Scrisoare [deschisă] Academiei Române
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Hello all. În acest topic vom scrie o scrisoare Academiei Române care nu face ceea ce ne place nouă.
O s-o semnăm la întâlnire și le-o vom trimite. Eventual o publicăm și într-un ziar din ce ramâne de la bere (rog pe cineva să se intereseze cum am putea implica și presa în acțiunea noastră)

S-o luăm structurat:

a) Ce vrem noi:
1) Să ne descurce Academia cu traducerea oficială a termenilor folositi in IT - pentru a ne putea apuca de tradus OSX-ul. Mama lui de coloncifru.
2) Dicționar și si-la-bi-si-re în limba română. O-fi-cia-le.
3) Mai spuneți și voi ...

b) Cum formulăm ? “Dragă Academie ...” ? “H3Y DuD3 !” ? Cine are sKiLLz-uri de scris frumos este rugat să ne ajute.

c) Diverse:
1) Ce font folosim pentru scrisoare ? (scris de mână ? parcă am auzit de așa ceva când eram tânăr ...)
2) Dacă trimitem recomandată cine duce plicul la poștă ?
3) Ș.A.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

decit la academie mai repede la pambaccian…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai da, Pambaccian cred ca ar pune botu’, dar problema cred ca e ca doar Academia poate emite norme oficiale. Dar mi-e teama ca o sa imbatranim cu totii pana misca aia ceva…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
altero - 15 Noiembrie 2006 12:48 AM

Dar mi-e teama ca o sa imbatranim cu totii pana misca aia ceva…

Si propui să stăm cu mâinile în sân ? Păi de aia poate nu se mișcă - deoarece nimeni nu îi pune la treabă deoarece toți cred că nu o să facă nimica ... smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

1) Să ne descurce Academia cu traducerea oficială a termenilor folositi in IT - pentru a ne putea apuca de tradus OSX-ul. Mama lui de coloncifru.
—N-are treabă Academia cu asta.

—Academia şi-a făcut treaba. Dicţionare şi norme tipărite există: DEX, ortografic, ortoepic, de punctuaţie, de neologisme… Vrei dicţionar şi silabisire în sistemul de operare? E treaba celor de la Apple sau Microsoft, nu a Academiei, nu a celor de la IRIS, nu a dealerilor.

Dacă Apple ar fi interesat să facă aşa ceva, ar angaja câţiva omuleţi aici în România care să ia toate volumele editate de Academia Română şi să le transpună în software. Dar Apple n-are chef să facă asta, pentru că piaţa din România se află cam la două zecimale după virgulă.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 14 Noiembrie 2006 09:53 PM

Hello all. În acest topic vom scrie o scrisoare Academiei Române care nu face ceea ce ne place nouă.
O s-o semnăm la întâlnire și le-o vom trimite. Eventual o publicăm și într-un ziar din ce ramâne de la bere (rog pe cineva să se intereseze cum am putea implica și presa în acțiunea noastră)

S-o luăm structurat:

a) Ce vrem noi:
3) Mai spuneți și voi ...

b) Cum formulăm ? “Dragă Academie ...” ? “H3Y DuD3 !” ? Cine are sKiLLz-uri de scris frumos este rugat să ne ajute.

c) Diverse:
1) Ce font folosim pentru scrisoare ? (scris de mână ? parcă am auzit de așa ceva când eram tânăr ...)
2) Dacă trimitem recomandată cine duce plicul la poștă ?
3) Ș.A.

Părerea mea că o scrisoare Academiei nu ar strica, dar să disjungem temele:
- la Academie aș trimite ceva contra modificărilor subiective ale normelor ortografice. cu cine s-au consultat dacă e bine sau nu?
- Aș mai trimite una privind problema nevăzătorilor, măcar să văd ce răspund.
- Încă una privind standardizarea limbii române în epoca IT. Și ajunge. Ar fi trei sau una pe trei capitole…
- Problema terminologiei IT EN-RO mi se pare, mai degrabă, o temă de dezbatere la noi la facultate. Păi ce să facă Academia? Hai s-o organizăm la mine la facultate, cu tam-tam… vor veni destui. Dacă trimiți tema asta la Academie, o vor trimite la facultățile de profil din țară, în primul rînd la București.
Sînt incoerent undeva? De pus la poștă o duc eu, recomandat. Ce adresă pun? Salamandra House?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
psergiu - 15 Noiembrie 2006 02:09 AM

Si propui să stăm cu mâinile în sân ? Păi de aia poate nu se mișcă - deoarece nimeni nu îi pune la treabă deoarece toți cred că nu o să facă nimica ... smile

In nici un caz sa stam cu mainile in san. Eu sunt destul de incapatant de felul meu, dar trebuie sa ma conving ca nu e vorba de inca un hei-rup-ism.
Semnez orice! Face parte din boala mea contra institutiilor (mai ales in perioada asta, cand am de radiat, inmatriculat, scos acte, schimbat buletin, pasaport… iti dai seama cata ura am in mine…? smile )

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
altero - 15 Noiembrie 2006 07:53 AM
psergiu - 15 Noiembrie 2006 02:09 AM

In nici un caz sa stam cu mainile in san. Eu sunt destul de incapatant de felul meu, dar trebuie sa ma conving ca nu e vorba de inca un hei-rup-ism.
Semnez orice! Face parte din boala mea contra institutiilor (mai ales in perioada asta, cand am de radiat, inmatriculat, scos acte, schimbat buletin, pasaport… iti dai seama cata ura am in mine…? smile )

este interesant. inseamna ca faci destul de des asemena incursiuni in lumea intunecata a birocratiei.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pambuccian, cred, cu U.
Academie trebuie sa furnizeze/normeze dictionare in format electronic.
Traducatoare electronice.
Baze de date online electronice!
Ca de-aia e acolo CREMA intelectualitatii stiintifice!
Dar cred ca multi nici nu stiu sa deschida un calculator!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

... pai au abace, inca…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cu o exceptie, Solomon Marcus. Dar la ce i-a folosit? Nici nu stiu daca e membru plin!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

Pai sa zicem ca eu as fi de la Academie… si primesc scrisoarea… trebuie ca in aproximativ 40 de secunde sa inteleg despre ce e vorba , nu de alta dar sa nu folosesc mai apoi scrisoarea in alte scopuri…:grrr: (am auzit ca au buget de austeritate si ei)

Drept urmare, eu as publica continutul aici si fiecare dintre noi sa ne dam cu parerea… sa mai mutam o virgula si cand am hotarat ca e buna… o trimitem prin curier rapid (70.000 de mii LOCO).

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

o_mores: Pai io ce am zis ...

incep eu:
—-
Dragă Academie Română,

Suntem un grup de utilizatori de calculatoare nemulțumiți de starea actuală a ...
—-

Continuați/Corectați ...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
psergiu - 15 Noiembrie 2006 05:45 PM

incep eu:
—-
Dragă Academie Română,

Continuați/Corectați ...

Corectat:

———
Către Academia Română

Domnule Preşedinte

Suntem un grup de utilizatori de calculatoare nemulțumiți de starea actuală a ...

Domnului Preşedinte al Academiei Române
—-

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 15 Noiembrie 2006 05:45 PM

incep eu:
—-
Dragă Academie Română,

—-

Continuați/Corectați ...

Sergiule, îți propun așa: cine sugerează face primul pas. Deci, compune un text de bază, îl postezi, eu - dacă îmi dai voie - îl bibilesc și îi adaug oful meu cu privire la standardizarea notării dialectelor limbii române (există ȘAPTE variante aici). De acord? La proxima macuser meeting, cînd sper pot veni, semnăm, apoi trimitem.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…