pe iMac, deoarce se mai pierde din viteza pe drum pana la MacBook.. dar eu imi asez laptopul pe masa unde am si iMac-ul.. adica la 10 cm distanta.. chiar sa se piarta aproape 50 MB in 10 cm?
Sharingul se face prin b/g,nu prin standardul n,de aici ai si viteza scazuta. Testeaza cu un router wireless n si ai sa vezi ca iti merge si macbookul la viteza mare.
Sharingul se face prin b/g,nu prin standardul n,de aici ai si viteza scazuta. Testeaza cu un router wireless n si ai sa vezi ca iti merge si macbookul la viteza mare.
macbook-ul din semnatura lui bCtz123 e un model care are wifi n. Ar trebui sa functioneze in n deci, nu?
Va multumesc pentru reply-uri dar eu nu inteleg sau nu vorbesc fluent acest limbaj b/g sau n. Stiu doar limba Roamana si Engleza.. daca puteti sa vorbiti in aceste doua limbi mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.
Va multumesc pentru reply-uri dar eu nu inteleg sau nu vorbesc fluent acest limbaj b/g sau n. Stiu doar limba Roamana si Engleza.. daca puteti sa vorbiti in aceste doua limbi mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.
Poti invata limajul b/g sau n….aici gasesti cat se poate de detaliat.
Poti invata limajul b/g sau n….aici gasesti cat se poate de detaliat.
chiar si n, tot cam acolo ar ajunge. totusi semnalul vine de pe fir, e procesat si routat de iMac si apoi iesit pe interfata (?usb? sau ce e?) pe care e montat airportul, ajunge apoi prin airportul macbookului. cale lunga, multe procesari.
tin minta ca arunci cand a aparut n, eu si altero ne-am pus macbook-ele unullanga altul si am transferat cu vreo 30MBps. si era hard to hard nu internet to browser/ftp.
@bCtz123: that’s it. atata poate. daca vrei mai mare viteza, pune prin router si prin cabluri.
Oricum si sa circule prin n nu cred ca ajunge la viteza aia. WiFi-ul e sensibil si daca ai un cuptor cu microunde prin zona, dar acuma cate unde circula si interfereaza, si mai ales ca sunt wifi-uri peste tot si daca sunt pe aceleasi canale, te indoaie. Ideea e ca daca vrei aceeasi viteza ca si pe desktop, nu prea ai sanse fara cablu. Te poti apropia mai tare daca folosesti un router calumea cu putere mare, pe un canal gol la tine in zona (eu de obicei am noroc cu 1, sau 13), dar altfel nu vad cum.